Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1762
Mărime: 34.44KB (arhivat)
Publicat de: Avram Stănescu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

I. Scurta descriere a proiectului si motivele pentru care l-am ales (situatia problematica)

In contextul in care problema reziduurilor activitatilor umane a luat proportii ingrijoratoare, un impact deosebit il au depozitele de deseuri necorespunzatoare.

Prin derularea acestui proiect se impune nevoia ca in satele de pe malurile raului arges,afectat de depuneri de deseuri, sa fie ecologizate, iar populatia trebuie sa inteleaga ca depozitarea acestora nu se mai poate face la intamplare.

O problema importanta, care justifica actiunile proiectului si care se doreste a fi rezolvata este reducerea deseurilor care ajung in rau trebuind asigurate spatiile necesare pentru acest lucru.

Se va avea in vedere cooperarea, colaborarea cu populatia, cu administratia locala privind deseurile, iar depozitarea se va face in asa fel incat sa se evite sau sa se reduca impactul asupra mediului (directiva 75/ 442/ EEC).

Pentru a ne informa asupra problemei, am folosit Internetul, televizorul, diversele publicatii care supravegheaza la modul general starea mediului inconjurator.

Denumirea proiectului este „Campanie de colectare selectiva a deseurilor in satele de pe malul raului Arges”, avand valoarea totala de 350.000 lei, din care 250.000 lei finanţare nerambursabilă din FEDR, prin POS Mediu - Axa Prioritară 2 - Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate.

Obiective

- Creşterea gradului de acoperire a populatiei care beneficiază de colectarea deseurilor municipale, şi de serviciile de management de calitate corespunzătoare şi la tarife acceptabile;

- Reducerea cantităţii de deşeuri depozitate;

- Creşterea cantităţii de deşeuri reciclate şi valorificate;

- Înfiinţarea unor structuri eficiente de management al deşeurilor ;

- Scopul proiectului este responsabilizarea autorităţilor şi comunităţilor locale în privinţa managementului deşeurilor de pe râu şi din zonele riverane Argeşului, prin identificarea pârghiilor de acţiune şi asumarea unor soluţii viabile în acest sens de către toţi factorii implicaţi.

In fiecare comuna colectarea deseurilor este realizata de Serviciul public din cadrul Primariei. Momentan colectarea se face neselectiv asa ca primaria va dota gospodariile cu pubele pt gunoi menajer. Fiecare gospodarie va primii de la primarie, respectiv serviciul public de salubritate, cate o pubela proprie de depozitare a deseurilor in care cetatenii depoziteaza gunoiul.

O data pe saptamana, serviciul de salubritate va ridica pubelele din fata fiecarei gospodarii. Autoritatile locale vor trebui sa informeaze constant oamenii (prin intermediul ziarului local si al anunturilor publice distribuite fiecarei gospodarii) despre prevederile legale in domeniul protectie mediului, normele de depozitare si riscurilor la care se supune populatia in cazul unor actiuni neconforme cu normele (de exemplu incendierea pasunilor sau resturilor vegetale, PET-urilor etc).

Perioada de implementare a proiectului este 01.04.2011 – 01.08.2012.

Preview document

Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 1
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 2
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 3
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 4
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 5
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 6
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 7
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 8
Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Colectare Selectiva a Deseurilor in Localitatile de pe Malul Raului Arges.docx

Te-ar putea interesa și

Studiul ergonomic privind depozitarea și ecologizarea deșeurilor

1. Aspecte generale privind ecologizarea localitatilor din Romania si implicatile acesteia asupra calitatii vietii. Ecologizarea localitatilor,...

Ai nevoie de altceva?