Vitamina D

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4231
Mărime: 147.95KB (arhivat)
Publicat de: Pompiliu Apetrei
Puncte necesare: 7
Universitatea: Stefan Cel Mare Facultatea :Ingineria alimentara Specializarea : C E P A

Extras din referat

Vitamina D metaboliţi în lapte de vacă şi unt

Scopul principal al acestui studiu a fost de a stabili conţinutul de vitamina D3, 25-hidroxivitamină D3 (25OHD3), vitamina D2, şi D2 25-hidroxivitamină (25OHD2) în produse lactate. eşantioane compozite de lapte, smântână, unt şi (1.5 - 80% grăsime), lapte şi organice (3,5% grăsime) au fost analizate. Fiecare compozit a fost incluş în eşantion de peste 3 luni, iar eşantionul cuprinde 12 de unităţi (interval 8-14). Conţinutul mediu de vitamina D3 şi 25OHD3 au fost 4.6-196 ng/100 g şi 4.2-96 ng/100 g, respectiv.

Pentru vitamina D2 valorile, în lapte şi unt, au fost 3.4 şi 61 ng/100 g, respectiv, şi pentru 25OHD2 au fost 3.1 şi 58 ng/100 g. Statistic,au fost prezentate efecte semnificative de produse alimentare (p <0,0001) şi de sezon (p <0.05) cu privire la conţinutul de vitamina D3 şi 25OHD3. Vitamina D3 şi 25OHD3 au fost semnificativ asociate cu grăsime (R = 0,88, p <0,0001 şi R = 0.96, p <0,0001, respectiv).s-au observat diferenţe între organic şi în mod convenţional produse din lapte. Punerea în aplicare a acestor valori în Alimentară trebuie să fie făcuta cu atenţie, în parte din cauza lipsei de consens cu privire la bioactivitate relativă dintre compuşii activi vitamina D, şi parţial deoarece cuantificarea compuşilor dihidroxi vitamina D, nu au fost incluse în acest studiu.

1. Introducere

Vitamina D este un nutrient esenţial pentru menţinerea satisfăcătoare homeostazei de calciu pentru dezvoltarea şi întreţinerea corespunzătoare a oaselor (Holick, 2004). În timpul verii, principala sursă de vitamina D pentru o persoană expusă la soare este metabolismul de 7 - dehidrocolesterolului în pre-vitamina D în pielea de radiatiile UV-B, în timp ce vitamina D în alimente este sursă secundară. În timpul iernii, administrarea orală de vitamina D poate fi sursa primara ca sinteza UV-B-în piele la latitudini peste 358 (Holick, 2004). În mod similar, administrarea orală de vitamina D este sursa primară pe tot parcursul anului pentru oamenii, neexpusi la lumina soarelui, de exemplu, din cauza îmbrăcămintei.

Datele obţinute de la metode fiabile, exacte, precise şi efectuate pe eşantioane reprezentative pentru produsele de interes, sunt esenţiale pentru calculul de aportul alimentar de vitamina D din alimente.

Studiul danez dietetic a arătat că produsele lactate contribuie 10% din aportul alimentar de vitamina D (Lyhne et al, 2005.). Acest calcul se bazează pe conţinutul de vitamina D într-un număr foarte limitat de eşantioane de produse alimentare analizate 1961-1976 cu testul biologic (Søndergaard şi Leerbeck, 1982; DFCD, 2005; Lyhne et al, 2005.). În mod similar, imprecizie în ceea ce priveşte vitamina D poate apărea în tabelele alimentar Compoziţie cazul în care conţinutul de 25OHD3 nu este inclus (Deharvenget al, 1999)..

Metabolismul Vitaminei D este responsabil pentru diferitii compuşi din vitamina D activi prezenti în lapte. La mamifere mamă compusii vitaminei D, colecalciferol (vitamina D3) şi ergocalciferol (vitamina D2), sunt hidroxilat în ficat la 25-hidroxivitamină D3 (25OHD3) şi D2 25-hidroxivitaminei (25OHD2) fiind în continuare hidroxilat în rinichi forme metabolice active de 1,25 - dihidroxivitamină D3 D2 şi 1,25-hidroxivitamină, precum şi la alte componente dihidroxivitamină D(Holick, 2004)

În lapte, majoritatei activitatii vitaminei D provine din vitamina D3, vitamina D2, 25OHD3 şi 25OHD2 (Hollis et al, 1981;. Reeve et al, 1982;. Kunz et al, 1984;. Parvianinen et al, 1984;. Takeuchi et al, 1988)..

Metode standard originale de măsurare a vitaminei D au fost teste biologice folosind capacitatea de vitamina D pentru a vindeca rahitismului la şobolanii cu deficit de vitamina D (Farmacopeea SUA, 1955; Ph Nord, 1964). Aceste metode sunt, totuşi, consumatoare de timp şi imprecise, şi nu poate distinge între diferitele forme de vitamina D. În 2000, o metodă chimică de determinare a vitaminei D3 si vitamina D2 a fost stabilit ca un standard european (CEN, 2000).

Este esenţial pentru compoziţia produselor alimentare data pentru a include determinarea 25OHD3 precum şi 25OHD2, deoarece ambii compusi au activitate de vitamina D (Blunt et al, 1968;. Suda et al, 1970.).

Investigaţiile în activitatea de vitamina D în lapte au folosit un test intern de proteine de legare (Hollis et al, 1981;. Kunz et al, 1984;. Parvianinen et al, 1984.) sau specifice HPLC (Reeve et al, 1982;. Takeuchi et al, 1988;. Mattila et al, 1995).. Cu toate acestea, cu excepţia Mattila et al. (1995), numărul de probe analizate a fost limitat sau o parte a unui proces de alimentare, şi, prin urmare, nu sunt adecvate ca sursă a datelor privind compoziţia produselor alimentare.

Acest studiu a avut patru goluri. Primul obiectiv a fost de a obţine o limită de detecţie cantitativă cât mai scăzut de 5 ng/100 g de vitamina D3, 25OHD3, vitamina D2, şi 25OHD2 în produse lactate. Al doilea obiectiv a fost de a investiga efectul de sezon, conţinutul de grăsime, şi agricultura ecologică versus convenţionale cu privire la conţinutul de vitamina D de produse lactate. Al treilea obiectiv a fost de a stabili noi date pentru conţinutul de metaboliţi vitamina D în lapte şi unt, şi obiectivul de a compara aceste patru date specifice cu sumele obţinute prin testul biologic.

2. Materiale şi metode

2.1. Protocol de eşantionare

Toate probele au fost produse şi în eşantion între februarie 2002 şi ianuarie 2003. Produse alimentare din eşantion inclunzand si lapte semi degresat (1,5% grăsime), lapte integral (3.5% grăsime), smântână (13% grăsime, cu excepţia pentru ultimul trimestru când standard industrial a fost schimbat la 9% grăsime), frişcă (38% grăsime), unt (80% grăsime), şi laptele organic integral (3,5%). Am stratificat eşantionarea în funcţie de cota de piaţă în Danemarca folosind informaţii din Consiliul de lactate din Danemarca, Arla Foods (produse lactate majore în Danemarca, care detine o cota de piata de 79-98%) şi site-uri ale altor fabrici de produse lactate daneze. Noi am eşantionat lapte şi smântână exclusiv de la fabricile de produse lactate în Arla Foods, în timp ce untul şi laptele organic au fost prelevate de la trei şi respectiv cinci diferite produse lactate.

Arla Foods a colaborat în prelevarea de probe din produsul propriu. La fiecare dintre fabricile lor de produse lactate , o persoană de contact a colectat mostre. Pentru produsele de la fabricile de produse lactate am cumparat alte probe din supermarketuri din zona capitalei Copenhaga, şi, de asemenea, în câteva cazuri de prelevare de probe direct la fabricile de produse lactate Arla Foods "a eşuat. Fiecare unitate a contribuit cu 1 L de lapte (semi-degresat, întregul ansamblu, organic), 1 / 4 L de smântână, sau 250 g unt. Toate probele de la unitati au fost păstrate la un maxim de 5 8C în timpul transportului.

În laborator probele compozite au fost depozitate în sticle de sticlă brună. Fiecare eşantion compozit format din subeşantioane a fiecărei unităţi colectate. Subeşantioanele au fost de 125 g de lapte semi-degresat, 100 g de lapte integral, 50 g crema de 13% grăsime (9% grăsime), 30 g crema de frişcă, sau 15 g de unt. Aerul a fost înlocuit cu azot, iar probele au fost depozitate la 20 8C pentru o perioadă maximă de doi ani până la analiză, dar a doua analiză a unora dintre probe au fost efectuate după 5 ani de stocare.

2.2. Metodă analitică

Metoda analitică şi de echipamentul folosit pentru a determina vitamina D3 şi 25OHD3 în lapte, smântână şi unt au fost descrise anterior pentru analiza de carne şi ficat (Jakobsen et al, 2004;. Jakobsen et al, 2007.). Pe scurt, fiecare de 200 ng vitamina D2 şi 25OHD2 s-au adăugat ca standard intern la porţiunea de testare şi saponificat cu hidroxid de potasiu etanolic. Substanţa nesaponificabile fost extrasa cu dietil-eter: eter de petrol (1:1).Această soluţie a fost purificată pe o coloană de extracţie de siliciu pentru faza solidă. Ulterior, curatatul a fost realizat pe două preparative HPLC-procedurilor, în primul rând, o coloană de silice şi aminoacizi şi al doilea, un ciano-coloană.

Preview document

Vitamina D - Pagina 1
Vitamina D - Pagina 2
Vitamina D - Pagina 3
Vitamina D - Pagina 4
Vitamina D - Pagina 5
Vitamina D - Pagina 6
Vitamina D - Pagina 7
Vitamina D - Pagina 8
Vitamina D - Pagina 9
Vitamina D - Pagina 10
Vitamina D - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Vitamina D.doc

Alții au mai descărcat și

Determinarea Spectrofotometrica a Vitaminelor A și E

DETERMINAREA VITAMINELOR Vitaminele sunt biocatalizatori indispensabili organismului, deoarece acesta nu-i poate sintetiza direct. Denumite...

Coroziunea

6. METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE Protectia împotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a...

Hidrocarburi aciclice saturate (Alcani)

Hidrocarburile aciclice saturate numite alcani sau parafine, au formula generala CnH2n+2. Conform cu aceasta formula fiecare termen din seria...

Te-ar putea interesa și

Vitamine Hidrosolubile

MOTIVATIE In aceasta lucrarea de diploma mi-am propus sa sistematizez cele mai recente date din literatura de specialitate referitoare la rolul...

Vitaminele Hidrosolubile

Memoriu justificativ Alegerea subiectului “ Vitamine hidrosolubile” pentru proiectul de diploma prezentat este argumentat prin larga popularitate...

Vitamina B13

INTRODUCERE O alimentaţie echilibrată, ce asigură o viaţă sănatoasă trebuie să includă toate substanţele necesare unei bune funcţionări a...

Vitamine

ARGUMENT „Medicus curat, natura sanat” Hipocrat Alegerea subiectului “ Vitamine” pentru proiectul de diplomă prezentat este argumentat prin...

Vitamine liposolubile în produse alimentare de origine vegetală

1. INTRODUCERE Vitaminele sunt substanţe organice cu rol funcţional însemnat, care se găsesc în cantitate mică în alimente şi sunt indispensabile...

Rolul Vitaminei A în Organism și Influența Procesării asupra Conținutului de Caroten și Vitamina A din Alimente

Introducere Generalitaţi despre vitamine şi clasificarea lor Vitaminele sunt un grup de compuşi organici esenţiali pentru funcţionarea normala a...

Vitaminele

INTRODUCERE Farmacologia este stiinta care se ocupa cu studiul medicamentelor sub diferite aspecte . Ca orice ramura a stiintei moderne ,...

Vitamina E

1.CONSIDERAŢII GENERALE ISTORIC Istoria vitaminelor, unul dintre cele mai importante episoade din istoria biochimiei, a avut un impact profund...

Ai nevoie de altceva?