Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 2390
Mărime: 158.49KB (arhivat)
Publicat de: Dimitrina Tudor
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Neluta Mitea
contabilitatea firmei sc virexim srl

Extras din referat

Confruntata cu mediul economic dinamic,contabilitatea se prezinta intr – o situatie din ce in ce mai dificila pentru ca raspunde tuturor functiilor ce – i sunt atribuite:mijloc juridic de proba,instrument de control si de dare de seama,instrument economic si de gestiune.

Lucrarea practica vine sa ateste realitatea economico – financiara a unei entitati ce se dezvolta intr – un mediu economico – financiar si fiscal in permanenta schimbare.

Contabilitatea generala a unei firme serveste factorilor interni fiind croita,in principal,in functie de interesele exterioare intreprinderii,mai ales de cel fiscal,si mai putin in functie de interesul intreprinderii si al investitorului de capital.De asemenea,ea este orientata spre trecut,traseul de calcul al rezultatului arata metodele si conditiile care au permis obtinerea performantei si descrie anumite caracteristici esentiale ale intreprinderii si al rezultatului(eficienta comerciala,conditiile salariale).

Societatea comerciala îşi desfaşoara activitatea într – un mediu complex, concurenţial,acesta din urmă reprezentînd alinierea firmelor la cerinţele pieţei ca o condiţie indispensabila pentru supravieţuire şi prosperitate.Gasirea unei modalitati comune de satisfacere atat a furnizorului,cat şi a clientului,va reprezenta marirea numarului de clienti si fidelizarea celor deja existenti,castigarea prestigiului,raspunderea la asteptarile clientilor, credibilitatea, cresterea vanzarilor, rularea resurselor investite si nu in ultimul rand maximizarea profitului,ceea ce reprezinta scopul final al fiecarei societăti comerciale.

DESPRE SOCIETATE :

SC Virexim SRL este o societate cu raspundere limitata care activeaza pe piata vanzarilor de mobilier din Romania. Societatea a fost infiintata in 1998.

Vanzarile de mobilier au inceput printr-un singur magazin deschis in Bistrita,urmand ca in 2002,sa se extinda prin deschiderea a inca doua magazine in orasele Reghin si Targu Mures.

Deoarece piata romaneasca de mobilier a cunoscut o dinamica foarte mare,in activitatea pe care o desfasoara, respectiv comercializarea de mobilier,societatea a incercat sa-si impuna si sa respecte cateva obiective,care au facut-o sa ramana pe piata ca un jucator important,in conditiile de crestere economica,si anume:

- promptitudinea in livrarile catre clienti

- diversificarea clientelei,prin atragerea permanenta de noi clienti

- vanzarea de marfa de calitate la un pret competitiv,etc.

Conducerea societatii este asigurata de un administrator,iar fiecare centru de distributie este condus de catre un sef de magazin.

Pentru anul 2008 s – a previzionat o crestere de 45% la cifra de afaceri si pentru profit o crestere de 30%.De asemenea s – a previzionat achizitia unui spatiu comercial situat in municipiul Dej,precum si a unui autocamion pentru distributia de mobilier.In acest sens se va recurge la un imprumut bancar.

ORGANIGRAMA:

Circuitul informational :

Circuitul informational se concretizeaza intr - o forma de contabilitate,ca de exemplu:maestru – sah,pe jurnale,cu echipamente de calcul electronic.

Contabilitatea societatii Sc.Virexim SRL se realizeaza in sistem informatic.Acesta lucreaza cu:documente justificative,Registru jurnal, Registru Cartea Mare,balanta de verificare,Registru inventar,bilant si suporti tehnici de stocare a informatiilor (CD-uri sau dischete).

Acest circuit presupune o serie de lucrari preliminare,ca de exemplu codificarea documentelor justificative si stabilirea circuitului lor si a modului de prelucrare.

Documentele se verifica si se sorteaza pe tipuri de operatiuni,dupa care se aranjeaza in pachete.Pachetele se predau la unitatea de prelucrare,unde se intocmesc jurnalele,situatiile si balanta de verificare.In urma prelucrarii,situatiile obtinute si documentele primare se restituie beneficiarilor lor pentru a se verifica existenta corelatiilor.

Preview document

Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 1
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 2
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 3
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 4
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 5
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 6
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 7
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 8
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 9
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 10
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 11
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 12
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 13
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 14
Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Contabilitatea Firmei SC Virexim SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Sistemul Contabil în Partidă Simplă

Modul de ţinere a contabilităţii conform sistemului contabil în partidă simplă este reglementat de regulile stabilite de SNC 62 „Contabilitatea în...

Contabilitatea unei întreprinderi - SC Emiforest SRL

Capitolul I - Modul de constituire si functionare a entitatii economice;etapele constituirii,modul de functionare ,si dizolvare/lichidare....

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Bazele contabilității

6.1. Delimitari si evaluarea stocurilor Delimitari Principalele tipuri de stocuri detinute de o întreprindere sunt destinate utilizarii în...

Bazele contabilității

Situaţiile financiare sunt raportări anuale privind starea şi mişcarea patrimoniului firmei, destinate gamei largi de utilizatori comuni. Cei mai...

Contabilitate primară

CAPITOLUL 1 OBIECTUL CONTABILITĂŢII 1.1. Evidenţa economică şi formele ei. Etaloanele de evidenţă economică 1.2. Tipologia contabilităţii....

Ai nevoie de altceva?