Biblioteca

BRD - Groupe Societe Generale

Referat / Economie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 57
Marime arhiva: 120.58Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Economie
Nota pe site: 6 BRD - Groupe Societe Generale, 6 out of 10 based on 2 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • BRD - Groupe Societe Generale.doc

Extras din document:

Cap.I. Prezentarea generala a firmei
A.Istoric
1923 Se înfiinteaza Societatea Nationala de Credit Industrial, ca institutie publica. Statul detinea 20% din capitalul social, Banca Nationala a României 30%, iar restul era detinut de particulari, dintre care un grup de fosti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima banca moderna din România. Scopul noii institutii era finantarea primelor etape ale dezvoltarii sectorului industrial din România.
1948
Dupa al doilea razboi mondial, conform Legii nationalizarii din iunie 1948, Societatea Nationala de Credit Industrial este nationalizata, devenind Banca de Credit pentru Investitii.
1957
Dupa reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investitii obtine monopolul în România pentru finantarea pe termen mediu si lung a tuturor sectoarelor industriale, cu exceptia agriculturii si industriei alimentare, si ia numele de Banca de Investitii. În toata aceasta perioada, cea mai mare parte a finantarilor provenind de la Banca Mondiala sunt derulate prin Banca de Investitii.
1990
Monopolul de care beneficiau bancile specializate în domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Româna pentru Dezvoltare se constituie ca banca comerciala, sub forma de societate pe actiuni, si preia activele si pasivele Bancii de Investitii, primind o autorizatie de functionare generala.
1998
În decembrie se semneaza contractul de vânzare - cumparare de actiuni între Société Générale si Fondul Proprietatii de Stat, autoritea româneasca care se ocupa de participatiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% si cumpara un pachet de actiuni care-i permite sa devina proprietara a 51% din capitalul majorat al BRD.
1999
Fondul Proprietatii de Stat vinde Bancii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD.
2001
BRD este listata la Bursa de Valori Bucuresti, în prima categorie, devenind în scurt timp una din cele mai tranzactionate societati.
2003
În urma unei campanii de rebranding, Banca Româna pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Société Générale. Noua identitate a bancii consolideaza astfel pozitia sa, facând mai vizibila identitatea Grupului - mama.
2004
Société Générale cumpara pachetul rezidual de actiuni detinut de statul român în capitalul BRD, participatia sa crescând astfel de la 51% la 58,32%.
B.Cadrul juridic
BRD – Groupe Société Générale, constituitã ca societate pe actiuni, cu capital integral privat,functioneazã ca persoanã juridicã românã, cu sediul central în Municipiul Bucuresti si îsi desfãsoarã activitatea prin intermediul a 326 unitãti teritoriale.
BRD este a doua bancã comercialã din România din punct de vedere al activitãtii de creditare si oferã o gamã largã de produse si servicii bancare în conformitate cu legea bancarã nr.58/1998, cu modificãrile si completãrile ulterioare. BRD - Groupe Société Générale functioneazã conform Legii nr. 31/1990 cu privire la societãtile comerciale si Legii bancare nr. 58/1998, cu modificarile ulterioare, precum si conformaltor reglementãri specifice.
Intrarea Bãncii la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti, la începutul anului 2001, a determinat cresterea exigentelor în materie de management bancar, în conditiile unei mai mari transparente cerute de regulile bursiere. În calitate de societate listata, BRD se supune legislatiei în vigoare cu privire la pietele de capital, reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si ale Bursei de Valori Bucuresti.
1.Legi si regulamente
Legea 208/2005 pentru modificarea legii 297/2004 privind piata de capital
Regulamentul CNVM nr. 13/2004
Anexe regulamLegea 297/2004 privind piata de capital
ent CNVM nr. 13/2004
Legea 58/1998 republicata, privind activitatea bancara
2.Actionari si investitori
Dorinta de a stabili relatii pe termen lung cu actionarii bancii se traduce într-o politica de transparenta, bazata pe dialog. Strategia noastra în materie de comunicare financiara este sustinuta de urmatoarele principii: egalitatea accesului la informatii pentru toti actionarii si disponibilitatea imediata a acestora, respectarea termenelor în materie de publicare a rezultatelor, transparenta si coerenta a informatiilor furnizate.Toate informatiile de natura sa influenteze cursul actiunilor Bancii la Bursa fac obiectul acordului prealabil al BVB, informarii CNVM si difuzarii în mass-media, sub forma de comunicate de presa, comunicate care pot fi imediat consultate în acest site.Aceeasi politica de transparenta a fost adoptata si în ceea ce priveste comunicarea cu agentiile de rating si cu institutiile pietei de capital.Pentru a face cunoscute rezultatele sale financiare, BRD organizeaza reuniuni cu analistii financiari, consultantii de plasament, brokerii si investitorii. Devenind deja o traditie în comunitatea financiar -bancara, aceste reuniuni, în cadrul carora sunt prezentate rezultatele anuale ale bancii, ofera managementului bancii si analistilor pietelor financiare ocazia de a face schimb de opinii.
Actionariat
La data de 31 decembrie 2005, structura capitalului era urmatoarea


Previzualizare pagini: (57)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Mecanisme si Institutii ale Uniunii Europene - Banca Europeana de...
  Referatul contine 11 pagini in format doc cu o marime totala de 71.07 KB.
  Preview document similar
  Proiect Practica BRD
  Proiectul contine 44 pagini in format doc cu o marime totala de 109.9 KB.
  Preview document similar
  Business Strategy - The Business Strategy of The Romanian Bank of...
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 86.3 KB.
  Preview document similar
  Prezentare in Comparatie a Doua Banci BRD si Raiffeisen
  Referatul contine 13 pagini in format doc cu o marime totala de 331.22 KB.
  Preview document similar
  Studiul Practic la BRD
  Proiectul contine 152 pagini in format doc cu o marime totala de 183.58 KB.
  Preview document similar
  Rolul Bancilor Comerciale in Finantarea Economiei Romanesti -...
  Referatul contine 19 pagini in format doc cu o marime totala de 47.23 KB.
  Carti recomandate:
  Joseph E. Stiglitz
  In cadere libera de Joseph Stiglitz este a douasprezecea carte din Co-lectia de economie, un proiect al editurii Publica, realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut de BRD - Groupe Societe Generale - o selectie de carti "clasice" despre principiile de functionare a economiei.

  Marea Recesiune, cum a ajuns sa fie numit... citeste tot