Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 3519
Mărime: 25.38KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Radu Stancu
UNIVERSITATEA “SPIRU HARET” FACULTATEA DE MANAGEMENT FINANCIAR CONTABIL BUCUREŞTI

Extras din referat

Cadrul legal si institutional de desfasurare a evaluarii personalului

Politica promovata de C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.are printre obiectivele sale si cele de creare a unui corp profesionist al functionarilor publici, impartial, onest, stabil si eficient.

In acest sens, in cadrul C.A.S.A.O.P.S.N.A.J se aplica reglementarile aprobate prin Hotarari de Guvern, propuse de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, dupa consultarea organizatiilor sindicale ale functionarilor publici, reprezentative la nivel national.

C.A.S.A.O.P.S.N.A.J are personal in aparatul propriu, functionari publici incadrati conform legii 188/1999 privind Statultul functionarilor publici, dar si personal incadrat cu contract individual de munca comform Legii 154/1998 .

Evaluarea performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici, se face in conditiile Legii nr. 188/1999 cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza Metodologiei de evaluare a performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici aprobata prin Hotararea Guvernului Romaniei nr.1209/2003 privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, iar prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr. 4094/2005 au fost aprobate Criteriile de performanta profesionale individuale ale functionarilor publici .

Metodologia de evaluare a performantelor profesionale individuale ale functionarilor publici, precum si de contestare a calificativelor acordate, se aplica functionarilor publici definitivi din cadrul C.A.S.A.O.P.S.N.A.J, numiti in conditiile Legii nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata.

Pentru personalul incadrat cu contract individual de munca evaluarea performantelor individuale se face pe baza fisei de evaluare intocmita conform Hotararii Guvernului Romaniei nr.749/1999

Organizarea si desfasurarea procesului de evaluare

Evaluarea resurselor umane in cadrul C.A.S.A.O.P.S.N.A.J se face in mod diferentiat, pentru functionarii publici debutanti si pentru cei definitivi, precum si pentru personalul angajat cu contracte individuale de munca.

Procedura de evaluare este in concordanta cu viziunea C.A.S.A.O.P.S.N.A.J privind modul in care aceasta concepe sa-si organizeze si sa-si realizeze activitatea, sa utilizeze personalul de care dispune .

Evaluarea activitatii functionarilor publici debutanti

Evaluarea activitatii functionarilor publici debutanti consta in aprecierea modului de dobandire a cunostintelor teoretice si a deprinderilor practice necesare indeplinirii atributiilor aferente functiei publice, a cunoasterii specificului activitatii si a exigentelor C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. Aceasta are drept scop dobandirea, de catre functionarul public debutant, a statutului de functionar public definitiv

Evaluarea activitatii functionarului public debutant se face in termen de 5 zile lucratoare de la terminarea perioadei de stagiu , de regula de catre seful serviciului in care acesta isi desfasoara activitatea.

Evaluarea activitatii functionarilor publici debutanti se face pe baza : referatului intocmit de indrumator, raportului de stagiu intocmit de functionarul public debutant si al raportului de evaluare intocmit de evaluator.

Referatul se intocmeste de persoana desemnata de Directorul executiv, ca indrumator al functionarului public debutant si cuprinde urmatoarele elemente:

- descrierea activitatii desfasurata de functionarul public debutant;

- aptitudinile pe care le-a dovedit functionarul public debutant in modul de indeplinire a atributiilor de serviciu;

- conduita functionarului public debutant in timpul serviciului;

- concluzii privind desfasurarea perioadei de stagiu si recomandari privind definitivarea acesteia.

Referatul se intocmeste conform modelului din anexa nr.2 la Hotararea Guvernului nr. 1209/2003 privind organizarea si dezvoltara carierei functionarilor publici, si este inaintat cu 5 zile lucratoare inainte de terminarea perioadei de stagiu, sefului serviciului in care isi desfasoara activitatea functionarul public debutant.

Preview document

Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 1
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 2
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 3
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 4
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 5
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 6
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 7
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 8
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 9
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 10
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 11
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 12
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 13
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 14
Analiza modului de evaluare a performanțelor în cadrul CASAOPSNAJ - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Analiza Modului de Evaluare a Performantelor in Cadrul CASAOPSNAJ.doc

Alții au mai descărcat și

Infracțiuni informatice

Tipuri de infractiuni din domeniul informatic 1.Furtul – frauda informatica Intrarea, alterarea, stergerea, sau supraimprimarea de date sau de...

Convenția de Arbitraj

2. Conditiile de fond Conditiile de fond sunt cele obisnuite oricarei conventii: consimtamânt, capacitate, obiect, cauza (art.948. C. civ. )....

Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare

Creditul Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de...

Contract de Societate

SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA “VIITORUL” FAGARAS I. PARTILE CONTRACTANTE (MEMBRII COOPERATORI) Art.1. Persoanele fizice...

Ai nevoie de altceva?