Analiza de Brand - Wella

Referat
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2147
Mărime: 50.26KB (arhivat)
Publicat de: Cazimir Pîrvu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mariciuc Dragos

Cuprins

  1. 1. Analiza preliminară a brandului Koleston Perfect 1
  2. 1.1 Consumatorii si non-consumatorii 2
  3. 1.2 Concurentii 2
  4. 1.3 Comunicările actuale ale brandului 2
  5. 2. STABILIREA OBIECTIVELOR 3
  6. 3. DEFINIREA STRATEGIEI PROMOTIONALE PROPUSE 3
  7. 4.PLANUL OPERATIONAL 6

Extras din referat

ANALIZA BRANDULUI WELLA

Marca Wella a pătruns pe piata românească încă de la începutul anilor ’70, iar în anul 1993, datorită cererii din ce în ce mai mare a produselor pentru păr, a fost înfiintată în România filiala companiei multinationale.

Compania comercializează pe piata locală branduri precum Koleston Perfect, Color Touch, Magma, Blondor (pe segmentul de colorare a părului), Back to Basics (pe segmentul de îngrijire a părului) sau High Hair (pe segmentul de styling).

Wella a făcut o tradiţie din colaborarea cu hairstilistii oferindu-le acestora servicii complete pentru saloanele lor de coafură ,industria de frumusete asociind Wella Professionals atât cu produsele inovative, cât şi cu statutul de trendsetter în domeniul modei cu privire la produsele de îngrijire a părului.

Dintre brandurile detinute de Wella, în acest proiect am ales Koleston Perfect, care reprezintă prima vopsea cremă din lume. Aceasta a fost descoperită de Georg Stroeher, care constient de inventia sa a pantentat-o în anul 1934, brevetul apartinând firmei fondată de tatăl său, care din 1950 poartă numele oficial de Wella.De atunci, Koleston Perfect este produsul pe care se bazează peste 180.000 de saloane de coafură din întreaga lume, precum si persoanele care hotărăsc să se vopsească singure la domiciliu.

1. Analiza preliminară a brandului Koleston Perfect

Koleston Perfect reprezintă unul din cele mai renumite branduri de la Wella şi se poate achizitiona de la diferite puncte de professional hair style, sau prin comandă prin intermediul reprezentantilor, care detin cataloage de la firma Wella.

Această vopsea cremă se găseste într-o multitudine de nuante, grupate în următoarele categorii: Pure Naturals, Rich Naturals, Vibrant Reds, Deep Browns, Special Blonde, Special Mix care reprezintă un anumit trend, fiind adresate anumitor consumatori în functie de personaliatea si caracterul acestora. De exemplu gama Rich Naturals se adresează femeilor încrezătoare, moderne, ce doresc să îsi evidentieze feminitatea si stilul prin tonuri naturale pe când Special Mix este destinat femeilor fascinate de jocurile de culoare, ce caută armonia perfectă între culori si stil, ce-si doresc un look unic pentru a le evidentia personalitatea.

1.1 Consumatorii si non-consumatorii

Consumatorii finali ai acestui brand sunt în general femeile, cu o vârstă cuprinsă între 16-56 ani, care doresc să arate din ce în ce mai bine sau pur si simplu au nevoie de o schimbare de look.Acestea folosesc produsele WELLA în centre speciale de hair style, sau la domiciliu, în urma unei comenzi.În cazul primei categorii apar hair stilistii cu rolul de intermediari, deoarece acestia cumpără vopseaua pentru clientela respectivului salon de înfrumusetare.O altă categorie de consumatori cu o pondere mai mică în vânzări, dar în continuă crestere în ultimii ani, o reprezentată bărbatii care au început să folosească produsul (în general oameni de afaceri de peste 45 ani). Aceste persoane au în general venituri peste medie si doresc o vopsea de păr calitativă.

Non-consumatorii acestui produs sunt persoanele, care nu vor achizitiona niciodată produsul din motive de sănatate (boli ale scalpului, alergii la substantele din vopsea), etnice, religioase sau financiare, având în vedere că Wella este un produs, ce se încadrează în segmentul mediu spre ridicat.

1.2 Concurentii

Principalii competitori ai Wella pe segmentul de vopsele de păr sunt L’Oreal, Henkel, Londa sau Gerocossen si L’Oreal sau Tigi pe segmentul de produse de îngrijire a părului. Grupul L'Oreal prezintă particularitatea de a fi activ în patru segmente principale de piată: de lux, cu mărcile Giorgio Armani, Ralph Lauren, sau Helena Rubinstein, de larg consum, cu produsele sale Garnier, Elseve sau Fructis, în sectorul produselor profesioniste, cum este gama Redken si al dermocosmeticelor

Dar în decursul timpului, tipurile de vopsea de păr s-au diversificat foarte mult, în prezent piata produselor de colorare a părului cuprinzând : pudre decolorante,tratamente colorante directe, nuantatoare, sampoane speciale care creează o concurentă de solutii acerbă.

1.3 Comunicările actuale ale brandului

Wella a înregistrat în ultimii ani o crestere considerabilă a cotei de piată, ajungând din ce în ce mai aproape de liderul mondial de piată, L’Oreal, pe segmentul vopselelor de păr prin intermediul brandului Koleston Perfect.

În anul 2008 , Wella s-a remarcat prin organizarea unui veritabil spectacol la Sala Palatului , găzduind un maraton uman de exceptie care a dat viată tendintelor în coafură si culoare pe 2009. La acest show de stil au participat peste 4000 de spectactori asistând la un amestec de clasic reinterpretat şi avangardism îndulcit

Pentru a se promova cât mai eficient pe piata produselor de vopsire si îngrijire a părului, Wella a organizat numeroase tombole cu premii pentru a motiva clientii si a-i fideliza. Consumatorii pentru a putea participa la acestea, trebuiau să răspundă la o întrebare, trimitând răspunsul la sediul firmei. Cu ajutorul acestora,Wella si-a creat o bază de date a persoanelor consumatoare, analizând astfel segmentarea clientelei. Deasemenea au fost lansate si concursuri pentru stilisti pe diferite teme, acestia fiind nevoiti să-si demonstreze aptitudinile, în schimbul unor premii atrăgătoare. Astfel ,Wella , prin motivarea acestora a câstigat încredere pe piata professional.

Preview document

Analiza de Brand - Wella - Pagina 1
Analiza de Brand - Wella - Pagina 2
Analiza de Brand - Wella - Pagina 3
Analiza de Brand - Wella - Pagina 4
Analiza de Brand - Wella - Pagina 5
Analiza de Brand - Wella - Pagina 6
Analiza de Brand - Wella - Pagina 7
Analiza de Brand - Wella - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza de Brand - Wella.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Miniplan promoțional - Donna Carina

DONNA CARINA 1.Analiza preliminarã a produsului/brandului. 1.1. Analiza conjuncturii de piaţã a produsului respectiv (consumatorii,...

Tehnici promoționale - Wellaton

Cap. I Analiză preliminară a brandului Istoria Wella începe prin anii 1880 cu un tânăr frizer în vârstă de numai 26 de ani care decide să pună pe...

Ai nevoie de altceva?