Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2769
Mărime: 85.09KB (arhivat)
Publicat de: Simion Maxim
Puncte necesare: 5
Universitatea “Babes Bolyai” Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii Sectia CRP, AN II

Extras din referat

Asociatia Ecologista “Floarea de Colt” (AEFC) este persoana juridica, nonprofit si apolitica, în baza prevederilor OG nr. 26/2000. AEFC si îsi desfasoara activitatea la nivel regional, national si international.

Printre scopurile AEFC se numara: promovarea dezvoltarii durabile la nivel regional, national si international; educatiei eco-civice a populatiei din regiune, prin crearea unui curent de opinie favorabil dezvoltarii constiintei ecologice, menit sa schimbe comportamentul si mentalitatea la nivel individual si colectiv; promovarea invatamantului, cercetarii stiintifice si a standardelor menite sa îmbunatateasca calitatea mediului;promovarea ecoturismului, agroturismului, a altor forme de turism, sport, si petrecere a timpului liber in mijlocul naturii.

Obiectivele AEFC sunt: organizarea de actiuni ecologice si de ecologizare si participarea la actiuni organizate de catre asociatii similare, atat din tara, cat si din strainatate; promovarea participarii publicului la luarea deciziilor ce privesc probleme de mediu; crearea, amenajarea si protectia unor spatii verzi în localitati si extinderea zonelor naturale protejate; promovarea si sprijinirea actiunilor care au scop protectia florei si faunei; sprijinirea actiunilor de monitorizare a gradului de poluare a apei, aerului si solului, si propunerea de solutii concrete pentru reducerea acesteia;facilitarea alinierii la standardele nationale si internationale privind protectia mediului; schimbul de informatii, colaborari si asocieri cu organizatii similare sau cu interese convergente scopului AEFC, cu unitati de învatamânt, economice, de cercetare si proiectare din tara si strainatate; redactarea si editarea de materiale si publicatii în legatura cu scopurile si activitatile desfasurate de catre asociatie; realizarea de consultanta tehnica, economica, juridica, manageriala si expertize cu scopul de a îmbunatati parametrii de mediu; desfasurarea unor activitati în vederea obtinerii de fonduri necesar realizarii scopurilor si obiectivelor asociatiei; sprijinirea procesului de învatamânt si cercetarea în domeniul protectiei mediului.

Asociatia Ecologista “Floarea de Colt” are departamente de: energii alternative, reciclarea deseurilor, poluarea (aer, apa, sol), eco-agroturism, ecologie rurala, relatii cu publicul, centru de informare si documentare, centru de educatie ecologica, centru de cercetare (cercetare, studenti, masteranzi, doctoranzi).

Programele desfasurate sau in curs de desfasurare a aceastei asociatii sunt: programul “eco business”, programul “eco-impact” si programul “drumul aurului trece prin Rosia Montana”. Programul “Eco-Business” se desfasoara in parteneriat cu Groundwork, Groundwork Blackburn, Polish Environmental Partnership Foundation si Tatum Networks Ltd., cu finantare de la DFID (Departament for International Development) UK si DOEN Stichting Netherlands. In Romania programul este derulat de Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea-Ciuc si a fost implementat in judetul Harghita.Extinderea la nivelul intregii tari incepe cu judetul Cluj, unde este coordonat de Asociatia Ecologista Floarea de Colt. Scopul programului Eco-Business este de a contribui la regenerarea economica durabila a Romaniei. Obiectivele specifice ale Programului ECO Business sunt:

1. Sprijinirea IMM-urilor cu scopul de a integra problematica de mediu în managementul firmei.

2. Motivarea firmelor în a lua masuri pentru îmbunatatirea mediului înconjurator. De exemplu îmbunatatirea aspectului fizic si estetic al împrejurimilor unor uzine si fabrici situate în comunitati, depistarea unor zone rezidentiale care reprezinta o piata importanta de desfacere pentru produsele sau serviciile companiilor.

3. Asigurarea unor oportunitati si mecanisme pentru firme cu scopul de a le facilita pe termen lung actiunile lor pentru mediu si revitalizare sociala. Acesta se realizeaza în parteneriat cu administratiile publice locale si nationale, ONG-uri, alte organizatii comunitare, universitati si alte grupuri dedicate dezvoltarii durabile. Programul “eco-impact” are scopul de a educa şi conştientiza cetăţenii oraşului Cluj-Napoca cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător, prin realizarea unei campanii de informare şi conştientizare cu privire la impactul negativ pe care deşeurile le au asupra mediului, care să promoveze colectarea selectivă si reciclarea acestora. Obiectivele proiectului sunt: derularea unei campanii media de conştietizare a publicului cu privire la impactul negativ asupra mediului al sistemului actual de management al deşeurilor

Preview document

Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 1
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 2
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 3
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 4
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 5
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 6
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 7
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 8
Campanie publicitară pentru asociația ecologistă Floare de Colț - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campanie Publicitara pentru Asociatia Ecologista Floare de Colt.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?