Biblioteca

Parcuri Nationale si Parcuri Naturale

Referat / Ecologie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 11
Marime arhiva: 1.32Mb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Ecologie
Nota pe site: 6 Parcuri Nationale si Parcuri Naturale, 6 out of 10 based on 2 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Mihai E. Popa
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Parcuri Nationale si Parcuri Naturale.doc

Extras din document:

Cuvinte cheie
Specie : Ansamblu de organisme animale sau vegetale cu anumite trăsături şi însuşiri ereditare comune;
Rezervatie : Teritoriu ocrotit prin lege, pe care nu se pot face transformări, deoarece în cuprinsul lui se găsesc plante, animale, minereuri sau formaţii geologice rare, care prezintă importanţă din punct de vedere ştiinţific;
Roca : Agregat mineral natural, de compoziţie aproape uniformă, care alcătuieşte scoarţa pământului;
Fauna : Totalitatea speciilor de animale de pe glob, dintr-o regiune, dintr-o epocă geologică;
Flora : Totalitatea plantelor care trăiesc într-o anumită regiune a globului, într-o anumită perioadă geologică sau într-un anumit mediu.
Rezumat
Parcurile nationale si cele naturale reprezinta locuri special amenajate de catre guvernul unui stat , pentru a putea fi protejate speciile de natura animala si cele de natura vegetala.
In aceste locuri se gasesc foarte multe specii pe cale de disparitie , cum ar fi in India , sunt rezervatii naturale ce au in componenta tigri , elefanti si multe altele.
Printre cele mai mari parcuri din lume se gasesc urmatoarele : Parcul Yellowstone , care este sic el mai mare parc national din lume , Parcul National Mercantour , Parcul National Gran Paradiso , Parcul National Engadiene , Parcul National Muntele Kenya , ce se afla in tara cu acelasi nume .
La noi in tara aceste parcuri se regasesc foarte mult in zona de munte , de exemplu : Parcul National Ceahlaul , Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas , Parcul National Retezat , Parcul National Bucegi , Parcul Natural Portile de fier. Nu in ultimul rand pe teritoriul Romaniei se afla si cea mai mare rezervatie naturala din Europa : Delta Dunarii.
Aceasta prezinta o suprafata de 2.681 kmp.
Dupa specificul lor rezervatiile naturale se incadreaza in mai multe tipuri , printre care amintim : complexe , floristice , forestiere , faunistice , geologice , speologice , etc. Aceste parcuri au fost create cu sensul de a multumi planetei noastre pentru bunurile pe care ni le ofera. Cu totii stim ca omul a avut un impact negativ asupra Terrei. Prin mine , cariere , sonde si multe altele , acesta a reusit sa saraceasca subsolul si nu numai , astfel crescand gradul de poluare si uneori ducand si la disparitia unor specii de animale.
Introducere
Parcurile nationale si parcurile naturale sunt locuri ce au fost create pentru protejarea speciilor animale si vegetale , formatiunilor geologice , ecosistemelor , etc.
In general acestea au fost create in afara zonelor de vanatoare sau cele de exploatare a resurselor din scoarta terestra. Si au ca scop observarea vietii salbatice de catre oameni nespecializati in domenii ce tin de natura , dar si de catre oamenii de specialitate. Cele naturale sunt create in preajma celor nationale si nu au ca scop recreerea turistilor ci cercetarea stiintifica si protejarea salbaticiei.
Primul parc national a fost creat in Statele Unite ale Americii , in anul 1872 si poarta numele de Yellowstone National Park. De la infiintarea acestuia au aparut inca aproximativ 4000 de asemenea locatii si de rezervatii. Acestea se gasesc in toate tipurile de climat din lume .
Conservarea , folosirea controlata si protectia resurselor naturale a fost intotdeauna primul motiv pentru crearea acestor parcuri.
In Europa prima tara care a stabilit un parc national a fost Suedia , in anul 1909 : Parcul National Abisko si Parcul National Peljekajse, urmatoarea tara care a luat exemplul Suediei a fost Elvetia cu parcul national Swiss , in anul 1914.
Una din cele mai mari rezervatii protejate din Europa este Parcul National Stelvio ce se regaseste pe teritoriul Italiei la granite cu Elvetia. Printre principalele specii existente se numara : cerbul lopatar , capra neagra , cocosul de munte , etc.


Previzualizare pagini: (11)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Turismul in Parcuri Nationale
  Cursul contine 30 pagini in format ppt cu o marime totala de 272.57 KB.
  Preview document similar
  Conservarea Biodiversitatii Forestiere in Parcul...
  Proiectul contine 40 pagini in format doc cu o marime totala de 2.55 MB.
  Preview document similar
  Parcurile din Bucuresti
  Referatul contine 7 pagini in format doc cu o marime totala de 16.1 KB.
  Preview document similar
  Rezervatia Nationala Muntii Macin
  Referatul contine 19 pagini in format doc cu o marime totala de 117.26 KB.
  Preview document similar
  Parcul National Retezat
  Proiectul contine 34 pagini in format doc cu o marime totala de 1.02 MB.
  Preview document similar
  Parcuri si Rezervatii Naturale Reprezentative pe Glob
  Proiectul contine 35 pagini in format ppt cu o marime totala de 10.57 MB.
  Carti recomandate:
  Petru Lificiu
  Lucrarea Patrimoniul Natural al Romaniei, realizata de domnul Petru Lificiu, reprezinta o excelenta prezentare a patrimoniului natural romanesc, cuprinzand atat ariile protejate din Romania, in principal parcuri nationale, parcuri naturale, rezervatii ale biosferei, zone de importanta internationala, situri naturale ale UNESCO, cat si monumente... citeste tot
  Sorin Cheval
  Aceasta carte te va purta intr-o calatorie spre cele mai frumoase zone naturale protejate de pe planeta. Conditiile climatice specifice si aspectele geologice distincte ale aproape oricarui teritoriu mai mare sau mai mic de pe Pamant contribuie la realizarea unei incredibile diversitati peisagistice, pe care suntem datori sa o predam intacta... citeste tot
  Huber Niculescu
  Din cele mai vechi timpuri, hartile au stat la mare pret, iar uneori plata pentru intocmirea lor a fost chiar viata unora dintre cei aventurati pe meleagurile straine, manati de generosul spirit al aventurii sau de dorinta de chiverniseala si de instapanire a pamanturilor, sfarsind rapusi de epuizare, de furia bastinasilor, de boli cumplite sau... citeste tot