Tehnici promoționale - Brandul Whiskas

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1110
Mărime: 23.50KB (arhivat)
Publicat de: Blanduzia Moga
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dragos Mariciuc

Extras din referat

1. Analiza preliminara a brand-ului

1.1 Analiza conjuncturii de piata a produsului

Whiskas prezinta o gama variata de produse si anume: Whiscas JUNIOR – hrana uscata si conserva , Whiskas ADULT – hrana uscata completa si echilibrata, hrana umeda la plic de o portie, conserva si pate, Gustari Whiskas – Whiskas Dentabits, Anti-Hairball, Temptations, Kitbits si Whiskas Crunch.

Consumatorii produselor Whiskas sunt persoane care detin una sau mai multe pisici, cu venituri medii si peste, receptive la noutati si care apreciaza tot ceea ce este sanatos pentru pisicuta sa. Aceste persoane sunt energice, iubitoare de animale de companie, cu varsta cuprinsa intre 25 – 55 ani, din mediul urban cu studii medii si superioare.

Hrana pentru pisici Whiskas, asigura un plus de sanatate pentru pisica dumneavoastra continand toate elementele nutritive de care are nevoie, pentru o evolutie si dezvoltare normala si sanatoasa.

Segmentarea consumatorilor este realizata in functie de comportamentul de cumparare, cat de loiali sau neloiali sunt fata de marca Whiskas :

- Clienti loiali ( aici se incadreaza clientii actuali ai brandului Whiskas )

- Clientii loiali concurentei ( clientii care activeaza alte branduri cum ar fi : Royal Canin, Kitekat )

- Clienti oscilanti ( in functie de situatia in care vor cumpara sau nu produsul, in functie de pret )

- Clienti economici ( tin cont doar de pret, cautand doar reducerile )

- Nonconsumatorii absoluti :( persoanele care nu au, si nici nu vor detin pe viitor un animal de campanie, si anume o pisica)

- Nonconsumatorii relativi :( persoanele care nu au disponibilitate financiara sau care nu au auzit de marca existenta, nu sunt inca convinsi de raportul calitate/prêt, prefera alte produse in loc, sau pur si simplu persoanele care nu detin o pisica).

1.2 Analiza concurentei

Printre produsele concurente brand-ului Whiskas se enumera:

- Concurenta directa a produselor de hrana pentru pisici este urmatoarea:

- Royal Canin, Kitekat, Cat Chow, Leonardo Kitten, Le Koccole PUI, Sanabelle Kitten.

- Concurenta indirecta, in cazul produselor substituibile ar fi:

- alte genuri de produse din comert, insa nu specile pentru pisici cum ar fi:diferite pateuri, conserve, pernite, carne.

- Concurenta de solutie, in cazul safisfacerii nevoii de hrana produsele care pot inlocui mancare speciala pentru pisici ar fi:

- produsele lactate, produsele din carne, produse de panificatie si alte feluri de mancare pe care le poate prepara omul in casa.

1.3 Analiza comunicarii actuale a brandului

Din punct de vedere al strategiei de pozitionare, putem spune ca produsele pentru pisici, marca Whiskas se incadreaza in topul preferintelor, clientilor detinatori de pisici, fiindul unul din brandurile cele mai cunoscute de pe piata in momentul de fata.

Hrana pentru pisici Whiskas se adreseaza in special clientilor pretentiosi, preocupati de un regim de alimentatie nutritiv si foarte sanatos pentru pisica lor.

Sunt unii oameni care iubesc pisicile atat de mult incat si-au transformat aceasta pasiune in profesie, asa incat si-au dedicat intregul lor timp studierii si intelegerii lucrurilor care le fac pe pisici fericite.

Asa sunt si expertii nostrii de la Whiskas, din cadrul Centrului Waltham pentru Nutritia Animalelor de Companie - autoritate mondiala in materie de ingrijire si nutritie a animalelor. Timp de 60 de ani, ei au petrecut 365 de zile pe an impreuna cu pisicile, incercand sa inteleaga ce-i face sa fie asa deosebiti.

Pe de alta parte, din punct de vedere al conceptului creativ, Strategia de comunicare pentru brandul Whiskas are ca obiective principale crearea notorietăţii brandului Whiskas în rândul publicului-ţintă şi poziţionarea brandului pe piaţa produselor de alimentatie pentru pisici.

Preview document

Tehnici promoționale - Brandul Whiskas - Pagina 1
Tehnici promoționale - Brandul Whiskas - Pagina 2
Tehnici promoționale - Brandul Whiskas - Pagina 3
Tehnici promoționale - Brandul Whiskas - Pagina 4
Tehnici promoționale - Brandul Whiskas - Pagina 5
Tehnici promoționale - Brandul Whiskas - Pagina 6
Tehnici promoționale - Brandul Whiskas - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Brandul Whiskas.doc

Ai nevoie de altceva?