Protejarea delfinilor din apele românești

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Ecologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2763
Mărime: 99.85KB (arhivat)
Publicat de: Tudora Blaga
Puncte necesare: 5

Extras din referat

1.Luare de atitudine pentru protectia delfinilor

Marea Neagra are o suprafata de 413.490 km2; adâncime maxima de 2.245 m; volum de apa de 529.955 km2; lungimea tarmurilor 4.020 km.

În Marea Neagra se varsa numeroase fluvii mari ca: Dunarea, Nistru, Bug, Nipru si Kizil, fapt care duce la salinitate redusa 20-22%.

In aportul fluvial, apreciat la 346 km2, 78% apartine râurilor din nord-vestul bazinului, iar dintre acestea evident Dunarii.

Urmare a deficitului de aluviuni, cât si a reducerii aportului Dunarii, si plajele sufera un proces rapid de erodare.

Marea Neagra este supusa în zona litoralului românesc unui proces de poluare urmare a poluantilor proveniti din Dunare, evacuarilor directe de ape uzate insuficient epurate sau chiar neepurate, cât si prin activitatea portuara intensa.

Sursele de poluare ale apelor Marii Negre din sectorul românesc sunt: Platforma Industriala Navodari, apele uzate industriale si menajere insuficient epurate, provenite de la statiile de epurare ale oraselor Constanta si Mangalia.

Pâna in prezent în Marea Neagra au fost inventariate aproximativ 1500 specii de vertebrate si nevertebrate. Urmare a accentuarii poluarii industriale si orasenesti din ultimele doua decenii s-a constatat reducerea unor specii de pesti rapitori, cât si a unor specii de pesti cu importanta economica: scrumbie, calcan, hamsie, stavrid, sturioni.

Datorita aportului permanent a apelor Dunarii, cât si regimului vânturilor si curentilor marini, factorii abiotici în zona litoralului românesc suporta importante variatii sezoniere.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a dezvolta bazele tehnice si legale precum si de a întari cadrul legislativ românesc de management pentru protectia efectiva si conservarea durabila a celor trei specii de delfini din Marea Neagra, în acord cu politicile de mediu la nivel local.

Preview document

Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 1
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 2
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 3
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 4
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 5
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 6
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 7
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 8
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 9
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 10
Protejarea delfinilor din apele românești - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Protejarea Delfinilor din Apele Romanesti.doc

Alții au mai descărcat și

Rezervația marină 2 Mai - Vama Veche

Introducere Lucrarea reprezinta o expunere a Rezervatiei Vama Veche, in care s-au scos in evidenta, atat starea ecosistemului din Vama Veche, dar...

Convenția Națiunilor Unite

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. Art. 1. — Romania adera la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile...

Brăila

Nefiind asa cum pare la prima vedere un oras de margine, vocatia esentiala a Brailei este aceea de a comunica cu lumea. "Dar al Dunarii”. Asa cum...

Te-ar putea interesa și

Fauna și flora Mării Negre

I. INTRODUCERE Plantele sunt reprezentate prin peste 304 specii de alge macrofite, majoritatea alge rosii, la care se adauga algele brune si...

Efectul de Seră

Efectul de sera este procesul de încalzire a unei planete din cauza radiatiei emise de catre atmosfera acesteia. Acest fenomen a fost descoperit de...

Ai nevoie de altceva?