Biblioteca

Campanie de Colectare Selectiva a Deseurilor in Localitatile de pe Malul Raului Arges

Referat / Ecologie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 9
Marime arhiva: 34.44Kb
Contine fisiere: docx
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Ecologie
Nota pe site: 8 Campanie de Colectare Selectiva a Deseurilor in Localitatile de pe Malul Raului Arges, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Campanie de Colectare Selectiva a Deseurilor in Localitatile de pe Malul Raului Arges.docx

Extras din document:

I. Scurta descriere a proiectului si motivele pentru care l-am ales (situatia problematica)
In contextul in care problema reziduurilor activitatilor umane a luat proportii ingrijoratoare, un impact deosebit il au depozitele de deseuri necorespunzatoare.
Prin derularea acestui proiect se impune nevoia ca in satele de pe malurile raului arges,afectat de depuneri de deseuri, sa fie ecologizate, iar populatia trebuie sa inteleaga ca depozitarea acestora nu se mai poate face la intamplare.
O problema importanta, care justifica actiunile proiectului si care se doreste a fi rezolvata este reducerea deseurilor care ajung in rau trebuind asigurate spatiile necesare pentru acest lucru.
Se va avea in vedere cooperarea, colaborarea cu populatia, cu administratia locala privind deseurile, iar depozitarea se va face in asa fel incat sa se evite sau sa se reduca impactul asupra mediului (directiva 75/ 442/ EEC).
Pentru a ne informa asupra problemei, am folosit Internetul, televizorul, diversele publicatii care supravegheaza la modul general starea mediului inconjurator.
Denumirea proiectului este „Campanie de colectare selectiva a deseurilor in satele de pe malul raului Arges”, avand valoarea totala de 350.000 lei, din care 250.000 lei finanţare nerambursabilă din FEDR, prin POS Mediu - Axa Prioritară 2 - Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate.
Obiective
- Creşterea gradului de acoperire a populatiei care beneficiază de colectarea deseurilor municipale, şi de serviciile de management de calitate corespunzătoare şi la tarife acceptabile;
- Reducerea cantităţii de deşeuri depozitate;
- Creşterea cantităţii de deşeuri reciclate şi valorificate;
- Înfiinţarea unor structuri eficiente de management al deşeurilor ;
- Scopul proiectului este responsabilizarea autorităţilor şi comunităţilor locale în privinţa managementului deşeurilor de pe râu şi din zonele riverane Argeşului, prin identificarea pârghiilor de acţiune şi asumarea unor soluţii viabile în acest sens de către toţi factorii implicaţi.
In fiecare comuna colectarea deseurilor este realizata de Serviciul public din cadrul Primariei. Momentan colectarea se face neselectiv asa ca primaria va dota gospodariile cu pubele pt gunoi menajer. Fiecare gospodarie va primii de la primarie, respectiv serviciul public de salubritate, cate o pubela proprie de depozitare a deseurilor in care cetatenii depoziteaza gunoiul.
O data pe saptamana, serviciul de salubritate va ridica pubelele din fata fiecarei gospodarii. Autoritatile locale vor trebui sa informeaze constant oamenii (prin intermediul ziarului local si al anunturilor publice distribuite fiecarei gospodarii) despre prevederile legale in domeniul protectie mediului, normele de depozitare si riscurilor la care se supune populatia in cazul unor actiuni neconforme cu normele (de exemplu incendierea pasunilor sau resturilor vegetale, PET-urilor etc).
Perioada de implementare a proiectului este 01.04.2011 – 01.08.2012.


Previzualizare pagini: (9)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Managementul Deseurilor de Tip Namoluri de la...
  Referatul contine 34 pagini in format doc cu o marime totala de 1.46 MB.
  Preview document similar
  Colectarea, Transport, Depozitarea, Prelucrarea si...
  Proiectul contine 41 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 6.35 MB.
  Preview document similar
  Gestionarea Deseurilor in Romania
  Referatul contine 9 pagini in format doc cu o marime totala de 20.06 KB.
  Preview document similar
  Deseuri Periculoase
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 870.45 KB.
  Preview document similar
  Colectarea si Transportul Deseurilor
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 1.65 MB.
  Preview document similar
  Deseuri din Surse de Lumina
  Proiectul contine 39 pagini in format doc cu o marime totala de 378.48 KB.
  Carti recomandate:
  Mostenire apasatoare a programului dezvoltarii masive, strict functionaliste, din perioada comunista, la care se adauga cresterea necontrolata a suburbiilor dupa anii 90, locuirea la bloc trezeste reactii negative atat din partea celor care le locuiesc, cat si din partea celor responsabili cu proiectarea si, mai ales, integrarea lor in peisajul... citeste tot
  Am scris aceasta carte "Contractul individual si contractul colectiv de munca", predominant practica, din dorinta de a oferi practicienilor dreptului, o selectie de jurisprudenta relevanta in materia contractului individual si al celui colectiv de munca.

  Pentru a fi un instrument de lucru util, am apreciat necesara prezentarea... citeste tot
  Mihai Adrian Hotca, Dan Lupascu, Mircea Damaschin, Beatrice Onica-Jarka
  Practica judiciara neunitara - determinata indeosebi de "inflatia normativa", instabilitatea legislativa si calitatea discutabila a unor legi, neadecvarea schemelor de personal ale instantelor judecatoresti la volumul de activitate in continua crestere, deficiente in privinta specializarii judecatorilor, insuficienta mijloacelor pentru... citeste tot