Combustibilii Viitorului si Puterea lor Calorica

Referat / Chimie Generala
Informatii Referat:
Numar pagini: 4 pagini
Marime arhiva: 10.16 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  5 Combustibilii Viitorului si Puterea lor Calorica , 5 out of 10based on 2 rating
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

Combustibilii sunt materiale care prin ardere in aer sau oxigen dezvolta caldura suficienta pentru a fi folositi drept surse de energie si calorica in tehnica sau in gospodarie.

Energia viitorului

Hidrogenul poate stoca energie tot asa cum produsele petroliere stocheaza energie. PROPRIETATI: hidrogenul este incolor, inodor si neotravitor.Greutatea specifica este de 0.09g/l, de 14.4 ori mai usor decat aerul.Hidrogenul se condenseaza la -252.77°C. 1 kg de hidrogen contine la fel de multa energie ca si 2.1 kg de gaze naturale sau 2.8 kg petrol.Densitatea de energie pe unitatea de volum a hidrogenului lichefiat este un sfert din cea a petrolului si o treime din cea a gazelor naturale.

Avantaje ecologice ale hidrogenului

Arderea hidrogenului in motoare cu combustie interna sau turbine de gaze produce emisii neglijabile de noxe.Daca este folosit in baterii celulare de joasa temperatura ex PEMFC emisiile pot fi reduse la zero. In procesul de generare a energiei din hidrogen si aer sau oxigen singurul produs de reactie este apa distilata.In baterii celulare de temperatura inalta, emisiile sunt de o suta de ori mai mici decat in termocentrale conventionale

Obtinerea hidrogenului

Hidrogenul nu poate fi gasit in natura in stare pura, adica in starea in care poate fi folosit ca purtator de energie, deci nu poate fi exploatat la fel ca petorolul sau carbunele. Deoarece trebuie extras din compusi chimici, oamenii de stiinta il denumesc “purtator de energie secundar”.Cel mai cunoscut compus este apa, ce contine doi atomi de hidrogen si unul de oxigen, dar exista si alte substante ce contin hidrogen, de exemplu metanul, care contine un atom de carbon si 4 atomi de hidrogen. Biomasa este un alt exemplu de continut bogat in carbon si hidrogen.Indiferent de sursa din care extragem hidrogenul, este nevoie de un process de obtinere si acesta presupune un consum de enrgie. Marele avantaj, insa este ca pentru generarea hidrgoenului nu este strict necesar sa utilizam energie provenita din combustibili fosili.Hidrogenul permite utilizarea energiei provenite din surse regenerabile, jucand rolul unui combustibil pentru autovehicule sau combustibil in care produc energie electrica sau termica. In viitor oricine va putea conduce sau gati folosind hidrogen generat din energie solara sau eoliana. In particular, hidrogenul este singurul purtator de energie (agent energetic) care face posibila propulsarea aeronavelor folosind energia solara.In privinta mijloacelor de transport, hidrgoenul poate servi drept combustibil pentru aproape orice autovehicul.

Scurt istoric al hidrogenului

Hidrogenul a fost descoperit de faimosul fizician englez Henry Cavendish, care era “cel mai bogat dintre invatati si cel mai invatat dintre bogati”,dupa cum spunea unul dintre contemporanii sai. El a facut descoperirea in 1766,iar in 1783 profesorul francez Charles a facut sa zboare primul balon cu hidrogen.Hidrogenul a fost si pentru chimisti a descoperire pretioasa. El i-a ajutat sa descifreze structura acizilor si bazelor.El a devenit un reactor de laborator indispensabil pentru precipitarea metalelor din solutiile de saruri si pentru reducerea oxizilor metalici. Si daca am presupune ca hidrogenul nu a fost descoperit in 1766, ci , sa spunem o jumatate de secol mai tarziu ( astfel de lucruri s-ar fi putut intampla),progresul chimiei in teorie si practica ar fi intarziat prea mult timp. Cand chimistii au inceput sa-l cunoasca indeajuns de bine si practicienii sa-l foloseasca pentru producerea de substante importante, acest gaz a atras atentia fizicienilor.Studiul lui le-a furnizat multe informatii care au imbogatit considerabil cunostiintele stiintifice din acea vreme.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Combustibilii Viitorului si Puterea lor Calorica.doc

Previzualizare pagini (4):


  Documente similare:

  Preview Biohidrogenul
  Biohidrogenul
  Referatul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 15.64 KB.
  Preview Biocombustibili
  Biocombustibili
  Proiectul contine 26 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 1.36 MB.
  Preview Hidrogenul - Combustibilul Viitorului
  Hidrogenul - Combustibilul Viitorului
  Referatul contine 21 pagini in format doc cu o marime totala de 415.93 KB.
  Preview Hidrogenul - Sursa de Energie a Viitorului
  Hidrogenul - Sursa de Energie a Viitorului
  Referatul contine 21 pagini in format ppt cu o marime totala de 1.75 MB.
  Preview Energia Solara
  Energia Solara
  Referatul contine 10 pagini in format doc cu o marime totala de 64.42 KB.
  Preview Prevenirea si Controlul Integrat al Poluarii in Industria Producerii Energiei Electrice din Combustibili Fosili
  Prevenirea si Controlul Integrat al Poluarii in...
  Proiectul contine 51 pagini in format doc cu o marime totala de 315.6 KB.