Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 6971
Mărime: 79.10KB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1 – SUMAR pag.3
  2. CAPITOLUL 2 – DESCRIEREA INITIATORILOR pag.5
  3. CAPITOLUL 3 – DESCRIEREA PRODUSULUI OFERIT pag.6
  4. CAPITOLUL 4 – DESCRIEREA PIETEI SI A CONCURENTEI pag.14
  5. CAPITOLUL 5 – STRATEGIA DE MARKETING PROPUSA pag.20
  6. CAPITOLUL 6 – MOBILIZAREA RESURSELOR NECESARE pag.21
  7. CAPITOLUL 7 – ORGANIZAREA-CONDUCEREA AFACERII pag.23
  8. CAPITOLUL 8 – IPOTEZE SI RISCURI pag.24
  9. CAPITOLUL 9 - PLANUL FINANCIAR pag.25

Extras din referat

CAPITOLUL 1

Firma noastra isi propune sa creeze diverse obiecte din ciocolata si zahar:de la mici figurine (iepurasi,ursuleti) pana la immense buchete de flori sau orice alt obiect doreste un client sa fie confectionat din ciocolata sau din zahar.

Totul se face in functie de preferintele consumatorilor(clientilor): culori, design,forma,marime.Avem un principiu de baza foarte important:”Clientul nostru,stapanul nostru”.

O oportunitate extrem de importanta este faptul ca exista putine firme ce fabrica astfel de produse.

Un alt fenomen ce merita remarcat este explozia din domeniul patiseriilor si cofetariilor care au cunoscut o ascensiune importanta.

Firma noastra pune in aplicare toate ideile,inventiile,creatiile consumatorilor, dar le si stimuleaza.Dar exista si cataloage din care se pot alege figurine si buchete de flori.

Se distinge de celelalte patiserii si cofetarii pentru ca o noua imagine a dulciurilor,o noua firma (dorita sau imaginata de client) inovativa:figurine si flori.

Ne dorim ca firma noastra sa stimuleze imaginatia clientilor nostril,sa vina san e ceara chiar si cele mai caudate lucruri sa le transpunem in ciocolata sau zahar.Figurinele din ciocolata pot fi alba,neagra,cu diverse adaosuri,iar pentru cele de zahar variate culori.

Se va porni de la un singur sediu al firmei.Va exista un laborator propriu si un singur loc de unde se vor putea achizitiona astfel de produse.Mai apoi,dupa obtinerea unui profit se va investi intr-un alt punct de vanzare de unde se vor putea achizitiona produsele (dulciurile).

Suntem 4 tinere care vor sa isi testeze abilitatile impreuna,completandu-ne reciproc prin calitatile de care dispunem.Datorita studiilor aprofundate,consideram ca beneficiem de atuurile pe care le presupune un bun manager:tehnice(abilitati de scriere, de organizare si stil de conducere,utilizarea calculatorului,realizarea retelelor de comunicare, ,lucrul in echipa),manageriale(luarea deciziilor,lansarea afacerii),personale(inovare,perseverenta,spirit de competitie etc).Formam o echipa de conducere cu multa vointa si dorinta de succes si de recunoastere pe plan local,iar apoi regional si chiar national.

Fiecare asociat a fost desemnat in functie de competentele necesare ocuparii postului potrivit,astfel:director general-Ciulei Eliza,director tehnic-Olteanu Mihaela,director de calitate-Budoace Ana Maria,director economic-Stan Alexandra.

Clientii vizati sunt toti consumatorii.

Ne dorim ca firma noastra sa satisfaca dorintele clientilor,chiar si pe cele mai ciudate,deoarece incercam sa punem in aplicare toate ideile,inventiile.Clientii vizati sunt acei consumatori fideli produselor de genul celor promovate de firma noastra:dulciuri de o extraordinara calitate,dar prezentate si intr-o forma inovatoare.

Pentru a pune bazele afacerii,consideram ca este necesar un numerar de 140000 euro,suma rezultata in urma unor calcule amanuntite.

In ceea ce priveste distributia produselor,aceasta se va face direct la domiciliu fara taxe de transport pentru comenzi mai mari de 100 RON.Se vor practica preturi accesibile tuturor categoriilor de clienti in functie de gradul de complexitate a produselor,acestia vor putea degusta in magazine produsele,vor exista pliante,fluturasi in centrele importante de shopping,precum si spoturi publictare.Se vor organiza de asemenea campanii si diverse promotii,concursuri cu premii care sa-i tenteze pe clienti.

Firma va dispune si de un department de relatii cu clientii care va prelua comenzile.Consideram importanta existenta acestui department intrucat clientii ne vor putea adresa si sugestii de imbunatatire sau reclamatii de care se va tine cont in vederea perfectionarii produselor Consideram ca este esentiala mentinerea permanenta a unei relatii stranse cu clientii pentru a ne putea apropia cat mai mult de ceea ce isi doresc si asteapta de la produsele noastre.

Finantarea externa se preconizeaza a fi de 20% dintr-un total de 140000 euro,restul capitalului constituindu-se ca aport de catre initiatori astfel:Budoace Ana-Maria 100000 euro,ceilalti initiatori contribuind cu cate 10000 euro fiecare.

Pe termen lung,urmarim sa extindem aria de activitate a firmei de la piata locala,la cea regionala si chiar nationala.

CAPITOLUL 2

Initiatorii sunt 4 tinere studente,in prezent in anul IV,UPB-ISB Bucuresti.Numele lor sunt:DINU COSMINA,Ciulei Eliza,Olteanu Mihaela,Stan Alexandra.

Prima dintre ele are 21 de ani.Principalele ei atuuri sunt: incredere, hotarare, asumare de riscuri,perseverenta,punctualitate.

A doua este cea mai mica si are 19 ani.Printre cele mai importante calitati se numara:sociabillitate,comunicativitate,hotarare,asumare de riscuri.

Al treilea initiator are 21 de ani si are o serie de calitati,printer care:sociabilitate,autocontrol,asumare de riscuri,rabdare.

Al patrulea initiator are 20 de ani,iar principalele ei atuuri sunt;seriozitate,dynamism,asumare de riscuri,sociabilitate.

Mai sunt o serie de abilitati tehnice pe care tinerele le poseda:de scriere,de utilizare a PC-ului,de tehnologie,de comunicare orala,de managementul firmei,interpersonale,de ascultare,de organizare,de stil de conducere,de lucru in echipa,de pregatire a altora.printre abilitatile manageriale se numara: abilitati de conducere,luare de decizii, planificare, marketing, finante, contabilitate,control,negociere,lansarea afacerii,managementul dezvoltarii afacerii.

Alte abilitati personale ce caracterizeaza initiatorii sunt: inovare, persuasiune, perseverenta,spirit de competitie,orientare catre schimbare, conducerea schimbarii,viziune.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 20
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 21
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 22
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 23
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 24
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 25
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 26
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 27
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 28
Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Chocolate&Sugar SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - Chocolove

Aceasta afacere a pornit , in primul rand , de la o placere personala: consumul de ciocolata. Fiecarui om ii place in mod deosebit sa faca ceva: sa...

Plan de Afaceri True-Chocolate

I. DATE GENERALE A. Date de identificare a agentului economic 1. Numele firmei: True-chocolate 2. Data înregistrarii la Registrul...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?