Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3040
Mărime: 35.59KB (arhivat)
Publicat de: Leonid Chiriac
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Soaita Dumitru

Extras din referat

Informatii de ordin general

Cosul de cumparaturi este o aplicatie ce permite vizitatorilor sai autorizati, sa vizualizeze produsele pe care acestia le pot cumpara, sa ofere informatii despre ele si permite cumpararea de produse online. Pentru fiecare vizitator care doreste sa cumpere produse in momentul in care acesta solicita produse spre cumparare se genereaza un cos care va contine toate produsele solicitate spre cumparare de catre cumparatorul respectiv. Cumparatorul are posibilitatea vizualizarii continutului cosului, modificarea continutului acestuia prin adaugarea sau renuntarea la produse. Pentru livrarea produselor catre cumparator este necesara comanda finala. Dupa comanda finala a acestora se calculeaza in functie de produsele adaugate in cos, costul total al cumparaturilor efectuate si decontarea sumei finale din catrea de credit a cumparatorului. Vizitator autorizat inseamna orice persoana care dupa un formular isi ofera datele personale incluzand aici numele si prenumele, adresa de domiciliu, numarul cartii de credit, parola de acces si a altor informatii. Dupa validarea acestor date personale ele sunt adaugate in baza de date a aplicatiei iar de fiecare data cand cumparatorul va dori sa cumpere produse va trebui sa se autentifice prin numele si parola introduse la inregistrare. Toti acesti pasi sunt necesari pentru a spori securitatea si siguranta tranzactiilor care vor fi efectuate.

Pentru realizarea unei astfel de aplicatii sunt necesare urmatoarele instrumente:

- calculatoare;

- sisteme de operare Windows NT sau 2000;

- Internet Information Server instalat (IIS) pe unul din calculatoare(de obicei pe server);

- baza de date MS Access(pe server) ;

Cunostintele necesare pentru realizarea unei astfel de aplicatii sunt:

- ASP;

- HTML;

- SQL;

- Web design;

Acest produs este destinat pietelor externe si se adreseaza tuturor agentilor economici care desfasoara activitati comerciale. Scopul acestui cos de cumparaturi este in primul rand de a scuti cumparatorul de deplasarea la magazin, cautarea produselor dorite, evitarea cozilor de asteptare, in general al tuturor eforturilor pe care le solicita deplasarea la magazin a cumparatorilor. Prin aceasta agentii economici care vor detimne un astfel de cos de cumparaturi, vor da posibilitatea cumparatorilor lor de a efectua cumparaturile de acasa si astfel de a-si imbunatati serviciile pe care le ofera acestia si imbunatatirea imaginii firmei respective pe piata.

Piata acestor tipuri de aplicatii este dezvoltata in exterior, diferite firme adoptand acesta metoda de e-commerce inca de la aparitia acestor aplicatii. Se estimeaza o cerere a acestei aplicatii destul de ridicata datorita faptului ca ea poate fi usor adaptata la orice tipuri de produse sau chiar servicii pe care firma cumparatoare le ofera clientilor sai si totodata si usurintei utilizarii de catre clienti a cosului de cumparaturi.

Acest produs ofera calitate si competitivitate ridicata, fiind realizat cu ajutorul ultiimelor tehnologii aparute in domeniul informatic. Securitatea de asemenea este sporita, folosindu-se sisteme intregrate de securitate ale sistemului de operare si algoritmi de criptare.

Ceea ce ofera nou aceasta aplicatie fata de cele existente este posibilitatea personalizarii cu culori si imagini, posibilitatea creeri de pachete promotionale alcatuite din mai multe produse oferite de catre firma spre vanzare, de asemenea posibilitatea acordarii de reduceri de preturi la produse sau pachete de produse si posibilitatea donarii unor cote din venituri catre diferite institutii.

Aplicatia contine mai multe parti componente:

- inregistrarea(oferirea de catre persoane a informatiilor personale si stocarea acestora in baza de date);

- logarea(autentificarea persoanelor dupa un nume si o parola);

- schimbarea datelor personale a fiecarui utilizator;

- listarea produselor oferite pe diferite categorii(producator, marca, gama, etc.);

- posibilitatea cautarii de produse dupa criterii diferite(nume produs, marca produs, gama produs, pret produs, producator);

- adaugarea si stergerea de produse din cosul personal;

- comandarea produselor din cosul personal;

- administrarea intregii aplicatii;

Ciclu de viata al acestei aplicatii va depinde de portabilitatea si compatibilitatea tehnologiilor actuale cu cele viitoare. Dar prin stuctura si modul de implementare al acestei aplicatii, se vor putea realiza versiuni noi sau schimbarea tehnologiilor folosite.

Informatii de ordin tehnic

Construirea acestei aplicatii va urma mai multi pasi.

1.Analiza

Analiza consta in crearea unui caiet de sarcini de catre indrumatorul de proiect care va contine toate sarcinile care trebuiesc indeplinite si atribuirea sarcinilor tuturor celor care vor fi implicati in proiect. De asemenea se analizeaza structura proiectului, tehnologiile folosite, functionalitatile care se vor adauga aplicatiei precum si termenele de realizare a tuturor sarcinilor. Dupa realizarea analizei se trece la executarea sarcinilor. Sarcinile atribuite pot sa se desfasoare in paralel sau pe rand. De exemplu designul poate sa se desfasoare in paralel cu implementarea functionalitatilor cosului de cumparaturi dar designul nu poate sa se desfasoare in paralel cu impementarea paginilor HTML.

2.Designul

Un prim pas va fi realizarea designului acestei aplicatii. Acest pas este foarte important deoarece acesta reprezinta interfata grafica dintre firma ce ofera produsele si cumparatori, iar un desing bun si atragator poate impresiona sau atrage cumparatorii. Designul poate fi realizat folosind mai multe aplicatii ajutatoare cum ar fi: Microsoft Paint, Adobe Photoshop, Corel Draw etc. Pentru cosul realizat s-a utilizat Adobe Photoshop.

Preview document

Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 1
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 2
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 3
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 4
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 5
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 6
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 7
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 8
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 9
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 10
Aplicație e-commerce - coș de cumpărături online - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Aplicatie E-Commerce - Cos de Cumparaturi Online.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Te-ar putea interesa și

Cum afectează criză economică coșul de produse în mediul online

Abstract Prin aceasta cercetare de marketing dorim sa aflam daca cumparatorul din mediul on-line a fost afectat intr-un fel de criza economica....

Ai nevoie de altceva?