Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3051
Mărime: 20.71KB (arhivat)
Publicat de: Sandu Molnar
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Vasiliu

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 2. Identificarea activitatilor logistice
  3. 3.Clasificarea si evaluarea serviciilor logistice
  4. 4. Cai de rationalizare a sistemului logistic
  5. 5. Bibliografie

Extras din referat

.Introducere

Denumire: S.C. STARMOD S.A.

Forma juridica: persoana juridica romana, avand forma juridica de societate pe actiuni.

Sediu social: str. Universitatii nr. 29, Suceava. Firma isi desfasoara activitatea in cladirile fostei Intreprinderi de Confectii Suceava.

C.U.I.: R 3177717.

Obiect de activitate: Obiectul de activitate principal este producerea de confectii textile realizand in principal imbracaminte pentru femei, intr-o structura sortimentala variata: bluze, compleu, fusta, palton, pantaloni, pardesiu, rochie femei, sort, vesta etc, dar si produse pentru barbati: pantaloni si camasi fabricarea de articole confectionate din textile, cod C.A.E.N. 1392 sectiunea C, grupa 139. Societatea mai are obiect de activitate, potrivit statutului propriu, urmatoarele: activitatea de cercetare – proiectare; activitatea de reparatii, punere in functiune a agregatelor si utilajelor; comercializarea bunurilor si serviciilor; activitati de import – export; comercializarea de produse alimentare pentru chioscul alimentar din incinta societatii.

Numar de angajati: 519 in 2007, din care: conducere – 2; T.E.S.A. – 23; productivi – 442; indirect productivi – 52.

Numar de unitati: 1.

Capital social: 1,8 mil. EURO, natura capitalului fiind privat, integral romanesc.

Cifra de afaceri: 7.391.373 RON, iar profitul brut a fost de 67.980 RON.

2. Identificarea activitatilor logistice

Avand in vedere faptul ca prezenta lucrare are ca scop analiza sistemului logistic al unei intreprinderi, vom pune accentul pe logistica interna, adica logistica diferitelor activitati din cadrul intreprinderii. Ca urmare, vom identifica metodele de coordonare a resurselor de care dispune firma noastra in vederea realizarii unei anumite activitati.

Capacitatea logistica a unei organizatii este definita de modul in care aceasta organizeaza si gestioneaza oamenii, echipamentele, resursele informationale, locatiile si politicile operationale. Exista o serie de roluri si responsabilitati pe care le indeplinesc activitatile logistice de baza. Vom face referire doar la cateva dintre acestea, regasite in cadrul intreprinderii alese:

-Previziunea cererii este dezvoltata astfel incat sa ajute planificarea activitatilor logistice, cum ar fi proiectarea si organizarea depozitelor, onorarea comenzilor, alocarea resurselor cu scopul de a atinge un nivel optim de customer service la cel mai mic cost.

-Managementul informatiei: datele despre clienti, furnizori, angajati, transportatori si stocuri se regasesc in sistemul informatic al firmei care se numeste EPSAL, acestea fiind utile si foarte importante pentru luarea deciziilor( informatiile corecte si la timp pot inlocui stocurile in sistemele logistice de astazi ).

-Manipularea materialelor genereaza cheltuieli suplimentare, astfel fabrica si depozitele au un design care sa permita reducerea numarului de miscari efectuate pentru indeplinirea sarcinilor curente, in vederea scaderii costurilor atribuite activitatii de manipulare a materialelor.

-Ambalarea: ambalajul protejeaza produsul in procesul de distributie. De asemenea acesta furnizeaza informatii despre produs si reprezinta si un bun instrument de marketing.

-Managementul transportului: transportul este cea mai vizibila activitate logistica.

-Managementul depozitelor/ centrelor de distributie: rolul depozitarii este de a stoca materiile prime pana cand acestea vor fi utilizate si de a stoca produsele finite pana cand acestea vor fi distribuite. O gama mare de textile sunt stocate temporar pentru a fi apoi consolidate intr-un singur mijloc de transport. Administrarea stocurilor in cadrul unui supply chain este esentiala in asigurarea un serviciu de calitate clientilor. Stocurile reprezinta un bun costisitor de intretinut, dar este foarte important ca o companie sa detina cantitati suficiente in stoc.

-Retururi: produsele defecte sau comenzile incorecte sunt returnate pentru ca ulterior sa se revina asupra lor astfel incat sa indeplineasca toate conditiile de calitate cerute. Logistica inversa reprezinta o componenta importanta in atingerea unui inalt nivel de satisfactie al clientilor.

Preview document

Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 1
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 2
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 3
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 4
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 5
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 6
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 7
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 8
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 9
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 10
Departamentul de logistică în firma de confecții SC Starmod SA - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Departamentul de Logistica in Firma de Confectii SC STARMOD SA.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?