Managementul Financiar la CMR

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4508
Mărime: 44.85KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. PREZENTAREA FIRMEI 3
  2. 1.1 Profilul firmei 3
  3. 1.2 Istoric 4
  4. 1.3 Organizare 5
  5. 2.PREZENTAREA SITUATIEI ECONOMICO-FINANCIARE 7
  6. 2.1 Analiza rezultatelor financiare 7
  7. 2.2 Managementul financiar al firmei 8
  8. 2.3 Analiza diagnostic a principalelor domenii ale firmei 9
  9. 2.3.1. Identificarea simptomelor semnificative 16
  10. 2.3.1. Identificarea simptomelor semnificative 16

Extras din referat

1. PREZENTAREA FIRMEI

1.1 PROFILUL FIRMEI

Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu este sucursala a Administratiei Nationale de Meteorologie Bucuresti (A.N.M.), care a fost infiintata prin transformarea Institutului National de Meteorologie si Hidrologie in Administratie si prin infiintarea a sase sucursale denumite Centre meteorologice.

C.M.R. Transilvania Sud Sibiu are sediul in Sibiu, str. Somesului nr.49 . Activitatea centrelor meteorologice consta in colectarea observatiilor meteorologice, efectuate la nivelul statiilor meteorologice.Aceste date se prelucreaza, si in colaborare cu serviciul operational Radar, duc la elaborarea prognozelor locale, in acelasi timp fiind transmise administratiei unde se elaboreaza prognozele la nivel national. La nivelul Centrului Meteorologic din Sibiu, din aceasta activitate, pe baza contractelor incheiate cu beneficiari persoane juridice si fizice, se realizeaza veniturile din activitatea de meteorologie,

Principalele directii de activitate ale firmei sunt:

- Activitatea de baza: observatie, colectare, prelucrare date meteorologice

- Produse: servicii in domeniul meteorologiei: prognoze, diagnoze meteorologice

- Aria de activitate: Judetele Alba, Brasov,Covasna, Harghita, Mures, Sibiu

prin 26 statii meteorologice.

Desfacerea produselor si prestarea serviciilor se realizeaza pe piata din Romania. Clientii sunt persoane fizice si juridice, numarul acestora depasind 50, cifra care se mentine aproximativ constanta.

In vederea aprovizionarii cu materiale C.M.R. Sibiu are incheiate contracte pe termen scurt si mediu cu diversi furnizori din oras, primii 7 in ceea ce priveste valoarea materialelor, produsele si serviciile furnizate, acopera peste 80% din totalul valoric al achizitiilor.

In ceea ce priveste produsele si serviciile oferite de C.M.R. Transilvania Sud Sibiu nu exista concurenta, pe piata zonala neexistand concurent in domeniul mateorologic. Pentru mentinerea si ridicarea nivelului calitativ, se fac eforturi permanente in ceea ce priveste achizitionarea si operationalizarea unor tehnologii de ultima ora cat si pentru pregatirea corespunzatoare a personalului.

Desfacerea produselor si prestarea serviciilor se realizeaza pe piata din Romania. Clientii sunt persoane fizice si juridice, numarul acestora depasind 50, cifra care se mentine aproximativ constanta.

In vederea aprovizionarii cu materiale C.M.R. Sibiu are incheiate contracte pe termen scurt si mediu cu diversi furnizori din oras, primii 7 in ceea ce priveste valoarea materialelor, produsele si serviciile furnizate, acopera peste 80% din totalul valoric al achizitiilor.

In ceea ce priveste produsele si serviciile oferite de C.M.R. Transilvania Sud Sibiu nu exista concurenta, pe piata zonala neexistand concurent in domeniul mateorologic. Pentru mentinerea si ridicarea nivelului calitativ, se fac eforturi permanente in ceea ce priveste achizitionarea si operationalizarea unor tehnologii de ultima ora cat si pentru pregatirea corespunzatoare a personalului.

1.2 ISTORIC

In cele ce urmeaza, sunt trecute in revista cateva repere istorice, semnificative pentru meteorologia romaneasca.

1840 La Scoala Vasiliana din Iasi se preda meteorologia ca stiinta, folosindu-se un manuscris in limba greaca, luat din biblioteca Mitropoliei.

Sunt consemnate observatii meteorologice – mai mult sau mai putin sistematice –, la Iasi (inca din 1770), la Bucuresti (incepand cu 1773), la Sibiu (incepand din 1789), la Cluj (incepand cu 1833), la Sulina (incepand cu 1857), la Giurgiu (incepand cu 1863), la Timisoara (incepand cu 1874), la Galati si la Braila (incepand cu 1878).

1884. La 18 / 30 iulie ia fiinta Serviciului Meteorologic al Romaniei sub conducerea lui Stefan Hepites, devenind una dintre cele mai vechi institutii stiintifice din Romania. La initiativa lui Stefan Hepites, Romania se inscrie printre tarile fondatoare ale Organizatiei Meteorologice Internationale.

1941. Institutul Meteorologic Central primeste un sediu propriu, care s-a dovedit a fi stabil pe o perioada mai lunga, in Bd. Magheru.

1946. Nicolae Topor elaboreaza primele prognoze pe lunga si foarte lunga durata.

1952. Este adoptat actul legislativ prin care se asigura reprezentativitatea statiilor meteorologice si devine posibila reamplasarea multora dintre ele, dar si infiintarea altora noi. Se ajunge astfel ca, in 1959, reteaua meteo nationala sa cuprinda 102 statii sinoptice, 230 de statii climatologice, 1665 de posturi pluviometrice si 250 de posturi fenologice.

1961. Institutul Meteorologic se muta in actualul sediu din Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 97.

1973. Incepe constituirea retelei de radare meteorologice.

1998. Se incepe automatizarea sistemului national de comunicatii meteorologice, prin instalarea primului sistem de comutare de mesaje MESSIR-COM.

Se instaleaza primul sistem automat de vizualizare a datelor meteorologice – MESSIR – VISION.

• Prin HG 980 /1998 se infiinteaza Compania Nationala "Institutul National de Meteorologie, Hidrologie si Gospodarire a Apelor" S.A., care are 7 Centre Meteorologice Regionale ca sucursale si este operatorul tehnic al retelei nationale de masuratori meteorologice.

1999. Se initiaza proiectul privind sistemul meteorologic national integrat (SIMIN).

Se instaleaza o statie de receptie si prelucrare a datelor (numerice) ale satelitilor americani (NOAA) de pasaj.

Se produce cea mai importanta schimbare tehnologica in comunicatiile meteorologice nationale, prin introducerea comunicatiilor GSM intre statiile meteorologice si Centrele Meteorologice Regionale si a comunicatiilor satelitare (VSAT) intre Centrele Meteorologice Regionale si Bucuresti.

2002. Intra in functiune noul Centru National de Prognoza de la Bucuresti, precum si Centrele Regionale de Pognoza.

2004. La 1 ianuarie Romania adera la OPERA, care este un proiect pentru utilizarea operationala a radarelor meteorologice in Europa.

Preview document

Managementul Financiar la CMR - Pagina 1
Managementul Financiar la CMR - Pagina 2
Managementul Financiar la CMR - Pagina 3
Managementul Financiar la CMR - Pagina 4
Managementul Financiar la CMR - Pagina 5
Managementul Financiar la CMR - Pagina 6
Managementul Financiar la CMR - Pagina 7
Managementul Financiar la CMR - Pagina 8
Managementul Financiar la CMR - Pagina 9
Managementul Financiar la CMR - Pagina 10
Managementul Financiar la CMR - Pagina 11
Managementul Financiar la CMR - Pagina 12
Managementul Financiar la CMR - Pagina 13
Managementul Financiar la CMR - Pagina 14
Managementul Financiar la CMR - Pagina 15
Managementul Financiar la CMR - Pagina 16
Managementul Financiar la CMR - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Managementul Financiar la CMR.doc

Alții au mai descărcat și

Expertiză financiar-contabilă

1.Definirea expertizei contabile Prin expertiza contabila se intelege misiunea data unui expert contabil de a controla registrele, conturile si...

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Perfecționarea dirijării, organizării și tehnologiei transporturilor

I. COMPARTIMENTUL ANALITIC Transportul rutier este cea mai veche şi totodată şi cea mai folosită metodă de transport de mărfuri. In cadrul...

Cercetarea de piață privind activitățile comerciale profilate în vânzarea camioanelor de marfă

Introducere Ultimele decenii ale acestui secol au impus un nou concept, marketing, folosit cu o mare frecvenţă atât în teorie cât şi în practica...

Marketing Bancar

Subiectul 1 a) conform Ph. Kotteler Mixul de marketing este un ansamblu de intrumente tactice de marketing controlabile, pe care societatea o...

Managementul Riscului într-o Unitate Agricolă

1.De ce ne asiguram? Forţele distructive ale naturii şi accidentele – pericole permanente pentru viaţa şi integritatea corporală şi bunurile...

Elementele Definitorii ale unui Proiect

CAPITOLUL 1 EEMENTELE DEFINITORII ALE UNUI PROIECT Organizarea eficientă a unui proiect însemnă existenţa unor linii de comandă clare. Mai...

Ai nevoie de altceva?