Biodiversitatea Provinciei Yunnan

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1358
Mărime: 8.88KB (arhivat)
Publicat de: Petre Badea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Minodora

Extras din referat

Yunnan(literar sudul norilor) este o provincie a republicii China localizată in SV îndepartat al ţării, întinsă pe aproximativ 394000 KM2, învecinandu-se cu Myanmar, Laos şi Vietnam. Capitala provinciei este Kunming.

Yunnan este situată într­o zonă muntoasă cu altitudini mai mari în partea de N şi mai scăzute în Sud.

Majoritatea populaţiei trăieşte în partea de est a provinciei.

Provincia este bogată în resurse naturale şi deţine cea mai mare diversitate de plante din China. Din cele 30000 de specii de plante superioare ale Chinei în Yunnan se regăsesc 17000. De asemenea zăcămintele de aluminiu, plumb, staniu şi zinc sunt cele mai mari din China şi importante zăcăminte de cupru şi nichel.

Provincia are peste 600 de râuri şi lacuri ce furnizează anual 222 miliarde de m3 apa populaţiei, echivalentul în energie a 103 milioane de KW. m3

Climatul provinciei este în mare parte temperat cu vreme plăcută datorită expoziţiei provinciei la poalele munţilor, îmbinând influenţe atât ale Oceanului Indian cât şi ale Pacificului. Media lunii ianuarie este de 8 până la 17° C iar cea a lunii iulie variază de la 21 la 27°C. Precipitaţiile medii anuale se încadrează între 600 şi 2300 mm, mai bine de jumătate din ploi cad între lunile iunie şi august. Regiunea de platou are temperaturi moderate în timp ce regiunea vestica de canion a provinciei are temperaturi mai ridicate şi umiditate mai mare la baza văilor, în vârful munţilor se întâlnesc şi temperaturi scăzute şi vânturi reci. Chiar dacă acest climat favorizează o perioadă lungă de vegetaţie terenul arabil de care dispune provincia este redus.

Agricultura

Regiunea păstrează o puternică orientare asupra agriculturii. Agricultura este restricţionată pe câteva păşuni înalte, văi deschise şi versanţi. Terenul plan favorabil agriculturii este foarte restrâns şi doar 5% din suprafaţa provinciei este cultivată. Principala cultură este orezul însă se cultivă şi porumbul, orzul, grâul, rapiţa, cartoful, soia, ceaiul, sfecla de zahăr, tutunul şi bumbacul. Pe pantele abrupte din vest populaţia se ocupă de creşterea animalelor şi fabricarea cherestelei.

Tutunul este principalul produs (exportat) contribuind foarte mult la PIB­ul provinciei. Mai mult, Yunnanul are un puternic potential competitiv in industria legumelor şi fructelor în special a produselor cu valoare­adăugată mică cum ar fi legumele proaspete sau uscate(confiate) şi merele proaspete.

Yunnan este una dintre acele regiuni din lume cu cea mai mare varietate de ciuperci comestibile. În China sunt 938 de specii de ciuperci comestibile dintre care 800 de varietăţi se regăsesc în Yunnan. În 2004 în jur de 7744 de tone de ciuperci au fost exportate, această cantitate reprezentând 70% din totalul de ciuperci exportate din China. Aşa­numita ciupercă­de­pin (matsutake lat. Pleurotus eryngii) est principalul produs specific Yunnanului şi este exportat spre Japonia în cantităţi foarte mari.

Preview document

Biodiversitatea Provinciei Yunnan - Pagina 1
Biodiversitatea Provinciei Yunnan - Pagina 2
Biodiversitatea Provinciei Yunnan - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Biodiversitatea Provinciei Yunnan.doc

Te-ar putea interesa și

Turismul în China

INTRODUCERE China este o mare enigma ce necesita din ce in ce mai multa atentie. Tara parea a fi, vreme de mai multe secole, un taram indepartat,...

Ai nevoie de altceva?