Paul Krugman - întoarcerea economiei declinul și criza din 2008 - recenzie

Referat
6/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 956
Mărime: 10.41KB (arhivat)
Publicat de: Mirona-Ionela Antal
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriel Tiganas

Extras din referat

Paul Krugman este unul dintre cei mai admirați și totodată influenți economiști din timpurile moderne. Krugman este profesor de Economie şi Relaţii Internaţionale la Universitate Princeton din Statele Unite. Krugman, însă a mai a predat și la alte instituţii de renume, cum ar fi, Universitatea Yale, Massachusetts Institute of Technology (MIT), London School of Economics şi Universitatea Stanford.

Krugman este autorul a peste 20 de cărţi bestseller şi a scris mai mult de 200 de lucrări şi articole pentru diferite volume a unor jurnale şi ziare de profil economic. El are de asemenea, o coloană bi-săptămânală pentru pagina Op-Ed în The New York Times. Pe lângă faptul că este un expert în economie internaţională și geografie economică, Paul Krugman este cunoscut și pentru lucrările sale de Comerţ Internaţional Teoria cât şi Noua Teorie a Comerţului.

Marele economist, este născut într-o familie de evrei în Long Island, New York, Paul Krugman a absolvit John F. Kennedy High School în Bellmore. Este căsătorit cu Dr. Robin Wells, a doua sa soţie. Între 1982 şi 1983, Krugman a fost membru al Consiliului de consilieri economici la Casa Albă în perioada Reagan.

Paul Krugman a primit Premiul Nobel în economie în anul 2008 pentru munca sa cu privire la Noua Teorie a Comerțului. A publicat pentru prima dată ideile sale privind Noua Teorie a Comerțului în 1979 în „Journal of International Economics”.

De-a lungul anilor, Paul Krugman a scris articole pentru mai multe ziare şi reviste, cum ar fi Fortune, Slate, Harvard Business Review, The Economist, Washington şi Harper's. Scrierile sale din pagina Op-Ed din ziarul The New York Times au fost considerate cele mai importante editoriale politice din America.

În cartea sa, Paul Krugman surprinde vulnerabilitatea mai multor sisteme economice prin diverse exemple de crize financiare care au avut loc spre sfârșitul secolului precedent și începutul celui nou, cauzele precum și soluțiile pentru înlăturarea efectelor dăunătoare. El însuși recunoaște valoarea și scopul creației sale, ea reprezentând „un eseu analitic”, respectiv „o carte despre știința economiei”.

Preview document

Paul Krugman - întoarcerea economiei declinul și criza din 2008 - recenzie - Pagina 1
Paul Krugman - întoarcerea economiei declinul și criza din 2008 - recenzie - Pagina 2
Paul Krugman - întoarcerea economiei declinul și criza din 2008 - recenzie - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Paul Krugman - Intoarcerea Economiei Declinul si Criza din 2008 - Recenzie.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Întoarcerea Economiei Declinului și Criza din 2008

“Întoarcerea economiei declinului şi criza din 2008” este o carte apărută la editura Publica, în Co-lecţia de economie, în 2009. În această...

Ai nevoie de altceva?