Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Drept
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2283
Mărime: 13.88KB (arhivat)
Publicat de: Edgar Fodor
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: STEFAN BURCEA
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI Administratie Publica

Cuprins

  1. 1.Prezentarea institutiei publice
  2. 2.PREZENTAREA DETALIATA A SITUATIEI PROPUSA PENTRU ANALIZA
  3. 3.IDENTIFICAREA SI EXPLICAREA ASPECTELOR POZITIVE SI NEGATIVE IN SITUATIA PRACTICA ANALIZATA
  4. 4.PROPUNERI CONCRETE DE IMBUNATATIRE A MANAGEMENTULUI PUBLIC DIN INSTITUTIA ANALIZATA
  5. 5.BIBLIOGRAFIA SI ANEXE

Extras din referat

Prezentarea institutiei publice:

PRIMARIA COMUNEI IVESTI,GALATI

Primaria comunei Ivesti a fost constituita impreuna cu Consiliul local al comunei conform hotararei nr.3 din 19.02.1992 in baza articolului nr.29 din legea nr.69/26.11.1992 privind administratia publica locala.

Se infiinteaza de un numar de 14 consilieri printre care si actualul secretar de stat Hamza Cornel, fost viceprimar al comunei in perioada 2000-2004.

Primaria comunei IVESTI are doua sate sub care isi desfasoara activitatea,satul Ivesti in care este localizata primaria si satul Bucesti.

Institutia guverneaza viata a 9800 de cetateni care isi au domiciliul in ambele sate si care sunt de mai multe etnii:cea mai mare parte sunt romani, apoi urmeaza si o importanta parte de rromi,dar se mai gasesec si evrei sau turci.

Primaria Ivesti este situate in centrul comunei in apropiere de “frontiera” dintre cele doua sate care sunt despartite traditional,se localizaeaza in imediata apropiere de D.N 25 si se afla la 18 km de municipiul Tecuci si la 53 de km de municipiul Galati care este si resedinta de judet.

In primarie lucreaza conform organigramei si a statului de functii pe langa primarul Corpaci Ion si noul viceprimar, un numar de 19 functionari publici cu studii de la superioare la medii dar si 58 de personae ce reprezinta personalul contractual al comunei cu studii de la superioare la generale.

In organigrama sunt prezentate un numar de 19 birouri din care 5 se afla sub conducerea viceprimarului,7 sub conducerea directa a primarului si 7 sub conducerea secretarului.

Ivestiul este situat in partea central vestica a judetului Galati strabatuta de Barlad carsul sau inferior respectiv vechea albie. Latura vestica a localitatii este marginita de raul Siret.

Din punct de vedere global geografic Ivestiul se afla la intretaierea meridianului 27˚ 30’ longitudine estica si a paralelei de 45˚ 40’ latitudine nordica. In cadrul judetului Galati localitatea este situata la 18 km sud de Tecuci si la 53 km nord-nord est de municipiul Galati.

Teritoriul localitatii se intinde pe directia vest-sud vest---est-nord est pe o latime de 14,5 km si pe o lungime de 8 km pe directia nord-sud. Suprafata localitatii este de aproximativ 90 km patrati ---8955,22 ha, din acest punc de vedere Ivesiul ocupa 5% din suprafata judetului fiind o comuna de marime medie.

PREZENTAREA DETALIATA A SITUATIEI PRACTICE PROPUSA PENTRU ANALIZA

Situatia pe care doresc sa o analizez in studiul de caz este: Interactiunea dintre institutia publica si cetateni si rezolvarea cererilor cetatenilor mai exact vreau sa analizez modul in care cetatenii se adreseaza institutiei pentru rezolvarea problemelor dar si modul in care institutia raspunde la aceste cereri.

Analiza situatiei practice pe care am propus-o s-a desfasurat pe o perioada de aproximativ 3 saptamani in care am sustinut stagiul obligatoriu de practica in institutia publica numita Primaria comunei Ivesti.

Inca din primele ore am observat cum primaria rezolva cererile de ordinul zecilor din fiecare zi.Am observat 3 situatii majore si unice de adresare a cetateanului care doreste rezolvarea unei probleme.

In primul caz si cel mai des cetatenii cu probleme vin in institutia publica si nu stiu unde si cui sa se adreseze si astfel fiind o primarie din mediul rural unde locuitorii se cunosc intre ei, cetateanul cu probleme se adreseaza unei persone cunoscute din interiorul primariei, fie functionar public sau personal contractual.

O data adresata intrebarea si problema detaliata persoana careia i s-a adresat cetateanul ,incearca ea insa-si sa rezolva problema si intra din birou in birou intreband despre cum se poate rezova problema cetateanului respectiv.In tot acest timp cetateanul asteapta linistit rezolvarea problemei sale si mai da detalii despre problema cand i se cere de cel care incearca sa-i rezolve problema sau daca vede pe altcineva cunoscut i se adreseaza si acelei persoane in speranta ca problema i se va rezova mai repede daca doua persoane “lucreaza” pentru el.

De cele mai multe ori i se spune cetateanului cu probleme sa mai vina maine deoarece problema lui trebuie rezolvata la biroul x si acum este ocupat cu alte lucruri mai importante.

Preview document

Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 1
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 2
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 3
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 4
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 5
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 6
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 7
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 8
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 9
Interacțiunea dintre instituția publică și cetățeni și rezolvarea cererilor cetățenilor - studiu de caz - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Interactiunea dintre Institutia Publica si Cetateni si Rezolvarea Cererilor Cetatenilor - Studiu de Caz.DOC

Alții au mai descărcat și

Uniunea Europeană și drepturile omului

Conştientă de patrimoniul său spiritual şi moral, Uniunea Europeană se întemeiază pe valorile indivizibile şi universale ale demnităţii umane,...

Cariera funcționarilor publici

1. Conceptul de carieră Noţiunea de carieră este des întâlnită în limbajul curent, dar nu beneficiază de o definiţie oficială, unanim acceptată,...

Convenția de Arbitraj

2. Conditiile de fond Conditiile de fond sunt cele obisnuite oricarei conventii: consimtamânt, capacitate, obiect, cauza (art.948. C. civ. )....

Creditul ipotecar pentru investiții imobiliare

Creditul Reprezinta operatiunea prin care se iau in stapanire imediata resurse (de regula, sub forma de capital) in schimbul unei promisiuni de...

Contract de Societate

SOCIETATEA COOPERATIVA MESTESUGAREASCA “VIITORUL” FAGARAS I. PARTILE CONTRACTANTE (MEMBRII COOPERATORI) Art.1. Persoanele fizice...

Ai nevoie de altceva?