Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3807
Mărime: 37.07KB (arhivat)
Publicat de: Zaharia Mircea
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: vichentie maniov
UNIVERSITATEA DE VESTVASILE GOLDIS ARAD FILIALA ZALAU SECTIA:MARKETING,AUDIT SI EXPERTIZA CONTABILA

Extras din referat

Subunitate a Directiei Silvice Zalau , Ocolul Silvic Cehu Silvaniei isi desfasoara activitatea in cadrul judetului Salaj , in partea de nord vest a tarii , avind limita cu judetele Maramures si Satu Mare.

In realizarea obiectivelor sale , ocolul , actioneaza intr-un mediu complex,care ii impune reguli si atitudini ce ii afecteaza activitatea ,dar ii valideaza rezultatele.

Analiza diagnostic a societatii detecteaza unele stari de dezechilibru in scopul identificarii originii si cauzelor care le-au generat si al stabilirii masurilor de redresare.

Analiza diagnostic a subunitatii silvice presupune o actiune de investigare , cunoastere si identificare a unor problematici ale acesteia in scopul optimizarii functionarii si cresterii performantelor ei.

Activitatile desfasurate de ocolul silvic se rezuma in principal la :

- Cultura si refacerea padurilor

- Paza padurilor

- Protectia padurilor impotriva daunatorilor

- Punerea in valoare a masei lemnoase

- Recoltarea produselor accesorii ale padurii , respectiv: fructe de padure

- Actiuni de vinatoare pe fondurile existente

Veniturile realizate in urma desfasurarii activitatilor mentionate anterior sint canalizate spre acoperirea cheltuielilor efectuate pentru obtinerea performantelor dorite.

Spre deosebire de alte ramuri ale economiei nationale , in cazul silviculturii determinarea eficientei economice este mult mai dificila. Aceasta de datoreaza in primul rind faptului ca rezultatele activitatii din domeniu forestier nu pot fi exprimate in totalitate valoric , respectiv in cazul lemnului ca produs principal al padurii, sau alte bunuri rezultate din activitati conexe acestea pot fi exprimate atit cantitativ cit si valoric , dar in cazul unor servicii utile exercitate de padure cum sint padurile cu functii de protectie si agreement-acestea nu pot fi usor cuantificate si apreciate valoric.

Ca urmare a acestui fapt , stiind ca eficienta economica reprezinta raportul intre efectul obtinut si efortul financiar depus , in activitatea din silvicultura este dificil de determinat valoarea efectului obtinut datorita , in special , particularitatilor de natura tehnica si economica.Astfel , in cazul padurilor cu functii speciale de protectie efectul obtinut vizeaza servicii directe sau indirecte de care beneficiaza anumite ramuri sau sectoare ale economiei , dar si oamenii.A nu exprima valoric efectele utile ale acestora

inseamna a afecta activitatea de gospodarire a acestor categorii de paduri numai cu cheltuieli , nu si cu venituri.

Mentinerea ocolului silvic la un nivel de performanta dorit impune luarea unor decizii corecte si rapide in urma unor informatii reale si a unui sistem informational adecvat.

Ca instrument important aflat la dispozitia managerului unei societati , indiferent de forma pe care o imbraca aceasta , diagnosticul este cel care il ajuta sa inteleaga trecutul si prezentul unei societati , precum si sa-i dea posibilitatea sa-si orienteze actiunile in present si in viitor si trebuie sa aiba in vedere urmatoarele aspecte:

- Diagnosticul juridic

Ocolul Silvic Cehu Silvaniei este subunitate fara personalitate juridica a Directiei Silvice Zalau , la rindul sau, unitate a Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva.

Ocolul functioneaza ca punct de lucru in baza Hotaririi nr. 110525.09.2003 de organizare a Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva aflata sub autoritatea Ministerului Agriculturii ,Padurilor,Apelor si Mediului.

Ocolul are in administrare fond forestier proprietate publica a statului , inregistrat ca atare in amenajamentele silvice si in cercetarea statistica SILV 1 , actualizat pe baza intrarilor si cedarilor de terenuri legal effectuate , fond funciar proprietate publica atribuit conform legii.

Capitalul social este in valoare de 187.315,69 lei , din care 49.417,48 lei reprezinta patrimoniul regiei , iar 137.898,21 lei reprezinta patrimoniu public.

Societatea nu are angajate credite pentru desfasurarea activitatii sale si intretine relatii cu clientii sai in baza contractelor incheiate la nivel de Directia Silvica Zalau sau in anumite cazuri in baza comenzilor lansate de acestia.

Igiena si protectia muncii , precum si normele P.S.I. din cadrul ocolului sint asigurate cu respectarea legislatiei actuale in vigoare , in toate fazele activitatii , sub indrumarea unui responsabil numit in cadrul ocolului pentru a supraveghea si respecta aceste lucruri.

- Diagnosticul comercial

Ocolul Silvic Cehu Silvaniei are ca obiect de activitate :

- Cultura si refacerea padurilor

- Paza padurilor

- Protectia padurilor impotriva daunatorilor

- Punerea in valoare a masei lemnoase

- Recoltarea produselor accesorii ale padurii , respectiv: fructe de padure

- Actiuni de vinatoare pe fondurile existente

Preview document

Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 1
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 2
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 3
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 4
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 5
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 6
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 7
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 8
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 9
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 10
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 11
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 12
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 13
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 14
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 15
Analiza strategică a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Strategica a Ocolului Silvic Cehu Silvaniei.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Plan de Marketing

CAPITOLUL I SUMAR MANAGERIAL 1.1. INTRODUCERE Mobilitatea accentuata a fenomenelor pietei, specifica economiei moderne si concretizata în...

Ai nevoie de altceva?