Comunicare publicitară - ciocolată cu piper

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1535
Mărime: 16.41KB (arhivat)
Publicat de: Ieremia Cozma
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Ciocolată cu piper:

Compania Cadbury este o societate care produce dulciuri și băuturi, având sediul central în Marea Britanie și întinzându-și activitatea în mai mult de 60 de țări din întreaga lume. În România, Cadbury și-a început activitatea în anul 2007, prin achiziționarea inițială a Kandia-Excelent. Compania are în palmares următoarele branduri: Laura, Kandia, Rom, Sugus, Măgura, Făgăraș, Vis, etc. În ianuarie 2010, firma Cadbury a fost preluată de Kraft Foods, o companie din industria alimentară, care este foarte cunoscută în rândul consumatorilor, aprozimativ de 98% dintre aceștia, prin comercializarea ciocolatei Poiana. Printre cele mai cunoscute branburi, se află Jacobs, Nova Brasilia, ciocolata Milka, crema de brânză Philadelphia, etc. Astfel, compania Kraft Foods “produce și vinde unele dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci din lume.”

Principalul competitor al acestei companii este reprezentată de European Food, ce aparține marii companii European Drinks Romania. Fondată în anul 1993, pe lângă firma producătoare de produse alimentare, mai există și Scandic Distilleries. Cu sediul în Bihor, compania se bucură de branduri precum Naty, Viva, Olla, Rollo, Fruttia, Regal, Stixy, etc.

În prezent, segmentul ciocolatei este suprasolicitat, consumatorii având posibilitatea de a allege dintr-o varietate largă de produse și oferte. Pe piața românească, ciocolata cu piper este produsă în cantități extreme de mici, aceasta putând fi găsită ca și produs bio, în farmaciile bio online, pe site-urile aferente, dar și la reprezentanța belgiană DOLFIN, având un sediu și la București. În urma unui mic studiu, am realizat faptul că acest tip de ciocolată nu se regăsește în marile magazine din oraș, numai eventual la marile târguri de ciocolată, care se organizează de obicei în mall-urile din marile orașe.

Ciocolata BON BON face parte din categoria de ciocolată, un segment foarte ocupat de pe piață, după cum spuneam mai sus, însă se deosebește de celelalte produse dulci, tocmai prin ingredientul său special, și anume piperul negru. Designul ambalajului relevă de la prima vedere asemănarea conceptului cu ciocolata ROM, un lucru dorit de reprezentanții companiei. BON BON dorește să preia valorile “fratelui său” din aceeași gamă, și anume ideea de patriotism, prin evidențierea tricolorului românesc de pe ambalaj, și prin noutatea produsului pe piață. Având un gust puternic și unic, cu un conținut moderat de piper negru, este un afrodisiac, care își testează calitatea pe piață. De menționat că abordabilitatea acestui produs este diferită față de alte produse existente pe piață, ciocolata fiind prezentată din perspectiva prieteniei. Culorile de pe ambalaj susțin această atitudine neconvențională a sa, galben fiind cunoscut ca fiind o culoarea caldă, ce transmite noțiunea de prietenie, culoarea negru este inscripționată pe numele BON BON, pe-o parte și pe alta a ambalajului, aceasta fiind și culoarea piperului, iar culoarea maro este redată de culoarea ciocolatei din interiorul ambalajului. Sloganul ciocolatei BON BON “mai bună decât prietenia e ciocolata cu piper BON BON”, utilizează gradul de comparație “mai”, accentuând importanța ciocolatei în viața unei persoane, aceasta fiind mai de preț decât prietenia dintre două fete, spre exemplu. Tonul folosit este unul pozitiv, amuzant, dar și îndrăzneț, pentru că depășește tiparele celorlalte produse de același gen. Cuvintele cele mai potrivite care descriu produsul cel mai bine sunt: dulce, condimentat, senzații tari, afrodisiac și energie.

Grupul țintă căruia ne adresăm prin lansarea acestui produs sunt în principal femeile și bărbații, cu vârste cuprinse între 18-45 ani, persoane care lucrează mult “workaholics”, astfel au nevoie de energizante ușoare sau un înlocuitor pentru cafea și persoane excentrice, aventuriere, care au spirit de andrenalină ți activi pe plan social. Ciocolata însă nu este destinată copiilor.

Câteva dintre obiectivele propuse de noi sunt lansarea noului produs pe piața din România, având ca principal metodă de promovare spotul TV, sporirea gradului de încredere a consumatorilor față de acest tip de produs, introducerea unui nou tip de sortiment, din categoria afrodisiacelor.

Beneficiul ( USP – unique selling proposition ) oferit de ciocolata cu piper negru BON BON este tocmai satisfacția pe care acest produs o oferă consumatorilor, prin experimentarea unui ingredient unic pe piață din această categorie, în componență având un afrodisiac, oferindu-i un gust puternic și în același timp unic.

Preview document

Comunicare publicitară - ciocolată cu piper - Pagina 1
Comunicare publicitară - ciocolată cu piper - Pagina 2
Comunicare publicitară - ciocolată cu piper - Pagina 3
Comunicare publicitară - ciocolată cu piper - Pagina 4
Comunicare publicitară - ciocolată cu piper - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Comunicare Publicitara - Ciocolata cu Piper.doc

Te-ar putea interesa și

Plan de marketing - ciocolată Lindt cu piper

INTRODUCERE Compania elevetiana, Lindt & Sprüngli AG, ce datează din anul 1845, este un brand de renume mondial şi are ca prim obiectiv...

Ai nevoie de altceva?