Întunecarea și încălzirea globală - consecințe, interpretări și influențele asupra parametrilor meteo

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 27 în total
Mărime: 953.47KB (arhivat)
Publicat de: Valter Man
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Craciunescu Ioan
Universitatea Tehnică “Ghe.Asachi” IAŞI Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului

Extras din referat

Activităţile desfăşurate de oameni par a sta la baza încălzirii globale a pământului şi implicit a modificărilor climatice cu care ne confruntăm din ce în ce mai des. Simulările realizate demonstrează că, în cazul în care nu se va întreprinde nimic, temperaturile vor creşte cu valori cuprinse între 1,4°C şi 5,8°C, până în 2100. Această creştere importantă a temperaturilor va avea un impact dezastruos asupra agriculturii şi resurselor de apă.

Lucrarea tratează în mod sistematic problema fenomenelor naturale de risc, inclusiv şi cele climaterice, care sunt de importanţă majoră pentru populaţie şi activitatea economică.

Pentru o înţelegere mai bună a fenomenelor de “Încălzire şi Întunecare Globală”, este necesara cunoaşterea aspectelor legate de factorii care determină apariţia acestor fenomene.

Cauza de bază a tuturor fenomenelor care au loc în atmosferă rezumate în esenţă pentru troposferă la producerea de energie cinetică prin vânt, variaţiile de energie internă a maselor de aer, prin oscilaţii termice şi transfer de energie între componentele sistemului climatic, este energia de la Soare.

Deci energia de la Soare deţine făra îndoială cel mai important control al vremii şi climei. De aceea ca să avem o bază pentru înţelegerea proceselor atmosferice, trebuie să cunoaştem care sunt cauzele variaţiilor în spaţiu şi în timp ale energiei solare care ajunge la suprafaţa Pământului.

Relaţia dintre Pamânt şi Soare este strâns legată de mişcările pe care le efectuează Pământul în raport cu Soarele: mişcarea de rotaţie în jurul propriei axe şi mişcarea de revoluţie.

Soarele este o sferă enormă, incandescentă, cu raza de 695300 km, deci de 109,1 ori raza terestră. Imensa sferă a Soarelui este alcătuită din gaze în stare de incandescenţă. Părţile centrale sunt alcătuite din hidrogen în proporţie de 50% şi heliu 40% iar restul de 10% dintr-un amestec de diferite elemente grele în stare gazoasă.

Atmosfera corpului radiant este alcătuită din trei părţi:

– fotosfera (stratul inferior) care ne dă senzaţia de strălucire şi limitează discul solar, sursa celei mai mari părţi a radiaţiei,

– cromosfera sau atmosfera solară, de câteva mii de km grosime, şi

– coroana care nu poate fi observată decât cu instumente speciale.

Temperatura fotosferei este de 6000 K. Temperatura creşte cu altitudinea, atingând la limita superioară 40–200 milioane Kelvin.

Conținut arhivă zip

  • Intunecarea si Incalzirea Globala - Consecinte, Interpretari si Influentele asupra Parametrilor Meteo.ppt

Alții au mai descărcat și

Depozitarea Deșeurilor

ARGUMENT În prezent, deşeurile reprezintă una dintre cele mai acute probleme legate de protecţia mediului. Mari cantităţi de deşeuri sunt...

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Ai nevoie de altceva?