Campanie copiii nevăzuți

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1171
Mărime: 9.17KB (arhivat)
Publicat de: Simion Maxim
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Campania “Copiii nevazuti” a fost desfasurata intre 15 septembrie- 20 noiembrie 2006., si acasta dorea sa sensibilizeze lumea adultilor in problemele cu care se confrunta copiii si si de asemenea sa ii informeze pe copii despre drepturile pe care le au sis a ii ajute sa indentifice orice forma de abuz.

Ideea campaniei a pornit de la filmul “ All the Invisible Children”, un film despre copiii lipsiti de copilarie. In Romania s-a dorit ca filmul sa fie insotit de o campanie.

Pe langa filmul de mai sus campania mai avea doua componente: un concurs de jurnalism social numit “Despre copii in mass-media” si un concurs de creatie numit “Povestea mea”.

Filmul “All the Invisible Children” este dedicat milioanelor de copii si adolescenti care sunt lipsiti de drepturile lor prin exploatare si razboi. Filmul este format din sapte scurt metraje care spun povestea unor “copii nevazuti”, adica a unor copii privati de fantezie, fericire, securitate materiala, integritate fizica, dragoste parinteasca, sau de un viitor sigur.

Prima poveste apartine unui baietel de 12 ani, Tanza, dintr-o tara africana cuprinsa de razboi, care se inroleaza intr-o trupa de guerilla, dupa ce este martorul unui masacru in urma caruia isi pierde familia. Are misiunea de a detona doua bombe, insa tinta se dovedeste a fi o scoala, in care se afla copii ca si el.

Urmatoarea poveste apartine unui baiat care comite un furtisag marunt chiar in ziua in care e eliberat din casa de corectie. Urmarit de politie si tatal violent, intra in puscarie.

Al treilea scurt metraj o are in prim plan pe Blanca, o adolescenta obisnuita din Brooklyn care isi petrece timpul mergand la scoala si intalnindu-se cu prietenii, in ciuda conditiilor vitrege in care traieste impreuna cu familia sa. Viata sa ia o intorsatura dramatica in momentul in care, in urma unui accident petrecut la scoala afla ca este fiica seropozitiva a unor parinti dependenti de droguri.

Urmatoarea poveste reda o zi din viata a doi copii, Bilu si Joao, care isi castiga existenta adunand cuti de carton, cuie si tot felul de deseuri de pe strazile din San Paolo. Ei trebuie sa-si foloseasca fantezia pentru a transforma peisajul dezolant urban intr-un loc de joaca. Scopul lor este sa-si construiasca o casa, fie ea si una cu pereti de carton.

A cincea poveste surprinde un fotograf de razboi care gaseste puterea de a depasi o criza intorcandu-se la sentimentele de solidaritate si prietenie pe care le-a trait cand era copil.

Filmul se continua cu micul Ciro, un pusti care locuieste la periferia orasului Napoli si care descopera libertatea prin intermediul imaginatiei jucandu-se cu umbra lui.

La sfarsit apare o fetita dintr-o familie bogata intristata de faptul ca parintii ei s-au despartit, aceasat razbunandu-se pe o pausa cu parul blond. O fetita saraca gaseste papusa, care devine unica sursa de bucurie din viata ei necajita.

A doua componenta a campaniei “Copiii nevazuti” a fost concursul de jurnalism social “ Despre copii in mass-media”, care si-a propus sa stimuleze productia editoriala pe tema drpeturilor copiilor din Romania. Prin aceasta initiativa, jurnalistii au fost provocati sa aduca in dezbaterea publica tematica situatiei copiilor. Concursul s-a adresat jurnalistilor din presa locala si centrala si avea trei sectiuni: presa scrisa, radio si televiziune.

In cadrul campaniei este lansat simultan si concursul pentru creatie pentru copii “Povestea mea” care urmarea colectarea si premierea celor mai interesante si impresionante povesti de viata trimise de copii. “Povestea mea” s-a adresat copiilor din ciclul primar si gimnazial si avea trei sectiuni: eseu, desen si fotografie. Mai mult decat un concurs de creatie “Povestea mea” a fost un mod de a-i stimula pe copii ca, dupa modelul filmului sa isi expuna propriile povestide viata sau pe acelea ale copiilor din jurul lui.

Preview document

Campanie copiii nevăzuți - Pagina 1
Campanie copiii nevăzuți - Pagina 2
Campanie copiii nevăzuți - Pagina 3
Campanie copiii nevăzuți - Pagina 4
Campanie copiii nevăzuți - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Campanie Copiii Nevazuti.doc

Te-ar putea interesa și

Campanie împotriva violenței asupra copilului

Definirea problemei Campania “ Fii inteligent, NU fi violent ! ” Organizator : Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului...

Mediul de marketing al asociației tinerilor cu disabilități de vedere din Republica Moldova

Asociaţia Tinerilor cu Disabilităţi de Vedere care a fost fondată la 14 ianuarie 2009, fiind creată de 12 fondatori – persoane fizice şi 1 fondator...

Ai nevoie de altceva?