Analiza de Brand - Alexandrion

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1772
Mărime: 18.30KB (arhivat)
Publicat de: Cazimir Pîrvu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: DRAGOS MARICIUC
prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrare a Afacerilor Iasi

Cuprins

  1. I.Scurt istoric 1
  2. II.ANALIZA PRELIMINARĂ A BRANDULUI ALEXANDRION 2
  3. II.1. Alexandrion în prezent 2
  4. II.2. Promovare brandului Alexandrion 3
  5. III. STABILIREA OBIECTIVELOR 3
  6. IV. STRATEGIE PROMOŢIONALĂ 4
  7. V. PLANUL OPERAŢIONAL 5

Extras din referat

Alexandrion Group România

I.Scurt istoric

Prima fabrică Alexandrion a fost inaugurată în localitatea elenă Creta de către 3 oameni de afaceri greci: Mihalis Tzardis, Manolis Stratigis si Stelios Bitzarakis la începutul anilor ’80. Pe piata românească acest brand a apărut în anul 1994 în urma alăturării sirianului Nawaf Salameh celor trei, fiind construită prima fabrică lângă localitatea Ploiesti, la Bucov.

Portofoliul său extins include toate categoriile de produse de pe piata băuturilor alcoolice: brandy, (Alexandrion, Brâncoveanu, Classic, Royal), vodka (Krescova, Code Zero, Alexander), gin (Bellman’s), tequila (La Revancha), bitter (Capriani Bitter), siropuri si lichioruri (Balladry, Afinata, Capriani Cherry, Capriani Coffee, Triple Sec, Blue Curacao, Capriani Lime).

Astăzi, numai brandul comercial, emblema grupului şi mărcile firmei au fost evaluate la circa 35 milioane de euro. Coniacul Alexandrion a reuşit în doar câţiva ani să scoată concurenţa de pe rafturi şi să deţină 80% cotă de piaţă pe segmentul brandy-coniac. În cei peste 10 ani de când Alexandrion a venit în România, cifra de afaceri, volumul de vânzări şi valoarea brandului au crescut într-un ritm ameţitor. Acest fapt poate fi explicat prin,conform spuselor lui Bitzarakis, faptul că România spre deosebire de Grecia este o mare consumatoare de brandy, având o traditie în acest sens. Care este secretul acestui succes- Bitzarakis spune că, spre deosebire de Grecia, ţară care nu este o mare consumatoare de brandy, România are o cultură în acest sens. În plus, vinurile româneşti, materia primă pentru Alexandrion, sunt de calitate superioară. "În Grecia nu găseşti astfel de vinuri", spune Bitzarakis.

ALEXANDRION GRUP ROMÂNIA S.R.L societate comercială cu sediul în satul Pleasa,comuna Bucov, Prahova,România, înregistrată la Registrul Comertului sub numărul J29/1028/2000, Cod Unic de inregistrare 13575086 doreşte promovarea mărcii Alexandrion pe teritoriul României.Pentru înfăptuirea acestui lucru este nevoie de o cercetare de piată pentru a fi stabilite obiectivele si strategia ce trebuie urmate.

II.ANALIZA PRELIMINARĂ A BRANDULUI ALEXANDRION

Alexandrion este un greek brandy şi se poate găsi sub forma a trei sortimente care se caracterizează prin diferite arome: Alexandrion 3*(accente fine de vanilie) ,Alexandrion 5* (clasic) si Alexandrion 7*(dulce).

Publicul tintă este reprezentat de bărbati (70%) şi femei(30%) cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 ani, care consumă produsul la domiciliu sau în oras Printre consumatori se remarcă cei care-l achizitionează pentru a-l face cadou la diferite aniversări sau ocazii (acestia au o pondere semnificativă în vânzare). Având în vedere că este o băutură ce contine alcool ,vor fi persoane care nu vor putea achizitiona si consuma produsul, cum ar fi cei cu vârsta sub 18 ani, cei care suferă de diferite boli urmând un anumit regim , sau cei care îl asociază ca fiind prea scump şi nu dispun de banii necesari De asemenea vor fi si non-consumatori absoluti ,care nu vor cumpăra şi nu vor consuma niciodată produsul nostru din diferite motive de sănătate sau religioase.

Principalii concurenti ai coniacului Alexandrion pe piata spirtoaselor sunt Global Spirits International, cu mărcile Dakk, Goldessa, Bartender's si Couture; Prodal '94- producător al mărcilor Stalinskaya, Wembley, Discovery şi Passion; European Drinks cu mărcile de vodcă Scandic şi Moskoff; Perfect Renaissance Timisoara cu Perfect şi Indagrara Arad.

Productiei interne i se adaugă importurile, cei mai importanti fiind Allied Domecq, Heinrig Impex SRL şi Grupul GFS Distribution, care au însă un target diferit, orientat către clientii din categoria superioară şi premium.

De asemenea si concurenta de solutii este acerbă ,consumatorii având la dispozitie o multitudine de sortimente de băuturi, care se pot folosi în locul brandy-ului grecesc cum ar fi ,vinurile sau de ce nu chiar si sucurile carbogazoase sau naturale. De asemenea imaginea produsului nostru mai este afectată de brandurile contrafăcute care apar sub marca Alexandrion.

II.1. Alexandrion în prezent

Divizia de băuturi a grupului Alexandrion detine o cotă de piată de 35%, iar pe segmentul brandy, cota de piată depăseste 65%. Românii percep această băutură ca pe una grecească, desi brandy-ul este făcut la Ploiesti, într-una dintre cele mai moderne fabrici de alcool din tară.Acest lucru a fost realizat datorită unei campanii de marketing reuşită, în care se promovează brandul Alexandrion, care este cu adevarat elen :"Nu am avut niciodată pretentia că Alexandrion este o băutură grecească. Ea este "made in Romania", însă reteta este grecească, inventată de greci. Bazându-se pe faptul că românii nu vor consuma mai putin , dar se vor orienta mai mult spre produse mai ieftine ,Alexandrion va încerca să se mentină pe categoria medium ca lider de piata , dorind o crestere considerabilă a cotei de piată. Reducerea pretului se va face prin investitii în liniile de productie, iar dacă totul merge conform planului, preturile vor scădea cu până la 25%.În plus, un alt avantaj al celor de la Alexandrion îl reprezintă faptul că productia este locală, ceea ce inseamnă o sensibilitate mai redusă în fata fluctuatiilor valutare, spre deosebire de importatori.

Preview document

Analiza de Brand - Alexandrion - Pagina 1
Analiza de Brand - Alexandrion - Pagina 2
Analiza de Brand - Alexandrion - Pagina 3
Analiza de Brand - Alexandrion - Pagina 4
Analiza de Brand - Alexandrion - Pagina 5
Analiza de Brand - Alexandrion - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza de Brand - Alexandrion.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Tehnici promoționale Teacher's

1.Analiza preliminară 1.1. Analiza conjuncturii de piaţă a produsului Consumătorii şi în general oamenii pot avea dorinţe şi cerinţe nelimitate,...

Ai nevoie de altceva?