Obtinere de Biocombustibil din Ulei de Palmier Uzat

Referat / Ecologie
Informatii Referat:
Numar pagini: 10 pagini
Marime arhiva: 46.94 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  8 Obtinere de Biocombustibil din Ulei de Palmier Uzat , 8 out of 10based on 1 rating
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Din cuprins:

1.Necesitatea utilizarii biocombustibililor
2.Materii prime pentru obtinere de biocombustibili
3.Uleiul de palmier utilizat la gatit ca materie prima pentru obtinerea de biocombustibil
4.Materiale si metode folosite
4.1 Materiale
4.2Proces
4.3 Metoda de analiza
4.4. Rezultate si discutii
4.5 Calitatea produsului obtinut
5.Concluzii
6.Bibliografie

Extras din document:

1.Necesitatea utilizarii biocombustibililor

Intr-o lume in care ritmul de dezvoltare economica si tehnologica accelereaza pe zi ce trece, este evident ca si consumul de resurse de orice fel creste direct proportional cu acestea.

Din pacate efectul acestei dezvoltari este unul negativ asupra mediului in care traim prin emisii de gaze cu efect de sera care duce la subtierea stratului de ozon si la fenomenul de incalzire globala, poluarea apelor si epuizarea acestei resurse indispensabila vietii, si prin utilizarea inadecvata a solurilor. Dupa aceste considerente, s-au luat diverse masuri: se incearca inlocuirea pe cat posibil a materiilor prime care sunt daunatoare factorilor de mediu, epurarea apelor uzate in vederea reciclarii/reutilizarii sau deversarii in receptori naturali si valorificarea deseurilor.

Combustibilii fosili produc la ora actuala peste 80,3% din energia primară consumată în lume, şi 57,7% din această sumă este utilizată în sectorul de transport (Agenţia Internaţională pentru Energie I, 2006),astfel sunt eliberate in atmosfera gaze cu efect de sera cum ar fi dioxidul de carbon(cel mai important),oxizi de sulf, metan etc.

Efectul de sera conduce la incalzirea globala care este reprezentata de: schimbarea ciclului climatic, retragerea și dispariția ghețarilor, topirea zăpezilor, ridicarea nivelului mării, acidifierea oceanelor, deasemeni prezinta consecinte negative asupra litosferei si biosferei.

Pe langa aspectele legate de impact negativ asupra mediului inconjurator a folosirii combustililor fosili mai exista si argumentul ca resursele actuale de petrol sunt in continua scadere, specialistii afirmand ca la nivel global, resursele petroliere se vor epuiza aproximativ in 10 decenii. Cu aceste date ale problemei, pentru a nu sta in loc trebuie sa gasim solutii alternative de depasire a acestei crize ecologice si de dezvoltare economica totodata.

Prima dintre alternativele energetice preferate exploatarii zacamintelor fosile este folosirea biocombustibililor, ce reprezinta, dupa cum ii spune si numele, combustibilii din resurse regenerabile,adică dintr-o materie primă care poate fi refăcută permanent. O sursă permanentă de materie energetică o reprezintă plantele care conţin glucide, grasimile animale sau poliglucide care înmagazinează energie.

Esterii metilici ai acizilor graşi au fost intens cercetati la nivel internaţional, datorită superiorităţii semnificative, comparativ cu diesel derivat din petrol. Biodiesel este o sursă de energie inofensivă pentru mediu, biodegradabil, non-toxic şi neutru din punct de vedere al carbonului. Acesta poate fi produs prin reactia de transesterificare, intre trigliceride si alcool prin doua cai: procese catalitice si non-catalitice. Metoda catalitica este mai costisitoare din punct de vedere energetic si a faptului ca necesita o purificare a produsului inainte de a obtine biodieselul. Astfel , reducerea costurilor a fost un punct important de rezolvat pentru producatori in vederea obtinerii unui produs competitiv fata de combustibilii existenti pe piata ce utilizeaza uleiuri rafinate scumpe.

2.Materii prime pentru obtinere de biocombustibili

Exista o gama larga de materii prime din care se produce biocombustibil si inca este in atentia specialistilor acest domeniu, incercand sa aduca solutii multiple pentru rezolvarea poluarii datorata combustibililor fosili. Exemple:

- bioetanol se obtine din trestie de zahar,celuloza,orz si alte cereale, in Romania se planuieste a implementa o astfel de sectie in cadrul fabricii de zahar Bod din Brasov, si in Braila exista o astfel de fabrica ce foloseste porumbul ca materie prima

- biodiesel se obtine din rapita,orez,alge,ciuperca Gliocladium roseum

Uniunea Europeană a impus ca, până în anul 2020, 20% din combustibilul folosit sa fie bio, in anul 2006, Europa detinand un procent de 75% din productia totala de biocombustibil din lume. Astfel s-a ajuns la momentul actual sa se studieze orice materie ca sursa pentru biocombustibil, ajungandu-se,si la zatul de cafea si americanii studiaza cannabisul.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Obtinere de Biocombustibil din Ulei de Palmier Uzat.doc

Previzualizare pagini (10):


  Alte informatii:

  Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului


  Documente similare:

  Preview Procedee de Obtinere a Biodieselului
  Procedee de Obtinere a Biodieselului
  Referatul contine 14 pagini in format doc cu o marime totala de 356.53 KB.
  Preview Biocombustibilul - o Solutie Salvatoare sau o Bataie de Cap
  Biocombustibilul - o Solutie Salvatoare sau o Bataie...
  Referatul contine 6 pagini in format doc cu o marime totala de 154.27 KB.
  Preview Bio-Dieselul
  Bio-Dieselul
  Referatul contine 43 pagini in format doc cu o marime totala de 485.31 KB.
  Preview Biocombustibili din Biomasa
  Biocombustibili din Biomasa
  Cursul contine 15 pagini in format doc cu o marime totala de 239.45 KB.
  Preview Energii Alternative
  Energii Alternative
  Proiectul contine 79 pagini in format doc cu o marime totala de 2.08 MB.
  Preview Aspecte de Mediu la o Instalatie de Producere a Biodieselului
  Aspecte de Mediu la o Instalatie de Producere a...
  Licenta contine 70 pagini in format doc cu o marime totala de 1.04 MB.