Descrierea și rezolvarea unei situații de management - firma Romtelecom

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3128
Mărime: 1.65MB (arhivat)
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Florea
Management, FEAA, an 2

Extras din referat

1. Descrierea organizatiei: domeniu de activitate, dimensiune, misiune, obiective, structura, produse si servicii oferite, valori,

Prezentă de mai mult de 75 de ani pe piaţa românească, Romtelecom este astăzi una dintre cele mai bine cotate companii din România, depăşind perioada de dificultăţi financiare prin care a trecut în urmă cu câţiva ani, cu servicii şi produse de cea mai înaltă calitate, cu o intrare spectaculoasă pe piaţa de Internet şi planuri îndrăzneţe pentru viitor.

Compania a depus eforturi considerabile pentru a ajunge la acest nivel şi a străbătut perioade de tranziţie nu tocmai uşoare şi nu întotdeauna înţelese şi acceptate de marea masă a românilor. Chiar si după privatizarea din decembrie 1998, Romtelecom a fost perceput in continuare de cei mai mulţi dintre aceştia ca furnizor de servicii sociale, aceasta datorându-se cu siguranţă tradiţiei sale îndelungate ca unic operator de telefonie fixă din România. Romtelecom este însă astăzi un adevărat operator competitiv de comunicaţii.

Schimbarea vine după implementarea unui plan de transformare iniţiat în anul 2003 de o nouă echipă de management, condusă de un american. Demararea acestui plan de transformare a coincis cu liberalizarea pieţei comunicaţiilor din România, iar pentru Romtelecom pierderea monopolului a reprezentat cel mai puternic stimul până în acel moment.

În ultimii trei ani au avut loc investiţii în reţea, digitalizarea completă a Bucureştiului, îmbunătăţirea sistemului de facturare pentru a permite lansarea de noi produse, continua îmbunătăţire a relaţiei cu clienţii şi formarea primei forţe de vânzări din istoria sa. În prezent, Romtelecom a depăşit sfera sa tradiţională de activitate, telefonia fixă, şi s-a îndreptat către piaţa de Internet şi date, lansând în 2005, primele trei produse de acces la Internet de bandă largă, bazate pe tehnologia ADSL. Aceste produse s-au bucurat de aprecierea clienţilor, compania atingând cifra de 12.000 de conexiuni in primul an al introducerii, ceea ce a insemnat o depăşire cu 20% a a targetului de vânzări stabilit.

Romtelecom a lansat oficial pe 29 noiembrie 2006 un nou serviciu, de televiziune digitala, care completeaza portofoliul de produse de telefonie si internet ale companiei. Noul serviciu se va comercializa sub marca Dolce (www.dolce.ro) avand ca slogan „televiziune digitala totala” . Lansarea Dolce marcheaza intrarea Romtelecom in zona serviciilor de continut multimedia, pe langa serviciile de telefonie si internet. S-au investit 15 milioane de euro pâna acum pentru a oferi clientilor calitate impecabila prin cea mai avansata tehnologie de televiziune digitala.

“De acum inainte, clientii au posibilitatea de a alege un serviciu de televiziune digitala, ca alternativa la serviciul de televiziune analogica al operatorilor care domina piata de cablu TV. Dolce este dovada ca ne preocupa sa oferim clientilor nostri servicii tot mai bune la preturi competitive”, a declarat James Hubley, director general al Romtelecom.

“Serviciul Dolce de la Romtelecom asigura calitate exceptionala a imaginii si sunetului la cel mai avantajos abonament lunar pentru pachetul de programe de baza de pe piata: 3,9 euro pentru clientii Romtelecom. Pe langa pachetul de baza, care cuprinde cele mai populare 45 de canale TV, Dolce ofera posibilitatea de a alege sapte alte pachete tematice, în functie de interesele fiecarui client”.

“Acesta este doar începutul, clientii Dolce urmand sa beneficieze, incepand cu anul viitor, si de alte servicii, cum ar fi jocuri interactive sau canale personalizate de muzica, la care se vor adauga noi pachete si programe”, a declarat George Argentopoulos, director executiv pentru operatiuni al Romtelecom.

Romtelecom a intrat pe piata de internet broadband, bazat pe tehnologia ADSL, din 2005, la sfarsitul acelui an, compania inregistrand 8.000 de clienti. Potrivit companiei, numarul acestora a crescut pana la 260.000 in octombrie 2007, urmand ca, pana la sfarsitul anului, sa atinga peste 300.000 de clienti. “Serviciile VPN (Virtual Private Network) furnizate de companie, atat veniturile, cat si numarul de POP-uri (post office protocol), s-au dublat de la inceputul anului.Este o tendinta care se mentine ascendenta”, a declarat Vasile Voicu. Romtelecom are aproape 6.000 de POP-uri in intreaga tara, peste doua treimi din sistemul financiar-bancar folosind serviciile de date ale companiei. Valoarea pietei de internet pentru companii se va situa anul acesta la 240 de milioane de euro, egala cu valoarea intregii piete de internet de acum un an. Avand in vedere dezvoltarea continua a mediului de afaceri din Romania si, implicit, nevoia de a beneficia de servicii de comunicatii de calitate, segmentul internet nu face exceptie, mai ales daca este furnizat ca parte a unui pachet complex de servicii de comunicatii. Ca atare, tendinta pe aceasta piata este de crestere”, este de parere Vasile Voicu. Acesta a mai precizat, totodata, ca piata se indreapta spre conexiunile de internet de mare viteza si ca piata din Romania are una dintre cele mai dinamice rate de crestere din Europa. (www.clicknet.ro)

Romtelecom este o companie în mişcare pe piaţa comunicaţiilor din România. În ultimii ani Romtelecom a evoluat inteligent, cu multe eforturi, de la un fost monopol de stat la o companie privată, conectată la tehnologia sofisticată a acestui mileniu.

Firma are ca domeniu de activitate serviciile de telefonie fixa si activeaza la nivel national.

Romtelecom oferă astăzi servicii de încredere, inovatoare şi uşor de folosit, de la tradiţionala telefonie fixă, la Internet de cea mai bună calitate, televiziune digitală, dar şi cel mai sigur spaţiu de găzduire de date din România, servicii combinate de date şi voce şi un program permanent controlat şi îmbunătăţit de Customer Care.

Conținut arhivă zip

  • Descrierea si Rezolvarea unei Situatii de Management - Firma Romtelecom.doc

Ai nevoie de altceva?