Caiet de practică SC Padores SRL

Referat
6.8/10 (10 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1834
Mărime: 25.96KB (arhivat)
Publicat de: Bucur Balint
Puncte necesare: 4

Cuprins

  1. 1. DESCRIEREA FIRMEI 1
  2. 1.1 PREZENTAREA S.C. „PADORES” S.R.L. 1
  3. 1.2 STRUCTURA ORGANIZATORICA 2
  4. 1.3 CLIENTI 2
  5. 2. DESCRIEREA ACTIVITATII 4
  6. DIN CADRUL COMP. PRODUCTIE 4
  7. 2.1 SISTEMUL DE PRODUCTIE „LOHN” 4
  8. 2.2 DESCRIEREA ACTIVITATII DE PRODUCTIE 5
  9. 2.3 RELATIILE COMP. PRODUCTIE CU MEDIUL EXTERIOR 6
  10. 2.4 INDICATORI DE EVALUARE 7

Extras din referat

Firma „PADORES” S.R.L. este o societate cu capital privat din domeniul confectiilor si accesoriilor de damã, exclusiv lenjerie intimã si lucreazã în sistem „lohn”. Sediul firmei este în orasul Mizil, str. M. Bravu, nr.63, judetul Prahova, în incinta fostului „Complex Tohani”, apartinând Cooperativei de Consum Mizil.

Conducerea firmei este alcãtuitã din cei doi membrii ai familiei Tsiatsios, sot si sotie, cetãteni de origine greacã. Acestia au participat la constituirea capitalului social prin aport egal de capital în actiuni (parti sociale) 50 % cu 50 %.

Firma a luat fiintã în anul 1998, înregistratã la Registrul Comertului sub numãrul J29 / 170 / 1998, iar codul unic de înregistrare este 10203042 si de asemenea, este înregistratã ca plãtitor de T.V.A la Administratia Financiarã a orasului Mizil.

Cei doi administratori ai firmei vin cu o vastã experientã în domeniul confectiilor din Grecia, de peste 20 de ani si dupã colaborãri de succes cu firme importante din Germania, Franta si Olanda.

Decizia de a face investitii într-o tarã strãinã a apartinut ambilor soti, desi au fost constienti de greutãtile ce vor apãrea : altã legislatie, limba românã le era necunoscutã, fãrã persoane de contact în România .

Solutia de productie în sistem „lohn”, adicã faptul cã materia primã, accesoriile, tiparele, încadrãrile si mostrele de productie sunt ale beneficiarului, a fost cea mai bunã alegere de pornire a productiei de confectii.

Prin acest sistem nu trebuie decât sã ai în grijã buna desfasurare a procesului de productie, nu mai pierzi timp cu studiul pietei pentru a alege ce sã produci si pentru ce nisã de piatã, activitatea de aprovizionare si achizitionare de materie primã la pretul cel mai bun si calitate superioarã este inexistentã, iar comenzile sunt ferme si sigure.

La fel si clientii. Toate comenzile vin în urma contractelor încheiate cu parteneri strãini, prin intermediul unei firme comisionare. Acest subiect al comisionariatului se poate discuta în viitor, deoarece directa conlucrare cu firmele strãine ar aduce preturi mai bune per produs si implicit câstiguri mai mari.

1.2 STRUCTURA ORGANIZATORICA

Pentru o mai bunã întelegere a modului de organizare a firmei prezentãm ca anexa la aceasta lucrare organigrama societãtii „Padores” S.R.L.

1.3 CLIENTI

Sistemul de productie „lohn” este un sistem des utilizat în România dupã anul 1990, datoritã usurintei cu care societãtie îsi asigurã materia primã, materialele si comenzile, prin intermediul unei firme ce poartã denumirea de comisionar.

Astfel, dupã încheierea unui contract de „lohn” (împrumut), firma comisionarã se obligã în schimbul unui comision perceput per produs sau la valoarea întreagã a productiei sã faciliteze firmei contractante, comenzile de produse si tot necesarul de materie primã.

Producãtorul în sistem „lohn” trebuie doar sã dispunã de forta de muncã si de logistica internã în desfãsurarea activitãtii.

Preview document

Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 1
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 2
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 3
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 4
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 5
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 6
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 7
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 8
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 9
Caiet de practică SC Padores SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Practica SC Padores SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Politică de preț

CAP. 1. ELEMENTE DEFINITORII ALE POLITICII DE PRET Politica de pret a intreprinderii poate fi pe deplin utilizata in folosul intrprinderii doar in...

L'Industrie Textile au Cadre de l'Ue et de la Roumanie

I. INTRODUCTION : Historique de la mode et du vêtement Mode. ça veut dire beaucoup de choses. Une statistique, une onde, de la musique, des...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Economie

1.1. Obiectul economiei politice Formarea economiei politice si, în general, a stiintei economice a reprezentat un proces complex si îndelungat,...

Prezentarea SC Apsa SA Baia Mare

Societatea comercialã ” Accesorii piese de schimb auto’’( S.C. APSA S.A. ), a fost înfiintatã la 1 Iulie 1949, conform Decretului nr. 199 / 1949 si...

Microeconomie

TEMA NR. 1 1.PROBLEMELE FUNDAMENTALE ALE ECONOMIEI POLITICE 1.Întrebarile fundamentale pe care (si) le pune teoria economica 2.Nevoile economice...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?