Analiza Telefoniei Mobile

Referat
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4979
Mărime: 41.64KB (arhivat)
Publicat de: Avram Szasz
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan, Popa
A fost prezentat in cadrul ASE-Bucuresti

Extras din referat

1. Prezentarea generală a telefoanelor mobile

Scopul analizei comparative este să informeze obiectiv consumatorii, şi nu numai, privind caracteristicile de calitate ale telefoanelor mobile produse de către cinci firme renumite în domeniu, care acoperă un segment larg de piaţă. în lucrarea de faţă s-au avut în vedere caracteristicile care participă la realizarea calităţii unui produs pentru a-i ajuta pe consumatori, în luarea deciziei de achiziţionare a produsului pe care şi-1 doresc şi de care au nevoie.

De asemenea, s-au avut în vedere atât caracteristicile tehnico-funcţionale cât şi cele economice, psiho-senzoriale, ergonomice, de protecţia consumatorului, ecologice şi nu în ultimul rând preţul de achiziţie.

2. Selectarea sortimentelor

Firmele selecţionate sunt: Samsung (Coreea), Bosch (Germania), Nokia (Finlanda), Philips (Olanda), Ericsson (Suedia).

SAMSUNG

La 1 martie 1938 Byung-Chull Lee începe o afacere cu numele de "Samsung" în Taegu. La începuturile afacerilor Samsung, compania exporta peşte curăţat, legume şi fructe produse în Coreea către Manchiuria şi Beijing. La puţin timp după aceasta Samsung a început activităţile de manufactură şi vânzări achiziţionând o moară şi maşini de confecţionat.

În noiembrie 1948, fondatorul Byung-Chull Lee a mutat birourile Samsung la Seul şi a fondat Corporaţia Samsung. Acest eveniment marchează începuturile pătrunderii Samsung pe întreaga scară a comerţului internaţional.

Corporaţia Samsung a devenit cunoscută pentru neobişnuitul management practicat, compania lăsându-şi angajaţii să participe la investiţiile sale, împărţind profitul cu aceştia şi răsplătind angajaţii pentru priceperea lor.

După câştigarea independenţei Coreei în faţa Japoniei în 1945, economia coreeană a devenit instabilă pe fondul frământărilor politice şi sociale. Războiul coreean (început în iunie 1950) a distrus economia în cea mai mare parte a sa.

Corporaţia Samsung, care crescuse constant, a pierdut toate fondurile în timpul războiului. Trecând peste pierderi, conducerea companiei a refuzat să se descurajeze; managementul a mutat compania în Pusau (principalul oraş port din sudul peninsulei coreene) în ianuarie 1951.

Samsung a început primul pas al ideii măreţe de a reconstrui economia Coreei, prin introducerea industriei manufacturilor. A început prin substituirea bunurilor de import cu bunuri produse local la Cheii Sugar Co. (actuala Cheii Jedang, o companie independentă de Samsung) în 1953. Anul următor, Samsung deschide era fabricilor de producţie coreene, fapt ce a ajutat la reconstrucţia economică a statului.

În timp, Samsung a devenit un lider în practicile moderne ale afacerilor, devenind prima companie coreeană care a recrutat forţă de muncă necalificată şi a stabilit sistemul de management al personalului în 1957. Acest sistem a fost conceput pentru a recruta şi cultiva o puternică şi eficientă forţă de muncă.

1960 - Intrarea în domeniul industriei electronice şi expansiunea acesteia

Între revoluţia din 19 aprilie 1960 şi ocupaţia militară din 16 mai 1961 Samsung s-a confruntat cu multe dificultăţi. în această perioadă compania s-a pregătit pentru o nouă reconstrucţie a economiei.

În 1969 se înfiinţează Samsung Electronics Co., Ltd., o companie care va ajuta dezvoltarea industriei electronice coreene într-un competitor internaţional.

Samsung a început să acorde atenţie nu numai afacerilor, ci şi programelor de contribuţie socială. Compania a investit mari sume de bani în universităţile din Taegu şi Sung Kyun Kuan pentru a educa tinerii talentaţi. Pentru a returna o parte din profitul companiei către stat a fost creată Fundaţia de Şcolarizare Samsung, în ianuarie 1964. De asemenea a fost înfiinţată Fundaţia de Cultură Samsung în aprilie 1965. Samsung ocupă momentan un loc de frunte în Coreea atât în plan social cât şi al dezvoltării culturale.

1970 - Intrarea în industria chimică şi grea

Anul 1970 marchează perioada când Samsung se implică în câteva ramuri strategice ale industriei, şi anume: industria grea, chimică şi petrochimică.

Pregătit în august 1973 planul managerial pe timp de cinci ani, prevedea pentru al doilea an investiţii susţinute în industria chimică grea precum şi înfiinţarea unei companii pentru construirea vaselor.

Când Coreea a devenit o putere competitivă pe plan internaţional în industria textilă, Samsung a integrat procesul manufacturară de la materii prime la produsele finale, prin tehnologizarea producţiei obţinându-se un profit mult mai mare.

Ca rezultat, Samsung a înfiinţat multe alte companii: Samsung Heavy Industries Co.„ Ltd. (1974), Samsung Shipbuilding Co. (1977, când Samsung a acaparat Desung Heavy Industry Company) şi Samsung Precision (1977 - acum purtând numele Samsung Aerospace Industries, Ltd.).

La începuturile anilor 1970 Samsung Electronics producea aparatură de uz casnic, televizoare şi videorecordere începând să intre pe piaţa internaţională.

În 1974, acaparând peste 50% din Coreea Semiconductor Co., Samsung Electronics devine cunoscută ca un lider în domeniul semiconductorilor.

1980 - Intrarea pe piaţa internaţională bazată pe tehnologie

În 1978 Samsung Semiconductors se detaşează de Samsung Electronics şi devine o entitate distinctă.

Preview document

Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 1
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 2
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 3
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 4
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 5
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 6
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 7
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 8
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 9
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 10
Analiza Telefoniei Mobile - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Telefoniei Mobile.doc

Te-ar putea interesa și

Piața telefoniei mobile în România

I. ISTORICUL TELEFONIEI MOBILE IN ROMANIA Istoria GSM in Romania porneste din 1996. La 21 iulie 1996, Ministerul Comunicatiilor a anuntat...

Analiza Pieței Serviciilor de Telefonie Mobilă din România

ANALIZA PIEŢEI SERVICIILOR DE TELEFONIE MOBILĂ Scurt istoric al telefoniei mobile Primul sistem radio şi de telefonie disponibil comercializat...

Concurența, generatoare de strategii pe piața telefoniei mobile

A. CONCURENŢA O trăsătură de bază a economiei de piaţă o reprezintă concurenţa, motiv pentru care aceasta este cunoscută şi sub numele de economie...

Analiza pieței telefoniei mobile

1.SCURT ISTORIC AL TELEFONIEI MOBILE Primul sistem radio si de telefonie disponibil comercializat este cunoscut sub numele de serviciul de...

Comunicație între Dispozitive Mobile folosind Tehnologia Bluetooth

Capitolul I . Analiza temei de proiect. Investigarea soluţiilor posibile 1. Analiza cerinţelor temei de proiect Prin tema de proiect se cere să...

Cercetări de marketing

1. Descrierea temei Scopul temei: - intelegerea aspectelor teoretice Obiectivul temei : - identificarea a 5 obiective de marketing si crearea...

Studiu de piață a telefoniei mobile în Moldova

§1. Informatii generale Serviciile de telefonie mobila tine de domeniul serviciilor informaţionale si de comunicaţie. Primul operator de telefonie...

Rețele de calculatoare

1.Retele de calculatoare 1.1.Introducerea O data cu extinderea domeniilor de aplicare a calculatoarelor, a crescut si numarul utilizatorilor ce...

Ai nevoie de altceva?