Studiu de evaluare la SC Electrica SRL

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6746
Mărime: 185.43KB (arhivat)
Publicat de: Ianis Istrate
Puncte necesare: 9

Cuprins

  1. Capitolul 1. Prezentarea generala a societatii
  2. 1.1. Denumirea societăţii
  3. 1.2. Obiectul de activitate
  4. 1.3. Situaţia imobilizărilor
  5. 1.4. Situaţia împrumuturilor
  6. 1.5. Resursele umane ale societatii
  7. 1.6. Infrastructura societăţii
  8. 1.7. Comunicarea cu clientul
  9. 1.8. Concurenţii societăţii
  10. Capitolul 2. Analiza financiară a societăţii
  11. 2.1. Analiza structurii bilanţului
  12. 2.2. Analiza situaţiei nete
  13. 2.3. Analiza fondului de rulment
  14. 2.4. Analiza necesarului de fond de rulment
  15. 2.5. Analiza trezoreriei nete
  16. 2.6. Analiza indicatorilor echilibrului financiar
  17. 2.7. Analiza fondului de rulment minim necesar
  18. Capitolul 3. Analiza fluxurilor de trezorerie
  19. 3.1. Analiza soldurilor intermediare de gestiune
  20. 3.2. Profitul din finanţare
  21. 3.3. Capacitatea de autofinantare
  22. 3.4. Analiza pragului de rentabilitate
  23. 3.5. Analiza cash-flowului intreprinderii
  24. 3.6. Indicatorii de lichiditate
  25. Capitolul 4. Analiza SWOT. Concluzii.

Extras din referat

Capitolul 1. Prezentarea generala a societatii

1.1. DENUMIREA SOCIETĂŢII

S.C. ELECTRICA s-a înfiinţat ca Societate cu Răspundere Limitată în anul 1997, fiind înmatriculată în Registrul Comerţului sub nr. J04/2127/1997 din 19.12.1997, având Cod unic de înregistrare 6834960.

S.C. ELECTRICA S.R.L. Bacău are sediul în Bacău, str. Calea Moldovei 197.

1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE

Activitatea principală a S.C. ELECTRICA S.R.L Bacău este proiectarea şi execuţia instalaţiilor electrice de joasă, medie şi înaltă tensiune, instalaţii de automatizare, telecomunicaţii şi transmisii de date, instalaţii termice, climatizare şi ventilaţie.

Societatea va putea să deschidă filiale, sucursale, şi în alte localităţi din România şi străinătate. Perioada pe care se constituie societatea este nelimitată. Obiectul de activitate înscris în statutul societăţii este foarte diversificat, astfel că o posibilă decizie de schimbare a acestuia nu va crea probleme din punct de vedere juridic.

Capitalul social al societăţii este de 990.000 lei divizat în 99 părţi sociale, în valoare de 10.000 lei, depuşi integral la autorizare. În anul 1999 asociatul unic a efectuat un nou aport la capitalul social în valoare de 20.000.000 lei, părţi sociale în număr de 20, în valoare nominală de 1 milion. Firma are asociat unic, care este şi directorul general al acesteia. Capitalul social va putea fi mărit, prin decizia asociatului unic, el fiind şi singurul beneficiar direct al profitului realizat. În statut se mai precizează următorul lucru: cheltuielile necesare desfăşurării activităţii se suportă de societate precum şi pierderile. Această precizare derivă din forma de organizare a societăţii, şi anume societate cu răspundere limitată.

Asociatul unic administrează şi reprezintă societatea. Transmiterea părţilor sociale în societate şi în afara societăţii se face numai cu acordul asociatului unic. În caz de deces părţile sociale se transmit succesorilor.

Activitatea societăţii se desfăşoară conform Regulamentului de organizare şi funcţionare (ROF), a Regulamentului de ordine interioară (ROI) şi a Contractului colectiv de muncă:

- În ROF sunt prezentate atribuţiile, competenţele şi responsabilităţile conducerii societăţii şi ale compartimentelor din structura acesteia.

- În ROI sunt prezentate obligaţiile salariaţilor societăţii, cât şi sancţiunile aplicate acestora în cazul neîndeplinirii sarcinilor ce le revin la locul de muncă. Aceste regulamente sunt valabile în prezent, personalul fiind informat.

- Contractul colectiv de muncă este identic pentru toţi salariaţii societăţii; în acesta se reglementeazã drepturile şi obligaţiile reciproce ale părţilor cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă; timpul de muncă şi timpul de odihnă; condiţiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă; salarizarea; protecţia socială a salariaţilor şi alte drepturi; pregătirea şi perfecţionarea personalului; drepturile şi obligaţiile ce decurg din raporturile de muncă;recunoaşterile reciproce, drepturile şi obligaţiile administraţiei şi ale angajaţilor.

1.3. SITUAŢIA IMOBILIZĂRILOR

Firma a efectuat investiţii în imobile (teren, clădiri), datorită facilităţilor fiscale acordate pentre acestea. La sfarşitul anului 2007, în urma investiţiilor efectuate, societatea şi-a schimbat sediul la o nouă adresă, ceea ce îi va permite o dezvoltare continuă în anii ce urmează.

Litigii – societatea, în urma controlului fiscal efectuat de Administraţia financiară Bacău, s-au constatat unele întârzieri de plată a cuantumului TVA.

Activitatea societăţii nu este generatoare de poluanţi pentru ape, sol sau aer şi nu constituie sursă de zgomot, vibraţii sau radiaţii, deci nu contribuie la degradarea mediului ambiant. Nu sunt deversaţi în natură agenţi poluanţi, iar în depozitele societăţii nu sunt depozitate substanţe toxice, de natura celor ce pot produce poluări ale mediului înconjurător.

1.4. SITUAŢIA ÎMPRUMUTURILOR

Societatea nu a beneficiat de la înfiinţare de credite bancare şi nici nu a încheiat contracte leasing.

1.5. RESURSELE UMANE ALE SOCIETATII

Personalul care efectueaza activitati care influenteaza calitatea produselor sau lucrarilor este competent din punct de vedere al studiilor, instruirii, abilitatii si experientei adecvate. Necesitatile pentru asigurarea competentei corespunzatoare sunt identificate in Fisele de post. Acestea sunt elaborate pentru fiecare functie din cadrul societatii ELECTRICA SRL Bacau.

Inregistrarile prin care se confirma competenta fiecarei persoane (informatii despre studii, abilitati, experienta si cursurile de instruire si calificare efectuate) se pastreaza la Assistent manager/resurse umane in dosarul fiecarui angajat.

Anual, şefii entitatilor organizatorice evalueaza performantele personalului din subordine.

Durata normalã a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore, respectiv de regulã 48 de ore pe sãptãmânã care se realizeazã prin sãptãmâna de lucru de 5 zile + sambata cu program redus.

Pentru persoanele al cãror program de lucru se desfãsoarã pe timpul noptii, durata timpului de muncã este mai micã cu o orã decât durata timpului de muncã prestatã în timpul zilei, fãrã diminuarea salariului de bazã si vechimii în muncã.

In fiecare an calendaristic, salariatii au dreptul la un concediu de odihnã plãtit, cu durata minimã de 21 zile lucrãtoare. La durata minimã se adaugã un numãr de zile, în functie de vechimea în muncã a salariatilor.

1.6. INFRASTRUCTURA

1.6.1. TRANSPORTURI

- Bacaul este traversat de drumurile europene E 85, E 574, E 577 si numeroase drumuri nationale ce fac legatura cu capitala tarii, Bucuresti, cu Transilvania si nordul tarii.

Preview document

Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 1
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 2
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 3
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 4
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 5
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 6
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 7
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 8
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 9
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 10
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 11
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 12
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 13
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 14
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 15
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 16
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 17
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 18
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 19
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 20
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 21
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 22
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 23
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 24
Studiu de evaluare la SC Electrica SRL - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Evaluare la SC Electrica SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza rentabilității - SC Lacta SA Giurgiu

1.Situatia economico – financiara si manageriala a SC Lacta SA 1.1. Prezentarea generala a SC Lacta SA Girugiu 1.1.1. Scurt istoric Societatea...

Analiza economico-financiară a întreprinderii

Analiza performantelor economico financiare ale firmei 1.1 Analiza profitului 1.1.1 Analiza dinamica si structurala a profitului dupa natura...

Analiza Rezultatelor Financiare la SC Autoclub SRL

CAP I. PREZENTAREA GENERALĂ A S.C. AUTOCLUB S.R.L. 1.1. INFORMAŢII GENERALE Autoclub şi-a făcut intrarea pe piaţa auto timişoreană în anul 1996,...

Analiza Rezultatelor la SC Rovimcon SA

INTRODUCERE Orice activitate economica pentru a fi viabilă şi pentru a se dezvolta trebuie să genereze rezultate la un nivel care să-i...

Gestiunea financiară a întreprinderii

1. CONSIDERATII GENERALE S.C. „MIC MOBILIER TRANS” S.R.L. a luat fiinţă in anul 1996. Încă de la înfinţare, S.C. „MIC MOBILIER TRANS” S.R.L. şi-a...

Analiza Capacității de Autofinanțare sau cash-flow

Introducere Cash-flow-ul constitue, alături de fluxurile de fond de rulment şi beneficii, un flux, generat de activităţile desfăşurate la nivelul...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Studiu de evaluare la SC Electrica SRL

1.1 Obiectul, scopul, data evaluarii Obiectul lucrarii îl constituie evaluarea firmei ELECTRICA S.R.L., cu activitate în domeniul proiectarii...

Diagnosticul și strategiile societății comerciale Ceprohart Brăila

I. Caracterizarea strategică a societăţii. I.1 Scurt istoric şi descriere. Societatea comercială CEPROHART Brăila este continuatoarea...

Proiect management - Avicola SA

1. DATE DE IDENTIFICARE A TITULARULUI ACTIVITATII Numele: S.C. AGRICOLA INTERNATIONAL S.A. Adresa: municipiul Bacau, Calea Moldovei nr.94, jud....

Contabilitatea Stocurilor

CAPITOLUL 1.Norme legislative privind contabilitatea stocurilor 1.1.LEGEA nr. 82/1991 – Legea contabilității și regulamentul de aplicare al ei...

Managementul organizație kober

ETAPA I. DEFINITIA ORGANIZATIEI I.1.Denumirea organizatiei, misiunea organizatiei Numele titularului de activitate: S.C. KOBER S.R.L....

Proiect de îmbunătațire a calității SC BioBox SRL

I. PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI SC.BioBox.Srl „SaladBox s-a născut din dorinţa de a promova un stil de viaţă sănătos şi de a oferi o alternativă...

Raport de Evaluare

Capitolul 1 - GENERALITATI 1.1. Certificare Prin prezenta certificam ca: • Afirmatiile sustinute in prezentul raport sunt reale si corecte; •...

Ai nevoie de altceva?