Brandul Cellini

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1635
Mărime: 11.06KB (arhivat)
Publicat de: Emanuel Ursu
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1.CELLINI:Origine şi istoric 2
  2. 2.Amplasament 2
  3. 3.Atmosfera magazinului 3
  4. 3.1.Designul exterior 3
  5. 3.2.Interiorul 5
  6. 4.CELLINI online 5

Extras din referat

1.CELLINI:Origine şi istoric

Numele reţelei de magazine Cellini are ca sursă de inspiraţie numele celui mai mare bijutier din Italia Renascentistă, Benvenuto Cellini (3 noiembrie 1500-13 februarie 1571).Artistul s-a remarcat prin capacitatea sa de a îmbina arta cu tehnologia topirii metalelor şi modalităţii de prelucrare a acestora.

Cellini, figură marcantă a Renaşterii, a fost un artist multivalent (bijutier, pictor, sculptor, musician, scriitor), încurajat în arta sa de către cele mai mari personalităţi ale vremii:papa Clement al VII-lea, papa Paul al III-lea, precum şi ducele Cosimo de Medici.

Istoricul brandului Cellini

Brandul Cellini a fost adus pentru prima dată în România în anul 1999 de firma Sodo Migliori România, filială a societăţii Sodo Migliori S.R.L(cel mai mare angrosist de bijuterii din Italia), având o experienţă de peste 120 de ani în domeniul bijuteriilor.

Primul magazin Cellini a fost deschis în septembrie 1999, în Complexul Comercial Mall.Calitatea produselor şi a serviciilor a determinat succesul reţelei magazinelor de lux.Magazinele Cellini se adresează tuturor celor ce doresc să se mândrească cu bijuterii şi ceasuri aparţinând unor mărci prestigioase, recunoscute prin calitatea şi rafinamentul lor.

Filosofia ce stă la baza succesului brandului Cellini este întemeiată pe următoarele principii:introducerea pe piaţa românească a ultimelor noutăţi în domeniul bijuteriilor italiene, a celor mai renumite mărci de ceasuri şi accesorii pentru care este oferită garanţie şi postgaranţie, şi serviciul profesionist oferit clienţilor.

Reţeaua de magazine Cellini alături de colaboratorii săi, este reprezentată de 16 magazine (în octombrie 2005 inaugurându-se la Timişoara un nou magazin, iar în primăvara anului 2006 un nou punct de vânzare Cellini s-a deschis în cadrul Complexului Comercial Băneasa).

Lucrarea de faţă îşi propune să analizeze câteva aspecte esenţiale referitoare la modalităţile de proiectare eficientă a doar unuia dintre magazinele Cellini, respectiv punctul de vânzare aflat la intersecţia Str. Batiştei cu Bld.Nicolae Bălcescu.

2.Amplasament

Aşa cum am precizat anterior magazinul de bijuterii avut în vedere se află amplasat în Sectorul 1, la intersecţia Stradei Batiştei cu Bulevardul Nicolae Bălcescu, în apropierea Hotelului Intercontinental.

Magazinul este situat paralel cu axul străzii, pe un bulevard ce leagă două centre importante ale Bucureştiului (Piaţa Romană şi Piaţa Universităţii).Zona în care se află amplasat magazinul este caracterizată de un intens trafic atât pietonal, cât şi rutier (factor deosebit de important ce influenţează în mod cert vânzările magazinului).Perpendicular pe ambele părţi ale magazinului se află două treceri de pietoni.Aglomeraţia ce se formează o dată cu fiecare traversare a străzilor reprezintă un alt atuu al acestui punct de vânzare deoarece fiecare trecător poate fi un posibil viitor client.

Totodată chiar în faţa magazinului se află situată şi intrarea la staţia de metrou, zonă ce asigură, la rândul său, un nou flux de trecători.

Partea magazinului Cellini aflată pe Bulevardul Nicolae Bălcesu se continuă cu un magazin Swarovski şi cel mai important, un hotel de 4* numit Hotel Bucharest Comfort Suites.Avantajul vecinătăţii celor două hoteluri (Intercontinental şi Bucharest Comfort Suites) este evident:clienţii cazaţi sunt de regulă persoane cu posibilităţi materiale ridicate, posibilităţi ce le permit achziţionarea unuia sau a mai multor produse oferite de magazinul de bijuterii amplasat atât de convenabil la colţ de stradă.

Vis a vis de Cellini se regăseşte o nouă sursă de potenţiali clienţi:cazinoul denumit Princess Planet Cazino (Bld.Nicolae Bălcescu nr.3-5).Astfel după o noapte „fructuoasă” la masa de joc, clientul poate trece pragul magazinului Cellini cu certitudinea că va putea achiziţiona cel puţin unul din numeroasele accesorii oferite de acest punct de vânzare.

Un alt aspect ce trebuie menţionat este acela că Cellini se află amplasat la parterul unui bloc, astfel încât orice modificare adusă magazinului trebuie să ţină cont de menţinerea, pe cât posibil, a integrităţii întregului edificiu aflat deasupra.

3.Atmosfera magazinului

Cele patru elemente cheie ale atmosferei unui punct de vânzare sunt:exteriorul, interiorul, amenajarea magazinului şi etalarea mărfurilor.

3.1.Designul exterior

Primul lucru care îţi atrage atenţia în momentul în care zăreşti magazinul este materialul din care este acesta învelit la exterior:marmură.Cele două culori alese în designul exterior al magazinului dau acestuia o nuanţă de eleganţă şi rafinament, marmura de culoare maroniu închis încadrând atât magazinul Swarovski, cât şi hotelul de 4* aflat în imediata apropriere.Se creează astfel un sentiment de continuitate şi echilibru.

Stâlpul de susţinere este ornat cu două ceasuri identice.Culoarea (galben auriu) aleasă pentru cele două ceasuri gemene completează jocul dintre “rece” (la exterior) şi “cald” (în interior).

Atât la exteriorul, cât şi în interiorul magazinului predomină cele două nuanţe de maron (una deschisă şi una mai închisă), singura diferenţă constând în faptul că în interiorul magazinului culorile alese creează o atmosferă mult mai cladă şi mai ospitalieră (un rol important în acest caz jucandu-l şi modalitatea de iluminat aleasă - o lumină plăcută, ce cade perpendicular pe podea şi nu oboseşte privirea clientului).

Faţada formează un unghi de 90° iar materialul utilizat, aşa cum am menţionat anterior, este marmura.

Preview document

Brandul Cellini - Pagina 1
Brandul Cellini - Pagina 2
Brandul Cellini - Pagina 3
Brandul Cellini - Pagina 4
Brandul Cellini - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Brandul Cellini.doc

Ai nevoie de altceva?