Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1980
Mărime: 15.61KB (arhivat)
Publicat de: Sever Șandor
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE ECONOMIE AGROALIMENATA

Extras din referat

Politica agrara cu privire la metodele economice de vanzare-cumparare de transmitere a proprietatii funciare

Scopul de baza al cercetarilor efectuate îl constituie perfectionarea sistemului de metode economice de dirijare a sectorului privat în conditiile integrarii tot mai pronuntate la nivel regional si global. În masura realizarii practice acestui sistem se preconizeaza eliminarea treptata a metodelor administrative si înlocuirea lor cu cele economice.

În lucrare sunt abordate aspectele teoretice si este argumentat caracterul prioritar al metodelor economice de management în conditiile integrarii globale tarilor si continentelor. Se descifreaza esenta metodelor economice, rolul si importanta acestor metode privind asigurarea unui management cu o înalta eficacitate a businessului privat la nivel national, a economiei Republicii Moldova si a Regatului Iordania. Sunt analizate în mod detailat mecanismele accesibile si instrumentariul practic de implementare a metodelor economice privind managementul sectorului privat.

Prin intermediul divizarii mecanismului integru de piata pe anumite fragmente (piata resurselor financiare, piata fortei de munca, piata funciara, piata marfurilor, serviciilor, etc.) au fost analizate corespunzator starea actuala (anii 1999-2004) si elaborate directiile de perfectionare a sistemelor de management a sectorului privat în baza metodelor economice de actiune.

În calitate de metoda principala de stimulare activa a dezvoltarii sectorului privat este recomandata o retea vasta de masuri în crearea conditiilor socio-economice favorabile de aparitie, statornicire si de dezvoltare dinamica a antreprenoriatului privat, de creare a climatului investitional atractiv si a pietei surselor creditare dezvoltate.

Un accent deosebit este pus pe necesitatea participarii active a statului în formarea si functionarea stabila a pietei muncii si a celei funciare. Este subliniat faptul ca în prezent stabilitatea pietelor muncii atât în Moldova, cât si în Iordania este asigurata de pe urma exporturilor masive ale bratelor de munca, care sunt, în majoritatea cazurilor stihiinice si imprevizibile. Reiesind din aceasta constatare, implicatiile de corectare din partea statului ar trebui sa fie directionate spre crearea cadrului legislativ corespunzator, spre încheierea contractelor interguvernamentale cu tarile – recipiente fortei de munca, referitor la conditiile de utilizare a contingentului vast de lucratori înaimiti.

În calitate de component principal al complexului de metode economice elaborate apare restabilirea în drepturile sale legitime a procesului de planificare a activitatii întreprinderilor private, în primul rând a elaborarii business-planurilor de calitate, precum si organizarea monitoringului adecvat a rezultatelor obtinute.

Implementarea rezultatelor, obtinute de catre autor, va permite îmbunatatirea esentiala a sistemului de management de stat a businessului privat la etapa actuala, va asigura adaptarea reusita a acestui sistem la procesul de globalizare a activitatii economice si va creste eficacitatea acestui sistem la nivelul cerintelor contemporane.

Fondul funciar – terenurile de orice fel, indiferent de destinatie, de titlul pe baza caruia sunt detinute sau de domeniul public ori privat din care fac parte.

Legile fondului funciar - Legea 18/1991 a fondului funciar cu modificarile si completarile ulterioare. Legea 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar 18/1991 si 169/1997 cu modificarile si completarile ulterioare.

Cartea Funciara este registrul oficial în care se inventariaza toate proprietatile de pamânt individuale din cuprinsul unei regiuni, mentionându-se numele proprietarului, suprafata terenului si vecinatatile.

Preview document

Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 1
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 2
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 3
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 4
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 5
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 6
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 7
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 8
Politică agara cu privire la metodele economice de transmitere a proprietății financiare vânzarea-cumpărarea - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Politica Agara cu Privire la Metodele Economice de Transmitere a Proprietatii Financiare Vanzarea- Cumpararea.doc

Ai nevoie de altceva?