Simularea comunicării în managementul mediului

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1120
Mărime: 8.21KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Păduraru
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Trica C

Extras din referat

Comunicarea – schimbul de informatii, idei si sentimente – a fost definit ca un proces interpersonal de transmitere si receptie de simboluri care au atasate întelesuri. Comunicarea este deci acel fenomen care permite crearea de legaturi între oameni, între institutii si între institutii si oameni, legaturi asemanatoare unor punti invizibile de esenta informationala.

Comunicarea este indispensabila demersului catre o strategie si tactica de mediu care, pentru a fi eficiente, trebuie asumate, de drept si de fapt, de un numar cat mai mare dintre cei ce se regasesc, prin dorinte, idei si practice in domeniul mediului.

Principalul impact al comunicarii institutionale este acela asupra imaginii, importanta fiind asigurarea coerentei intre imaginea proiectata, imaginea percputa si imaginea dorita, ca rezultanta a unui discurs bazat pe valorileintreprinderii, pe aranjamentele si actiunile sale reale.

Inclinatia catre transparenta si informare corecta intra, deasemenea, in definitia comunicarii institutionale, pe care se fondeaza credibilitatea si legitimitatea oricarei institutii sau persoane.

In cele ce urmeaza vom prezenta desfasurarea procesului de comunicare intre institutiile guvernamentale – atat nationale cat si internationale - responsabile de protectia mediului inconjurator intr-o situatie de criza ecologica.

Studiu de caz – Poluarea Dunarii cu petrol Sarbesc

Sute de tone de petrol provenit de la terminalul din localitatea Prahovo, din Serbia, au ajuns in Dunare pe data de 04.10.2006, in urma unei fisuri aparute la o conducta.

Suprafata poluata se intindea pe o lungime de 50 de kilometri, avea o latime cuprinsa intre 60 si 300 de metri si trecuse de Calafat.

„Politia Romana de Frontiera a fost informata, marti noapte, ca in localitatea Gruia, din judetul Mehedinti, au fost semnalate irizatii (pelicule - n. red.) cu produse petroliere provenite de la terminalele petroliere din localitatea sirbeasca Prahovo“, ne-a declarat Stefan Stoica, directorul Directiei Apelor Jiu.

Potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Mediului, Lucia Varga, poluarea va ajunge pina in data de 05.10.2006 in dreptul localitatii Oltenita, din judetul Calarasi. „Depinde de mai multi factori, incepind de la directia de bataie a vintului pina la cantitatea de produs petrolier deversat.

Cantitatea deversata nu a putut fi calculata exact, pe motiv ca autoritatile sirbe nu au oferit nici un fel de informatie, iar pe teritoriul bulgaresc nu am avut acces. Oricum, este vorba despre sute de tone“, ne-a explicat secretarul de stat.

Pe de alta parte, Lucia Varga a explicat ca se iau toate masurile pentru a se evita contaminarea Deltei Dunarii. „Din salupele Administratiei Nationale a Apelor Romane sint imprastiate substante biodegradabile. Pina ieri s-au imprastiat aproximativ doua tone“, a spus Stefan Stoica.

Totodata, autoritatile au montat si 150 de metri de baraje gonflabile impregnate cu substante absorbante in zonele Calaft-Bechet, Corabia-Izlaz si Nasturelu-Giurgiu. S-au montat baraje gonflabile si in dreptul localitatilor Turnu Magurele, Oltenita si Calarasi pentru a proteja sursele de apa potabila.

Barajele, impreuna cu citeva zeci de salupe, au fost aduse de la mai multe directii din tara ale Administratiei Nationale Apele Romane.

Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a declarat ca a fost luata in considerare si

inchiderea circulatiei fluviale. Potrivit acesteia, costurile inlaturarii poluarii sint mari, de ordinul miilor de miliarde de lei vechi.

Preview document

Simularea comunicării în managementul mediului - Pagina 1
Simularea comunicării în managementul mediului - Pagina 2
Simularea comunicării în managementul mediului - Pagina 3
Simularea comunicării în managementul mediului - Pagina 4
Simularea comunicării în managementul mediului - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Simularea Comunicarii in Managementul Mediului.doc

Te-ar putea interesa și

Construirea și testarea unui prototip - Blender portabil

Scopul proiectului Într-o societate care promovează, din ce în ce mai mult, un stil de viață sănătos, pe lângă cele 30 de minute de sport/zi,...

Simularea Comunicării în Managementul Mediului

Puterea unei organizaţii sau personalităţi se măsoară şi se vede şi în situaţii de criza. Răspunsul cât mai rapid şi cât mai potrivit poate avea...

Sistem cu prelucrare distribuită

SIstem COMputerizat de monitorizare a poluării prin SUnete şi Vibraţii în aglomerările urbane Obiectivul general Creşterea gradului de asimilare,...

Ai nevoie de altceva?