Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 7347
Mărime: 41.95KB (arhivat)
Publicat de: Laura Pătrașcu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. METODA DE ANTRENAMENT WEIDER SAU PRINCIPIILE WIEDER
  2. 2. METODA DE ANTRENAMENT HEAVY DUTY
  3. 3. METODA PIRAMIDALA
  4. 4. ANTRENAMENTUL SPECIFIC DE HIPOTROFIERE (HST)
  5. 5. ANTRENAMENTUL DE VOLUMIZARE GERMAN (GVT)

Extras din referat

METODA DE ANTRENAMENT WEIDER SAU PRINCIPIILE WIEDER

Joe Weider va ramane o figura care a marcat istoria culturismului modern. Principala sa contribute la dezvoltarea teoriei antrenamentului de forta il reprezinta sistematizarea principiilor in ceea ce astazi numim sistemul Weider.

Principiile Weider pot fi impartite in 3 mari categorii:

- Principii generate de antrenament

- Metode de antrenament

- Tehnici de intensitate

Principiul interdependentei dintre antrenament, alimentatatie si odihna (refacere)

Fiecare dintre cei trei factori este de o importanta covarsitoare si insuficienta unuia poate influenta semnificativ atingerea performantei dorite.

Principiul Continuitatii (in pregatire)

Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese — spune romanul in gluma... Si in fitness si culturism, caracterul de continuitate este absolut necesar, fiindca in perioadele de intrerupere, o parte din acumulari se pierd. Primele rezultate in culturism apar dupa 2-3 luni de antrenament, Insa e nevoie de ani de munca pentru a putea participa la competitji.

Principiul accesibilitatii

De la simplu la complex, de la usor la dificil, de la cunoscut la necunoscut.Incepeti a invata lucrurile de baza si nu va aruncati la programe complexe pe care nu le putetj pune concretin aplicare. Riscati sa nu obtineti rezultatele dorite, sa fiti deceptionati sau sa va accidentati si de aici mai este doar un pas pana la abandon.Nu va grabiti si nu fiti superficialli. Daca aveti rabdare si va insusjti temeinic principiile antrenamentului sunteti pe drumul catre performanta si cand spun aceasta nu ma gandesc neaparat la titlul de campion, ci la orice obiectiv v-ati propune. Pentru multi dintre noi, performanta Inseamna sa ne mentinem intr-o stare optima de sanatate, intr-o lume in care domina sedentarismul, alimentatia proasta si stresul.

Principiul individualizarii

Posibilitatile de dezvoltare musculara difera mult de la un individ la altul. Din fericire, solutii exista pentru toata lumea. Important este sa cautafi solutia care vi se potriveste, iar acest lucru presupune cunoasterea in profunzime a particularitatilor individuale legate de dezvoltarea masei musculare. Observandu-va si analizandu-va permanent, vefi fi capabili sa alegeti acele exercitii si acele tehnici de antrenament care va satisfacecel mai eficient necesitatile.Retetele de antrenament pur si simplu nu funcfioneaza. Ele trebuie sa aiba valoare orientativa. Programul nu-stiu-carui campion reprezinta solutia care i s-a potrivit lui si nu trebuie adoptata ca litera de lege.

Principiul cresterii progresive a incarcaturii

Este cel mai important principiu, care sta la baza imbunatatirii performantei, indiferent despre ce parametru al calitatilor fizice ar fi vorba (masa musculara, forta, rezistenta, viteza etc.). Pentru a induce cresterea masei musculare trebuie sa mariti progresiv incarcatura de lucru, ceea ce inseamna in principiu utilizarea unor greutati din ce in ce mai mari, Insa exista sj alte metode.

In acest fel vom obliga muschii sa se adapteze continuu la greutatea de lucru, iar modul specific de adaptare este hipertrofia musculara.

Principiul periodizării

Se referă la împărţirea antrenamentului pe un an de zile în perioade de masă, forţă, de¬finire. Utilizarea acestui principiu vă va menţine corpul responsiv la solicitările adaptative.

Principiul confuziei musculare

Se mai numeşte şi principiul şocării pentru că în fond asta trebuie să faceţi: să şocaţi sau sâ luaţi prin surprindere corpul, modificând periodic unii dintre parametrii antrena¬mentului. Folosind mereu acelaşi program de antrenament, veţi ajunge să stagnaţi, fiindcă organismul are o capacitate extraordinară de adaptare la stimulii externi, în termeni simpli, muşchii au nevoie de stres pentru a creşte.

Puteţi să şocaţi muşchii modificând periodic exerciţiile, ordinea lor, pauza dintre serii sau folosind tehnici de intensitate.

începătorii au tendinţa să facă mereu modificări în ceea ce priveşte aranjarea gru¬pelor musculare pe grupe de antrenament. Schimbarea prea frecventă în acest fel a programului de antrenament nu este o idee bună. Nu veţi putea astfel trage o concluzie în ceea ce priveşte eficienţa unui program de antrenament. în momentul când găsiţi un program care vă satisface, şocaţi corpul alternând exerciţiile şi utilizând tehnici de intensitate.

Principiul antrenamentului holistic

Oamenii de ştiinţă au observat că fibrele musculare sunt diferite ca structură şi funcţie şi de aceea ele răspund diferit la stimuli. De aceea este necesar să lucraţi folosind o largă varietate de combinaţii de exerciţii, serii şi repetări, variind astfel o serie de parametri ca intensitatea şi frecvenţa.

Principiul antrenamentului eclectic

Acest principiu se referă la combinarea mai multor tipuri de antrenament (pentru forţă, masă musculară, definire, rezistenţă cardiovasculară, flexibilitate). Un sportiv cu o bună flexibilitate, rezistenţă le efort aerob, capacitate de concentrare are mai multe şanse să îşi dezvolte o masă musculară de calitate.

Principiul antrenamentului instinctiv (intuitiv)

Antrenamentul cu greutăţi nu este o activitate instinctivă şi nici nu există un asemenea instinct. După părerea mea, acest principiu ar trebui redenumit intuitiv. După ani de antre¬nament, cei mai mulţi sportivi capătă abilitatea de a-şi crea programe de antrenament complexe şi regimuri alimentare. Fitnessul şi culturismul nu sunt ştiinţe exacte. Există câteva orincipii general valabile, însă pentru a obţine cele mai bune rezultate, trebuie să aplicaţi oermanent metoda încercărilor şi erorilor repetate. Cu alte cuvinte, trebuie să dezvoltaţi capacitatea de a învăţa din propriile greşeli şi de a observa semnalele subtile pe care vi e dă corpul vostru.Modificările pe care le veţi face periodic în programul de antrenament trebuie să se oazeze într-o bună măsură pe observarea răspunsului individual la antrenament.

Preview document

Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 1
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 2
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 3
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 4
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 5
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 6
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 7
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 8
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 9
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 10
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 11
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 12
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 13
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 14
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 15
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 16
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 17
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 18
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 19
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 20
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 21
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 22
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 23
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 24
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 25
Metode de dezvoltare a forței în sala de fitness - Pagina 26

Conținut arhivă zip

  • Metode de Dezvoltare a Fortei in Sala de Fitness.doc

Alții au mai descărcat și

Dezvoltarea musculaturii spatelui

Introducere Ca activități sociale complexe, sportul și educația fizică generează funcții ce trebuiesc privite prin prisma efectelor lor asupra...

Metoda stretching a mobilității articulare în activitatea de fitness

Fiinţa umană se găseşte în faţa pericolului organic şi funcţional al vieţii moderne cu acumulări de toxine, pradă durerilor de tot felul; maladii...

Nutriția în sport

Nutritia in sport Pentru mentinerea sanatatii si a formei sportive, nutritia joaca un rol foarte important. O alimentatie corecta, rationala si...

Fitness

Introducere CE ESTE FITNESS-UL? Fitness-ul este strans legat de culturism, fapt ce justifica existenta unei unice federatii de specialitate....

Fitness-ul și Aerobica

Fitness-ul reprezintă o sinteză a capacităţii de mişcare" (A. Dragnea şi A. Bota, 1999). "Fitness-ul este capacitatea întregului corp şi a...

Atletism Specializare

Alergare de viteza Caracterul natural al celor mai multe probe atletice face ca baza generalaa a miscarilor sa fie cunoscuta înca înainte de a lua...

Mijloace Tehnice Atractive la o Echipă de Juniori în Jocul de Volei

Voleiul este un joc sportiv care se bucură de o largă apreciere din partea tuturor categoriilor de practicanţi de orice vârstă. Pentru a avea...

Kinetoterapia în afecțiuni geriatrice

Caracteristici ale fenomenelor de îmbătrânire - involutie Etapele gerontologice - 45 – 59 = perioada de tranzitie; - 60 – 75 = perioada omului...

Te-ar putea interesa și

Sală de fitness

Introducere “Fitnessul înseamnă o plajă infinită de activităţi fizice, psihice şi mentale” Adesea asociat cu antrenamentul de forţă la aparate,...

Ai nevoie de altceva?