Monografia turistică a Suediei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3575
Mărime: 34.46KB (arhivat)
Publicat de: Loredana Dragu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Padurean Mihaela
Academia De Studii Economice Facultatea de Comert

Cuprins

  1. 1. Prezentarea succinta a Suediei
  2. 1.1 Caracteristici geografice
  3. 1.2 Forma de organizare administrativa
  4. 1.3 Dezvoltare economico-sociala
  5. 2. Prezentarea succinta a potentialului turistic
  6. 2.1 Atractii naturale
  7. 2.2 Antractii antropice
  8. 3. Analiza succinta a principalelor coordonate ale activitatii turistice
  9. 3.1 Infrastructura generala si specifica
  10. 3.2 Circulatia turistica internationala
  11. 3.3 Impactul turismului asupra PIB,PO,balanta de plati,mediu si cultura
  12. 4. Perspectivele/Dezvoltarea turismului
  13. 4.1 Organisme
  14. 4.2 Reglementari
  15. 4.3 Strategii-obiective
  16. 5.Bibliografie

Extras din referat

1.Prezentarea succinta a Suediei

Suedia (suedeză Sverige) sau Regatul Suediei (Konungariket Sverige) joaca un rol deosebit in Europa. Tara nu priveste catre trecutul in care era o mare putere la Marea Baltica, ci cauta o linie de mijloc.

Suedia a reusit sa evite in mare parte conflictele internationale ale secolului XX. Totusi, renumitul „model suedez” al statului providential isi are limitele sale. Pe de alta parte, suedezii sunt pasionati de noile tehnologii. Din acest motiv tara s-a transformat intr-un adevarat lider in domeniul tehnologiei informatiei.

1.1Caracteristici geografice

Suedia are granite cu Norvegia,Finlanda si Marea Baltica. Coasta suediei are 2 400 km lungime. Are o suprafață de 449.964 km². Capitala Suediei este Stockholm.

Teritoriul tarii ocupa cea mai mare parte a Peninsulei Scandinavia, precum si numeroase insule din Marea Baltica,mai mari fiind Gotland(3 001 km²) si Oland(1 334 km²). Se disting trei mari regiuni: Norrland,cea mai extinsa ,are un relief accidentat, mai inalt in vest(Alpii Scadinaviei,altitudinea maxima vf. Kebnekajse 2 135 m) si mai scund in est unde litoralul prezinta numeroase fiorduri. Svealand cuprinde cele mai intinse campii ale tarii( Uppsala,Vasgota si Ostagota), care apar ca extinse arii depresionare separate de coline. Gotaland,cea mai sudica regiune,include platoul Smaland presarat cu lacuri,mlastini si campia valurita Skane, cu soluri fertile si peisaje asemanatoare Danemarcei invecinate.

Clima Suediei e relativ blanda in comparatie cu alte regiuni aflate la aceeasi latitudine . Hidrografia este reprezentata de numeroase rauri in general scurte (Ume 465 km, Lule 450 km) , dar cu debite bogate si un potential energetic ridicat (mai ales cele din Norrland) si cele circa 96 000 de lacuri, unele de mari dimensiuni. O parte din lacuri și râuri sunt legate între ele prin canale navigabile, mai cunoscut fiind canalul Gota, care traversează partea de sud a Suediei și face legătura între lacuri si râuri pe o distanță de 560 de kilometri, de la Goteborg la Stockholm.

Jumătate din suprafața țării este acoperită de păduri (mesteacăn, pin, molid). Mai puțin de 10% este teren agricol (cultivat cu ovăz, cartofi, secară, sfeclă de zahăr, grâu). În partea nordică și centrală a țării există păduri de conifere, în sud păduri amestecate, iar în extremitatea sudică pădure de fag și stejar. În zonele muntoase înalte se dezvoltă vegetația de tundră montanaă. În faună se remarcă ursul (protejat de lege), elanul, nevăstuica, hermelina, păsările de apă. Există 16 parcuri naturale și 753 de rezervații de stat și alte rezervații care protejează flora tipică de tundră sau taiga, fauna polară sau de pădure temperată.

Suedia este bogată în păduri de conifere, în minereu de fier, cupru, zinc, aur, argint, plumb, wolfram, uraniu și alte minereuri, dar nu are zăcăminte de petrol și cărbune, dispune însă de energie hidroelectrică. Cele mai importante rezerve de fier se află în nordul îndepărtat și sunt îndeosebi exportate. Întinsele păduri de conifere ale Suediei, într-o bună combinație cu foioasele, servesc la aprovizionarea unei industrii extrem de dezvoltate: gatere, celuloză, hârtie și produse finite pe bază de lemn. Suedia este un important furnizor de hârtie și produse lemnoase pe piețele internaționale. În 1997, exportul produselor industriei forestiere s-a ridicat la 91 miliarde coroane suedeze.

1.2 Forma de organizare administrativa

Suedia este o monarhie constituțională. Parlamentul este unicameral. Primul ministru și parlamentul (Riksdag) cu 349 membri sunt aleși pentru perioade de patru ani, prin vot direct și reprezentare proporțională.

In prezent Suedia este impartita în 21 de comitate (län). In fiecare comitat exista un birou administrativ(länsstyrelse) numit de guvern si un consiliu (landsting) ales. Fiecare comitat este mai departe divizat in comune(kommuner), in total, în 2004 existand un număr de 290 pe tot teritoriul Suediei. In mod traditional Suedia este impartita in trei regiuni istorice (landsdelar): Götaland, Svealand, Norrland. Cea de a patra regiune istorica a Suediei a fost pana în 1809 Österland,actuala Finlanda. Pana la reforma administrativa intreprinsa în anul 1634 de Axel Oxenstierna, Suedia era divizata în 25 de regiuni (landskap)

Rege (din 1975) este Carl Gustaf al XVI-lea, care indeplineste astazi numai functii ceremoniale, in calitate de Sef al Statului. Toate functiile politice ale regelui au fost transferate Purtatorului de Cuvant al Parlamentului. Carl XVI Gustav al Suediei, al carui nume complet este Carl Gustaf Folke Hubertus (nascut pe 30 aprilie 1946), este fiul lui Gustav Adolf al Suediei (1906-1947) si al Sybillei de Saxe-Coburg-Gotha (1908-1972); este nepotul direct al Regelui Gustav VI Adolf al Suediei. Carl XVI Gustav al Suediei s-a casatorit cu Silvia Sommerlath pe 19 iunie 1976, avand trei copii:

1. Printesa Victoria, Ducesa de Västergötland (n. 1977) - mostenitoarea Coroanei Suedeze

2. Printul Carl Philip, Duce de Värmland (n. 1979)

3. Printesa Madeleine, Ducesa de Hälsingland si Gästrikland (n. 1982).

Preview document

Monografia turistică a Suediei - Pagina 1
Monografia turistică a Suediei - Pagina 2
Monografia turistică a Suediei - Pagina 3
Monografia turistică a Suediei - Pagina 4
Monografia turistică a Suediei - Pagina 5
Monografia turistică a Suediei - Pagina 6
Monografia turistică a Suediei - Pagina 7
Monografia turistică a Suediei - Pagina 8
Monografia turistică a Suediei - Pagina 9
Monografia turistică a Suediei - Pagina 10
Monografia turistică a Suediei - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Monografia Turistica a Suediei.doc

Alții au mai descărcat și

Profilul Antreprenorului de Succes

Intre iunie 2005 si ianuarie 2006 in 13 state membre UE si in cele doua tari candidate – Romania si Bulgaria – s-a desfasurat o ancheta (Factorii...

Calitatea Mărfurilor Alimentare

I Obiectul de studiu al merceologiei Merceologia este o disciplina cu caracter economic al carei obiect îl constituie studierea proprietatilor...

Analiza celor patru procese de integrare a pieței bunurilor

A: Politica comerciala comuna Aceasta este denumirea generica pentru ansamblul de masuri, instrumente, politici aplicate în domeniul comercial...

Comerț Electronic

Introducere Comerţul a reprezentat, încă de la începuturile societăţii umane, o activitate importantă pentru supravieţuirea şi dezvoltarea...

Te-ar putea interesa și

Monografia turistică a Suediei

1.Prezentarea succintă a Suediei Suedia (suedeză Sverige) sau Regatul Suediei (Konungariket Sverige) joacă un rol deosebit în Europa. Aceasta este...

Ai nevoie de altceva?