Recenzie Economia și politica turismului internațional

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 20 în total
Mărime: 74.92KB (arhivat)
Publicat de: Nicu Dan
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Dupa mai multe incercari de definire a fenomenului turistic, Jean Medecin a reusit sa gaseasca o definitie cat mai apropiata de cea actuala:

”Turismul este o activitate din timpul liber care consta in a voiaja sau a locui departe de locul de resedinta ,pentru distractie,odihna,imbogatirea experientei si culturii datorita cunoasterii unor aspecte ale activitatii umane si a unor peisaje necunoscute.”

Turismul este analizat si urmarit in evolutie printr-un sistem de indicatori:

In vederea evidentierii evolutiei turismului in timp,este necesara studierea unei perioade mai indelungate de timp a fenomenului.

Sursele Anuarului Statistic al OMT arata ca in perioada1950-1990 a existat un ritm mediu de crestere de 7.1%-sosiri si 12.5%-incasari.

Sezonalitatea reprezinta o caracteristica de baza a turismului a carei determinare ajuta la utilizarea mai eficienta a sistemelor instrastructural si hotelier.

Specializarea turismului are la baza trei teorii importante:

Conținut arhivă zip

  • Recenzie Economia si Politica Turismului International.ppt

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?