Farmacia

Referat / Farmacie
Informatii Referat:
Numar pagini: 9 pagini
Marime arhiva: 20.85 KB
Contine fisiere: docx
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  8 Farmacia , 8 out of 10based on 1 rating
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

Farmacie este locul unde se prepară și se vând medicamente conform rețetelor medicale și normelor din farmacologie. Farmacistul are printre altele datoria de a explica cumpărătorului și efectele secundare nedorite ale medicamentului, ca și despre fenomenul de potențare a două preparate farmocologice.

Farmaciile cu circuit închis vor asigura medicamente pentru bolnavii internaţi în unităţi sanitare, pentru serviciul de ambulanţă şi pentru ambulatoriu în cadrul programelor naţionale de sănătate, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a elaborat un proiect de Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 962/2009 privind aprobarea normelor de înfiinţare, organizare şi funcţionare a farmaciilor şi drogheriilor. Una dintre modificările propuse în proiectul de Ordin vizează statutul farmaciilor cu circuit închis, readucând în obiectul de activitate al acestora eliberearea medicamentelor din programele naţionale de sănătate, de la farmaciile cu circuit deschis. Astfel, potrivit proiectului, "farmacia cu circuit închis este unitatea farmaceutică ce asigură asistenţa cu medicamente de uz uman pentru bolnavii internaţi în unităţi sanitare şi în alte instituţii cu reţea sanitară proprie şi pentru serviciul de ambulanţă, precum şi pentru ambulatoriu în cadrul programelor naţionale de sănătate şi ambulatoriul instituţiilor cu reţea sanitară proprie". De asemenea, farmaciile îşi pot organiza propriul laborator. Conform proiectului, laboratorul trebuie să fie dotat cu sursă de apă, gaz, electricitate şi să aibă distilator. În cazul în care farmacia comunitară nu dispune de distilator, procurarea apei distilate se face pe bază de contract. Receptura şi laboratorul pot fi organizate şi în aceeaşi încăpere, dar spaţiul trebuie să aibă o suprafaţă de minimum 10 metri pătraţi. Pentru farmaciile comunitare din mediul rural şi urban, organizarea şi dotarea încăperii de receptură şi laborator vor fi făcute numai în cazul în care acestea declară că prepară formule magistrale şi oficiale. Depozitul în care se păstrează medicamentele şi alte produse permise a se elibera prin farmaciile comunitare trebuie să aibă o suprafaţă de minimum 10 metri pătraţi, să permită asigurarea condiţiilor normale de umiditate şi să fie prevăzut cu un sistem propriu de asigurare a temperaturii necesare conservării medicamentelor în condiţiile normale de depozitare prevăzute de către producător.

Totodată, depozitul trebuie să fie dotat cu dispozitiv de monitorizare a condiţiilor de temperatură şi umiditate existente, să asigure condiţii specifice pentru depozitarea medicamentelor cu regim special, să dispună de o zonă special dedicată păstrării medicamentelor expirate sau a celor colectate în vederea distrugerii şi de zone distincte şi inscripţionate pentru depozitarea celorlalte categorii de produse, altele decât medicamentele, aflate în obiectul de activitate al farmaciei, şi să aibă frigider pentru depozitarea medicamentelor şi a altor produse care impun condiţii speciale de conservare, potrivit proiectului de Ordin.

Farmacia de circuit deschis (comunitară) este unitatea sanitară care asigură asistenţa in ambulatoriu a populaţiei cu medicamente, produse igienico-cosmetice, dispozitive medicale, plante medicinale şi produse din plante medicinale, suplimente alimentare şi in care se execută prescripţii magistrale şi oficinale. Medicamentele de uz veterinar pot fi deţinute in condiţiile legii. Eliberarea medicamentelor către populaţie se face numai cu amănuntul şi este interzisă autoservirea. Farmacia poate elibera medicamente şi dispozitive medicale pe condici de aparat pentru dispensare medicale de intreprindere, şcolare şi din cluburi sportive.


Fisiere in arhiva: (1)

 • Farmacia.docx

Previzualizare pagini (9):


  Documente similare:

  Preview Hipertensiunea Arteriala - Cauze si Tratamente
  Hipertensiunea Arteriala - Cauze si Tratamente
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 48.08 KB.
  Preview Antidiabetice Orale
  Antidiabetice Orale
  Referatul contine 63 pagini in format doc cu o marime totala de 331.03 KB.
  Preview Caracterizarea Fizico-Chimica a Medicamentelor Oculare
  Caracterizarea Fizico-Chimica a Medicamentelor Oculare
  Referatul contine 20 pagini in format doc cu o marime totala de 156.32 KB.
  Preview Atributiile Colegiului Farmacistilor din Romania
  Atributiile Colegiului Farmacistilor din Romania
  Referatul contine 14 pagini in format doc cu o marime totala de 22.34 KB.
  Preview Organizarea Productiei si a Muncii in Sectia de Obtinerea Penicilinei V cu o Capacitate de 100 Tone pe An
  Organizarea Productiei si a Muncii in Sectia de...
  Proiectul contine 31 pagini in format doc cu o marime totala de 82.58 KB.
  Preview Forme Farmaceutice Solide
  Forme Farmaceutice Solide
  Cursul contine 37 pagini in format doc cu o marime totala de 70.34 KB.