Biblioteca

Informatii Referat:
Numar de pagini: 6
Marime arhiva: 18.36Kb
Contine fisiere: docx
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Educatie Fizica
Nota pe site: 7 Fotbalul, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Fotbalul.docx

Extras din document:

ISTORIC
Fotbalul este "sportul sporturilor", este sportul miraj, care imbina forta, inteligenta, curajul; indrazneala si eleganta miscarilor, cu intrecerea dura dar sublima, polarizand in jurul sau copiii de la cea mai frageda varsta, care incearca sa-si imite idolii din arena, si care raman extaziati si fericiti ca au reusit sa descopere frumusetile jocului de fotbal.
Fotbalul este un joc sportiv ce se disputa intre doua echipe formate din cate 11 jucatori, fiecare dintre acestia cautand sa introduca mingea in poarta adversa, lovind-o cu piciorul sau cu orice parte a corpului, in afara de brate.
Acest joc sportiv constituie unul din fenomenete epocii noastre, si se poate afirma ca vorbind de secolul XX, de societatea de azi, istoria va consemna acest sport, iubit de milioane de copii, tineri si adulti.
Prima dovada istorica care atesta jocul cu mingea se afla in cronicile engleze din anul 1175.
In Franta, in secolul al XIV-lea se practica ceva asemanator de catre masele populare si anume jocul «La soule», iar in Italia «Il giuoco del calcio» (joc cu piciorul).
In anul 1602 in Anglia apar, in cartea lui Carew «Surwey of Cornwall» (Priviri asupra Cornwall-ului), primele detalii asupra acestui joc sportiv.
In perioada respectiva se practicau doua feluri de jocuri cu mingea: «Hurling at gooles» (aruncare la porti) si «Hurling over country» (aruncare la distanta).
Incepand cu secolul al XVIII-lea, in orasul Rugby elevii incep sa practice, dupa reguli bine definite, jocul «Hurling at does» - sau rugbyul de astazi, iar la scolile Chartenhanse si Westminster, jucatorii erau obligati de alte reguli sa conduca mingea cu piciorul; ceea ce a dus la o noua denumire a jocului: «Dribling game», stramosul fotbalului de azi.
La 26 octombrie 1863 ia fiinta in Anglia prima asociatie de fotbal si primul regulament de joc care cuprindea 13 articole.
In anul 1904 a fost creata «Federatia Internationala de Fotbal - Asociatie», F.I.FA.), care aduce o serie de modificari in regulile de desfasurare a acestui joc.
In 1930 F.I.F.A. a initial organizarea campionatului mondial; a carei prima editie s-a desfasurat in Uruguay.
In tara noastra jocul de fotbal a inceput sa se practice din anul 1903, iar in 1905 s-a constituit primul club de fotbal - «Olimpia» si in 1909 ia fiinta a doua echipa din Bucuresti cu denumirea de F.C. Colentina.
Primul meci international se desfasoara in 1911, romanii avand ca adversari echipa Galatasaray din Constantinopol.
In 1912 se infiinteaza Federatia Societatilor Sportive din Romania, care avea o comisie centrala de fotbal.
Dupa anul 1919 iau fiinta alte cluburi ca: Tricolorul, Venus, Chinezul Timisoara, Juventus s.a.
Pentru prima data se organizeaza in tara noastra, in anul 1934, o competitie eliminatorie, sub denumirea de Cupa Romaniei.
Dupa eliberarea tarii la 23 August 1944, in cadrul masurilor de democratizare a sportului, s-a reorganizat si fotbalul.
Se infiinteaza .O.S.P. (Organizatia Sportului Popular), prima organizatie democratica de coordonare a activitatii sportive, care a marcat si etapa de restructurare a activitatii fotbalistice, bazata pe echipe de intreprinderi, de departamente etc.
Astazi activitatea fotbalistica este organizata si se desfasoara sub indrumarea si coordonarea F.R. Fotbal, care asigura pregatirea jucatorilor pe baza unei conceptii unitare, dupa un sistem adaptat specificului jucatorilor romani, incepand de la formatiile de «pitici», continuand cu echipele de juniori si tineret si terminand cu cele divizionare: A, B si C.
ORGANIZAREA SI DESFASURAREA ACTIVITATII FOTBALISTICE
1. Selectia este foarte importanta pentru activitatea fotbalistica de performanta si se bazeaza pe obiective ca: sanatatea si aptitudinile fizice ale copiilor, dezvoltarea si pregatirea fizica generala.
2. Organizarea activitatii fotbalistice la nivelul copiilor presupune impartirea activitatii fotbalistice pe grupe de varsta, astfel: 8-10 ani, 11-12 ani si 13-14 ani.
3. Pregatirea copiilor: Initierea si instruirea copiilor se desfasoara pe baza de demonstratie, cu exersarea miscarilor si procedeelor tehnice pana la automatizare, urmarindu-se si pregatirea fizica generala si specifica a tinerilor fotbalisti.
Copiii selectionati si organizati pe grupe (sau echipe) pot fi initiati in procedee tehnice si tactice specifice jocului de fotbal astfel:
Procedee tehnice:
- lovirea mingii cu piciorul cu: partea bocancului de la siret (ristul), latul piciorului, partea exterioara a piciorului, calcaiul;
- fentele, sau miscarile inselatoare: cu sau fara minge
- preluarea mingii cu piciorul;
- oprirea (stopul) mingii;
- lovirea mingii cu capul;
- conducerea mingii;
- aruncarea de la tusa;
- deposedarea adversarului de minge;
- trasul la poarta (sutul); - jocul portarului.


Previzualizare pagini: (6)

  Comentarii:

  Universitatea “Valahia” din Targoviste Facultatea de Stiinte Umaniste


  Documente similare:
  Preview document similar
  Metode si Mijloace Actuale Utilizate in Vederea...
  Proiectul contine 105 pagini in format doc cu o marime totala de 1.86 MB.
  Preview document similar
  Jocul de Fotbal - Notiuni Generale
  Proiectul contine 21 pagini in format doc cu o marime totala de 51.36 KB.
  Preview document similar
  Studii Asupra Indemanarii Specifice in Jocul de Fotbal
  Proiectul contine 98 pagini in format doc cu o marime totala de 96.92 KB.
  Preview document similar
  Particularitati ale Invatarii Motrice in Lectiile de...
  Proiectul contine 127 pagini in format doc cu o marime totala de 139.35 KB.
  Preview document similar
  Contributii privind Experimentarea Metodei...
  Proiectul contine 63 pagini in format doc cu o marime totala de 4.65 MB.
  Preview document similar
  Educatia Fizica - Activitate De Formare Corporala
  Referatul contine 8 pagini in format doc cu o marime totala de 15.09 KB.
  Carti recomandate:
  Lupu Elena
  Din cuprins: Metodica educatiei fizice si sportului - statut de disciplina stiintifica; Obiectul de studiu al metodicii educatiei fizice si sportului; Ideal, functii, obiective in educatie fizica si sport; Mijloace utilizate metodica educatiei fizice si sportului; Evaluarea activitatii de educatie fizica scolara Lucrarea Metodica... citeste tot
  Elena Lupu
  Metodica predarii educatiei fizice si sportului este o noutate in domeniu prin valentele informativ-formative pe care le detine si prin modul aparte in care se face plasarea educatiei fizice in randul stiintelor care realizeaza educatia generala. Este o abordare analitica a relatiei psihic - motric ce nu poate fi separata sintetic . Elaborata... citeste tot
  Totul despre fotbal este un manul esential pentru orice fan al sportului rege. In paginile lui veti gasi o imagine de ansamblu a echipelor nationale, profilele detaliate ale celor mai mari cluburi si ale antrenorilor si jucatorilor de legenda, alaturi de informatii si statistici la zi. citeste tot