Strategia de Comunicare OTP Bank

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1384
Mărime: 12.44KB (arhivat)
Publicat de: Popescu C.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

I. Scurt istoric

OTP Bank România este parte a OTP Group, al treilea mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est şi cea mai importantă instituţie financiară din Ungaria.

Istoria OTP Bank România începe in decembrie 1995 când RoBank primeşte autorizaţia de a funcţiona ca o banca internaţionala, iar in 1999 are acces la ratele zilnice BUBOR/BUBID.

In 2004 OTP Bank pătrunde pe piaţa româneasca pentru prima oara cu aceasta denumire, prin cumpărarea a 99.99% din acţiunile RoBank de OTP Group, restul de 0.01% apatinand unei alte companii care făcea parte din grupul OTP

Ulterior a început procesul de transformare dintr-o bancă mică, într-una de dimensiuni medii, dar cu un potenţial imens de dezvoltare si implicit si cel de extindere ajungând la sfârşitul lui 2007 sa aibă 104 sucursale si estimând sa aibă in 2008 peste 130 de sucursale.

Misiunea OTP Bank este de a deveni cel mai important jucător în regiune. Strategia sa de dezvoltare regională se reflectă în achiziţionarea de instituţii financiare în ţările Europei Centrale.

Grupul OTP cuprinde OTP Asigurări, OTP Leasing, OTP Fond de Pensii, OTP Consulting si OTP Assets and Management, iar valorile OTP Bank sunt:

INTEGRITATE:

Pretindem, atât din partea noastră cât şi a celorlalţi, cele mai înalte standarde morale, astfel încât produsele şi procesele noastre vor fi de cea mai bună calitate.

ATENTIA ASUPRA CLIENTILOR

Ne angajăm, în mod profund, în cunoaşterea nevoilor clienţilor noştri şi ne concentrăm, în mod constant, asupra mulţumirii lor.

INOVATIE

Reprezintă cheia menţinerii profitabilităţii şi creşterii OTP Bank

MUNCA IN ECHIPA

Ştim că pentru a fi o companie de succes trebuie să muncim împreună, eliminând frecvent aspectele negative pentru a face faţă nevoilor schimbătoare ale clienţilor.

PERFORMANTA

Ne străduim să îmbunătăţim continuu performanţa noastră măsurând cu atenţie rezultatele şi asigurând integritatea şi respectul pentru oameni.

CAPACITATEA DE A CONDUCE

Credem că cei care conduc îi împuternicesc pe ceilalţi din jurul lor, împărtăşind cunoştinţe şi oferind recompense pentru eforturi individuale remarcabile. Lideri sunt cei care pornesc spre realizarea unor obiective dificile prin imaginea a ceea ce trebuie făcut şi prin motivarea celorlalţi.

II. Obiectivele strategiei de comunicare

Obiectivele generale ale OTP Bank sunt:

oferirea de informaţii relevante publicului larg

informarea angajaţilor si a principalelor grupe de interes

Printre obiective specifice OTP Bank putem enumera următoarele:

creşterea cotei de piaţa pe piaţa financiar bancara a jucătorilor de talie mijlocie

creşterea profitului cu 8% anual

menţinerea unui nivel optim de lichiditate  aceasta se va obţine prin introducerea de noi produs atât pentru clienţii de retail cat si pentru cei corporate

reducerea gardului de risc si fraudalitate

III. Stabilirea grupurilor ţinta

Strategia de comunicare OTP Bank se adresează ansamblului salariaţilor, persoanelor fizice cu vârsta cuprinsa intre 18-65 de ani si persoanelor juridice cu o activitate de minim 2 ani si care au cifra de afaceri.

IV. Tehnicile de comunicare utilizate

Obiectivele băncii li se vor comunica salariaţilor in timpul şedinţelor, prin intermediul unor documente încărcate pe Intranetul băncii, Intranet ce va fi mereu actualizat.

De asemenea li se vor transmite lunar rapoarte de activitate, si fişiere in care sunt descrise produsele si dobânzile practicate pentru fiecare produs in parte.

Li se va comunica rezultatele întrunirilor cu BNR-ul, iar normele de creditare vor fi actualizate si in concordanta cu cele ale BNR-ului.

Pentru persoanele fizice si juridice OTP va utiliza următoarele mijloace de comunicare:

campanii publicitare pentru RADIO si TV in care vor fi promovate toate tipurile de produse deţinute de banca, vor vorbi despre dobânzile practicate,pentru spoturile TV cel care va vorbi despre produsele băncii este recomandabil sa joace rolul unui angajat al băncii, sau in cadrul spotu-lui se va prezenta logo-ul acesteia. De asemenea este recomandabil sa utilizeze un slogan uşor de reţinut, unic, care ii va permite auditorului sa identifice uşor banca. Pentru reclamele la radio este recomandabil ca persoana care prezintă produsele băncii sa fie de sex masculin.

pentru îndeplinirea obiectivelor banca va apela atât la mass-media prin comunitate de presa si anunţuri cat si la afişaje, preferate fiind centrele comerciale din zona urbana si rurala si mijloacele de transport

pentru păstrarea actualilor clienţi banca le va trimite acestora scrisori personalizate fie pentru a le comunica eventualele schimbări intervenite in contractele acestora fie pentru a le prezenta noile produse sau pentru a le mulţumi pentru alegerea făcuta

potenţiali clienţi pot fi atraşi prin lansarea de bannere pe paginile web, prin crearea unei pagini web, in permanenta actualizata si uşor de navigat, prin editarea de broşuri si tipărirea de foi volante care ar fi recomandabil fie sa fie incluse in revistele distribuite gratuit fie, pentru angajaţii care primesc tichete de masa in plic, introduse in acestea.

Preview document

Strategia de Comunicare OTP Bank - Pagina 1
Strategia de Comunicare OTP Bank - Pagina 2
Strategia de Comunicare OTP Bank - Pagina 3
Strategia de Comunicare OTP Bank - Pagina 4
Strategia de Comunicare OTP Bank - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Strategia de Comunicare OTP Bank.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Marketingul Serviciilor OTP Bank

CAPITOLUL I 1. Denumirea si obiectul de activitate OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa, detine sucursala SC...

Ai nevoie de altceva?