SC Brau Union România SA

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5623
Mărime: 39.42KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dana Boscor
UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” BRAŞOV - MASTERAT AFACERI INTERNAŢIONALE AN I

Extras din referat

S.C. Brau Union Romania S.A., societate cu capital integral privat, s-a înfiinţat în ianuarie 1998, ca subsidiară a celui mai important grup din industria berii din Austria – BBAG. Concernul austriac achiziţionase anterior pachetele majoritare de acţiuni ale fabricilor de bere:

- Arbema S.A. Arad (ianuarie 1997)

- S.C. Bere Craiova (mai 1997)

- Malbera S.A. Constanta (septembrie1997)

- Silva Reghin (martie 1998)

S.C. Brau Union Romania S.A. este persoană juridică română, având forma juridică de societate pe actiuni. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române, statutul şi contractul societăţii.

Obiectul de activitate al societăţii îl constituie fabricarea berii, Brau Union fiind cel mai mare concern din industria berii din România, cu o capacitate totală de producţie de 4,5 milioane hectolitri/an şi o puternică reţea de distribuţie cu acoperire naţională.

Grupul austriac BBAG are activităţi în industria berii din Austria, Ungaria, România şi Cehia, dar activează şi în domeniile băuturilor nealcoolice şi al bunurilor imobiliare. Societatea are în componenţa sa nouă fabrici de bere în Austria, două în Ungaria, una în Cehia şi patru în România.

Iniţial au existat 7 fabrici de bere în România la Arad, Constanţa, Reghin, Miercurea Ciuc, Haţeg, Craiova şi Bucureşti. Ca urmare a strategiei companiei de limitare a costurilor şi consolidare a activităţii, Brau Union a hotărât încetarea activităţii la fabricile de la Arad (2002), Reghin (2003) precum şi cea de la Bucureşti (2005).

În 2003, compania austriacă BBAG a fost preluată de Heineken, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume şi grupul cu cea mai răspândită prezenţă internaţională. Compania Heineken este prezentă în peste 170 de ţări şi are peste 100 de fabrici în întreaga lume.

Compania Heineken este numărul unu în Europa, numărul patru în lume şi cel mai mare distribuitor şi producător de băuturi din Europa de Vest. Heineken este marca premium cea mai valoroasă la nivel mondial, prezentă aproape în toate ţările din lume.

Braun Union România (BURO) este liderul pieţei româneşti de bere deţinând o cotă de piaţă de 27% şi deţine cel mai complex portofoliu: 11 mărci şi peste 50 de produse.

Activând în domeniul alimentaţiei publice, BURO produce o gamă largă de bere îmbuteliată într-o variată gamă de ambalaje de aluminiu, sticlă, pet şi keg, precum şi tipodimensiuni: 0.3, 0.5, 1, 2 şi 50 de litri. Berea este un produs de larg consum adresându-se tuturor vârstelor şi categoriilor de consumatori ce au împlinit vârsta legală de 18 ani.

Echipa de management şi obiectul lor de activitate

Activităţile din România sunt conduse de o echipă internaţională formată din manageri experimentaţi ce conduc următoarele departamente: logistică, juridic, audit, resurse umane şi relaţii publice, controlling, trezorerie şi IT, departamentul financiar, marketing şi vânzări, tehnic şi de aprovizionare.

România este împărţită pe 7 zone + capitala ţării, iar funcţiunile de mai sus se reflectă în middle managementul aplicat de area sales manageri zonali.

Integrarea celor două sisteme de distribuţie provenite după furnizarea prin absorbţie a firmei BH are ca rezultat importante reduceri de costuri. În timp ce grupul BH avea o poziţie dominantă pe piaţa din Bucureşti, BRAU UNION România avea o reţea de distribuţie puternică în partea de vest a ţării şi pe litoralul Mării Negre. Sinergii similare există şi în domeniul ambalajelor: grupul BH s-a concentrat în special pe berea draft (la butoi), iar BRAU UNION pe segmentul de bere la cutie (doza de aluminiu). În viitor, bugetele de marketing vor putea fi structurate mult mai eficient. Economiile obişnute din cheltuielile de advertising vor putea fi reinvestite în dezvoltarea mărcilor.

Cele patru fabrici de bere se completează reciproc nu doar în ceea ce priveşte portofoliul de mărci ci şi din punct de vedere geografic. Datorită întinderii teritoriului românesc şi a infrastructurii actuale aceste sinergii, provenite din poziţionarea geografică, vor determina creşterea eficienţei producţiei. În plus, se vor putea produce specialităţi de bere în fabricile din România renunţând astfel la importuri.

De la intrarea pe piaţa din România, compania a investit peste 175 de milioane de euro. Din acestă sumă, doar în 2006 s-au alocat 11 milioane de euro pentru două fabrici, anume la Constanţa şi Craiova.

În urma acestor investiţii, capacitatea de producţie a fabricii s-a triplat, ajungând la 1 200 000 hl de bere/an. În plus, investiţiile au mai inclus instalarea unei noi linii de îmbuteliere în PET, construirea unei staţii moderne de epurare a apelor şi a unui depozit nou.

În domeniul producţiei, investiţiile au vizat secţiile de fermentare şi de fierbere. În perioada septembrie 2005–august 2006, la Constanţa au fost instalate 32 de tancuri de fermentare. Instalarea acestor tancuri a determinat creşterea capacităţii de fermentare cu peste 100% şi va permite un control riguros al calităţii berii.

Brau Union a anunţat că va investi în România, în perioada 2007-2009, circa 85 milioane de euro, pentru extinderea capacităţilor de producţie, modernizare tehnologică, logistică şi IT.

Preview document

SC Brau Union România SA - Pagina 1
SC Brau Union România SA - Pagina 2
SC Brau Union România SA - Pagina 3
SC Brau Union România SA - Pagina 4
SC Brau Union România SA - Pagina 5
SC Brau Union România SA - Pagina 6
SC Brau Union România SA - Pagina 7
SC Brau Union România SA - Pagina 8
SC Brau Union România SA - Pagina 9
SC Brau Union România SA - Pagina 10
SC Brau Union România SA - Pagina 11
SC Brau Union România SA - Pagina 12
SC Brau Union România SA - Pagina 13
SC Brau Union România SA - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • SC Brau Union Romania SA.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza activității de desfacere la SC Aurora SA

Capitolul 1 Scurtă prezentare a contextului de piaţă 1.1. Scurt istoric al berii si caracteristicile organoleptice ale principalelor sortimente...

Raport de produs - Elveția

I. Prezentarea succinta a produsului care se exporta Berea Ciuc este în prezent un produs al S.C. BERE MIERCUREA CIUC S.A. ROMANIA, societate...

Interviul - modalitate de angajare la SC Brau Union România SA

Argument Angajarea este o etapa fireasca in procesul de elaborare a strategiei si planificarii resurselor umane. Ea reprezinta o etapa de baza a...

Lansarea Timișoreana pe piața berii din Ungaria

I. Descrierea programului de marketing Piata berii din Romania Brau Union SA, Ursus Breweries, Interbrew si United Romanian Breweries Bereprod...

Contabilitatea Furnizorilor - Societatea SC Braun Union România SA

1.1. Scurt istoric Societatea S.C Braun Union Romînia S.A. a fost înfiinţată în ianuarie 1997 achiziţionand pachetul majoritar de actiuni al...

Tehnici promoționale - studiu de caz Timișoreana vs Bergenbier

PARTEA I:Elemente definitorii ale pietei berii 1.CARACRERIZAREA GENERALA Capacitate si structura Piata berii din Romania este una matura, avand...

Analiza pieței berii

1.Introducere Berea este un produs cu o veche tradiţie în România. Ea este regăsită pe întreg teritoriul ţării, venind din Transilvania, unde...

Piața berii din România

Capitolul 1 PIATA BERII DIN ROMANIA (prezentare ) 1.1 Caracterizare generala- principalii jucatori pe piata Piata berii din Romania este una...

Ai nevoie de altceva?