Teoria si Didactica Sportului Adaptat - Sporturi de Echipa pentru Persoanele cu Handicap

Referat / Educatie Fizica
Informatii Referat:
Numar pagini: 5 pagini
Marime arhiva: 704.47 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  7 Teoria si Didactica Sportului Adaptat - Sporturi de Echipa pentru Persoanele cu Handicap , 7 out of 10based on 1 rating
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

Anul 2005 a fost Anul International al Sportului si Educatiei Fizice” In perioada 20-22 mai 2005, a avut loc editia a II-a a Jocurilor Nationale ale Persoanelor cu Handicap.

Acest eveniment cu deosebite semnificatii o fost organizat de Federatia Romana a Sportului pentru Persoane cu Handicap, sub coordonarea Agentiei Nationale pentru Sport si in parteneriat cu Federatia Romana de Atletism, Federatia Romana de Baschet, Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti, Federatia Romana de Sah, Federatia Romana de Tenis de Masa, Directia pentru Sport a Muncipiului Bucuresti, C.S. Progresul Bucuresti, Directia de Protectie a Copilului Sector 1, Inspectia Regionala Bucuresti pentru Persoanele cu Handicap, Liceul Teoretic “Jean Monnet”, Colegiul National “I.L.Caragiale”, Universitatea “Spiru Haret”, Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, avand ca principali sponsori Regia Autonoma de Transport Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

De remarcat faptul ca echipa reprezentativa nationala de fotbal a persoanelor cu handicap are in palmares medalia de aur la Jocurile Paralimpice – Madrid 1992 si titlul mondial – Olanda 1994, in timp ce jucatorii de sah si cei de tenis de masa s-au facut remarcati la mari intreceri internationale: Campionate Mondiale si Europene, Jocuri Olimpice ale surzilor, Jocuri Parlampice

Sportivii cu handicap se pot intrece din nou, la o competitie de mare anvergura la Olimpiada de Iarna de la Torino. Aceasta este a XX-a Olimpiada si se va desfasura intre 10 si 26 februarie 2006. Mascotele sunt alese pentru a daruii veselie si buna dispozitie. “Neve”si “Gliz” sunt alese parca special pentru a umple sufletele de caldura si reprezinta un bulgare de zapada si un cub de gheata.

Sportul are o importanta contributie în recuperarea pacientilor cu afectiuni medulare. Activitatile sportive ajuta la restabilirea fortei, echilibrului, coordonarii si rezistentei pacientului. De asemenea, sportul stimuleaza activitatea mentala, încurajeaza încrederea în sine si în relatiile cu alte persoane.

Desi jocul actual al celor mai multe sporturi de echipa poate fi destul de dificil in implicarea totala a unui student afectat visual, cele mai fundamentale aptitudini ale fiecarui sport pot fi cu usurinta predate studentului si apoi modificate jocurile.

Jocul nu ar trebui sa fie schimbat foarte mult deoarece nu ar mai semana cu jocul initial.

Mai multe cercetari asupra aptitudinilor de baza ale sportului nu doar ajuta copilul ci si il ajuta sa-si imbunatateasca parerea asupra aptitudinilor sale.

Cele mai populare sporturi in recuperarea si satisfacerea nevoii de concurs a persoanelor cu handicap sunt bachetul, fotbalul si voleiul.

FOTBAL

Daca ai nevoie de o minge oricare poate fi folosita. Foloseste o cutie care sa aibe in interiorul sau un obiect care sa produca zgomot.Copilul poate auzi unde se indreapta cutia cand se opreste sunetul si miscarea cutiei

Studentul poate localiza cu usurinta cutia si sa o loveasca din nou.

O cutie de conserva cu pietricele in ea poate fi folosita cand te joci afara pe asfalt sau pe o suprafata sigura. Important este ca sportivul sa fie incurajat si sustinut moral de cat mai multe persoane.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Teoria si Didactica Sportului Adaptat - Sporturi de Echipa pentru Persoanele cu Handicap.doc

Previzualizare pagini (5):


  Documente similare:

  Preview Bazele Igienei in Educatie Fizica si Sport
  Bazele Igienei in Educatie Fizica si Sport
  Referatul contine 20 pagini in format doc cu o marime totala de 195.78 KB.
  Preview Problematica Tratarii Diferentiate in Invatamantul Simultan
  Problematica Tratarii Diferentiate in Invatamantul...
  Proiectul contine 89 pagini in format doc cu o marime totala de 206.38 KB.
  Preview Pregatirea Biologica pentru Concurs
  Pregatirea Biologica pentru Concurs
  Proiectul contine 36 pagini in format doc cu o marime totala de 14.23 MB.
  Preview Jocuri Sportive
  Jocuri Sportive
  Cursul contine 59 pagini in format doc cu o marime totala de 22.69 MB.
  Preview Psihopedagogia Sportului de Performanta
  Psihopedagogia Sportului de Performanta
  Cursul contine 109 pagini in format doc cu o marime totala de 209.1 KB.
  Preview Managementul Asociatiei Sportive Tansa
  Managementul Asociatiei Sportive Tansa
  Proiectul contine 44 pagini in format doc cu o marime totala de 110.28 KB.