Raport de Analiză al Brandului Murfatlar

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3547
Mărime: 29.57KB (arhivat)
Publicat de: Julieta Luca
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Pozitionare

“Murfatlar Vinul” este liderul pieţei de vin din România. Este producãtorul care îmbinã cel mai bine tradiţia cu modernismul, inovaţia.

De ce “Murfatlar Vinul”? Pentru cã atunci când un consumator se gândeste la vin, primul lucru care sã-i vinã în minte sã fie Murfatlar, specialistul în vinuri.

Aici, tradiţia şi experienţa sunt puse acum în valoare prin utilizarea celor mai moderne linii tehnologice de vinificare. Tehnologia folositã este adaptatã fiecãrui soi de vin. Momentul recoltãrii strugurilor este stabilit ştiinţific în funcţie de tipul de vin ce se doreşte obţinut, iar perioada de recoltare permite producerea în mod natural a întregii game de vinuri, de la cele albe la cele roşii, de la seci la dulci. Toate acestea au ca scop obţinerea unui produs autentic: Vinul de Murfatlar, cu însuşirile şi calitãţile lui inconfundabile.

Podgoria Murfatlar a continuat tradiţia strãmoşilor sãi viticultori acumulând experienţã în cei aproape 100 de ani de activitate desfãşuratã în epoca modernã. Din generaţie în generaţie, dragostea şi pasiunea cu care este produs vinul de Murfatlar se regãsesc permanent în calitatea acestuia. Astfel, la Murfatlar pasiunea face diferenţa, calitatea vinului obtinut fiind pe mãsura pasiunii depuse.

Calitatea vinurilor de Murfatlar este confirmatã de cele peste 130 de premii obtinuţe la competiţii naţionale şi internaţionale de specialitate care au avut loc la Barcelona, Ljubliana, Montpellier, Budapesta, Bruxelles, Montreal, Sofia, Tibilisi, Bucureşti etc.

Structura sortimentalã a produselor oferite de podgoria Murfatlar conţine în proporţie de 70% vinuri albe (Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Traminer, Muscat Ottonel) şi 30% soiuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir şi Feteascã Neagrã).

Pe lângã vinurile tinere, Murfatlar deţine şi o colecţie impresionantã de vinuri foarte vechi, provenind din recoltele anilor ’50 – ’60.

Prospeţimea şi aroma savuroasã a gamelor Stephen Bennett Selection, Sec de Murfatlar, Rai de Murfatlar, Trei Hectare, Ferma Nouã, Premiat, Lacrima lui Ovidiu, Conu’ Alecu şi Babanu’ sunt fericit completate de rafinamentul matur al Vinurilor Tradiţionale.

Murfatlar şi concurenţa

Murfatlar este lider pe piaţa de vinuri cu o cotã de 32%. Altfel spus, una din 3 sticle cumpãrate în România este Murfatlar. De la albe la roşii şi de la seci la dulci, vinurile Murfatlar acoperã gama cea mai larga de produse. Mai mult de 60% din vinurile roşii consumate în România poartã marca Murfatlar, producãtor ce exportã sub eticheta proprie în peste 15 tãri, printre care USA, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Danemarca, Israel şi Japonia.

În urma unui studiu de piaţã realizat pe un eşantion de 100 respondenţi, care au consumat vin cu o frecvenţã de cel puţin o datã pe sãptãmânã în ultimele 3 luni, care consumã în principal vin imbuteliat la 0.75 L (în cel puţin 5 din 10 cazuri) şi care au un rol important în a decide ce vin doresc sã consume (în cel puţin 7 din 10 cazuri), reiese cã pe primul loc în ceea ce priveşte gradul de cunoaştere asistatã a podgoriilor este disputat de Murfatlar şi Cotnari, ambele fiind menţionate de aproape toţi respondenţii (98.9% şi respectiv 97.8%). Urmeazã în ordine descrescãtoare urmãtoarele podgorii: Jidvei (94.0%), Odobeşti (87.8%), Panciu (83.0%), şi Dealu Mare (78.2%).

Majoritatea consumatorilor (95.9%) au consumat cel puţin o datã vin din podgoria Murfatlar.

Beneficii urmãrite la o podgorie: Sã aibã tradiţie, sã aibã soiuri pure, sã fie de încredere, sã producã vinuri accesibile ca preţ şi sã producã vinuri nobile sunt atributele considerate ca fiind cele mai importante în evaluarea unei podgorii.

Analizând comparativ podgoria Murfatlar cu podgoria Cotnari, Murfatlar este perceputã într-o mai mare mãsurã cu o gamã variatã de vinuri, ca producatoare de vinuri tari, în special de vinuri seci şi roşii, ca fiind o podgorie recomandatã de experţi, cu multe colecţii de vinuri, cu multã reclamã, premii internaţionale şi succes în strãinãtate. Pe de alta parte Cotnari este perceputã într-o mai mare mãsurã ca fiind producãtoare în special de vinuri dulci.

Prin comparaţie cu podgoria Jidvei, Murfatlar este evaluatã mai degrabã ca fiind producãtoare de vinuri roşii şi dulci, ca având mai multã reclamã, în timp ce Jidvei este perceputã ca o podgorie producãtoare în special de vinuri seci şi o podgorie mai tânãrã.

Brand preference

Consumatorul român de vin este unul tradiţionalist si conservator, dată fiind istoria ţării noastre in această industrie. Cu toate acestea, cu argumente serioase, legate in primul rând de raportul calitate preţ, consumatorul român este dispus sa incerce o marcă nouă. Cu siguranta, contextul economic işi pune amprenta şi pe consumul de vinuri ca şi in alte categorii, mărind inclinarea consumatorului către un raport echitabil calitate-preţ.

Preview document

Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 1
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 2
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 3
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 4
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 5
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 6
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 7
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 8
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 9
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 10
Raport de Analiză al Brandului Murfatlar - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Raport de Analiza al Brandului Murfatlar.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Strategii de Produs Cotnari

Rezumat introductiv Compania Cotnari este inima podgoriei Cotnari din anul 1948. Drumul vinului este lung, dar plin de recompense. Cotnari are...

Mixul de Marketing al Produsului Vin

MURFATLAR Podgoria Murfatlar este amplasată în una dintre cele mai bune regiuni, între Dunăre şi Marea Neagră, în centrul Podişului Dobrogei....

Analiza Calității Senzoriale a Vinului Roșu

Introducere Vinul este una dintre primele creaţii ale umanităţii; cultura viţei de vie şi a vinului se interferează cu istoria omenirii de aproape...

Ai nevoie de altceva?