Biblioteca

Farmacia

Referat / Farmacie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 9
Marime arhiva: 20.85Kb
Contine fisiere: docx
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Farmacie
Nota pe site: 8 Farmacia, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Farmacia.docx

Extras din document:

Farmacie este locul unde se prepară și se vând medicamente conform rețetelor medicale și normelor din farmacologie. Farmacistul are printre altele datoria de a explica cumpărătorului și efectele secundare nedorite ale medicamentului, ca și despre fenomenul de potențare a două preparate farmocologice.
Farmaciile cu circuit închis vor asigura medicamente pentru bolnavii internaţi în unităţi sanitare, pentru serviciul de ambulanţă şi pentru ambulatoriu în cadrul programelor naţionale de sănătate, potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a elaborat un proiect de Ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 962/2009 privind aprobarea normelor de înfiinţare, organizare şi funcţionare a farmaciilor şi drogheriilor. Una dintre modificările propuse în proiectul de Ordin vizează statutul farmaciilor cu circuit închis, readucând în obiectul de activitate al acestora eliberearea medicamentelor din programele naţionale de sănătate, de la farmaciile cu circuit deschis. Astfel, potrivit proiectului, "farmacia cu circuit închis este unitatea farmaceutică ce asigură asistenţa cu medicamente de uz uman pentru bolnavii internaţi în unităţi sanitare şi în alte instituţii cu reţea sanitară proprie şi pentru serviciul de ambulanţă, precum şi pentru ambulatoriu în cadrul programelor naţionale de sănătate şi ambulatoriul instituţiilor cu reţea sanitară proprie". De asemenea, farmaciile îşi pot organiza propriul laborator. Conform proiectului, laboratorul trebuie să fie dotat cu sursă de apă, gaz, electricitate şi să aibă distilator. În cazul în care farmacia comunitară nu dispune de distilator, procurarea apei distilate se face pe bază de contract. Receptura şi laboratorul pot fi organizate şi în aceeaşi încăpere, dar spaţiul trebuie să aibă o suprafaţă de minimum 10 metri pătraţi. Pentru farmaciile comunitare din mediul rural şi urban, organizarea şi dotarea încăperii de receptură şi laborator vor fi făcute numai în cazul în care acestea declară că prepară formule magistrale şi oficiale. Depozitul în care se păstrează medicamentele şi alte produse permise a se elibera prin farmaciile comunitare trebuie să aibă o suprafaţă de minimum 10 metri pătraţi, să permită asigurarea condiţiilor normale de umiditate şi să fie prevăzut cu un sistem propriu de asigurare a temperaturii necesare conservării medicamentelor în condiţiile normale de depozitare prevăzute de către producător.
Totodată, depozitul trebuie să fie dotat cu dispozitiv de monitorizare a condiţiilor de temperatură şi umiditate existente, să asigure condiţii specifice pentru depozitarea medicamentelor cu regim special, să dispună de o zonă special dedicată păstrării medicamentelor expirate sau a celor colectate în vederea distrugerii şi de zone distincte şi inscripţionate pentru depozitarea celorlalte categorii de produse, altele decât medicamentele, aflate în obiectul de activitate al farmaciei, şi să aibă frigider pentru depozitarea medicamentelor şi a altor produse care impun condiţii speciale de conservare, potrivit proiectului de Ordin.
Farmacia de circuit deschis (comunitară) este unitatea sanitară care asigură asistenţa in ambulatoriu a populaţiei cu medicamente, produse igienico-cosmetice, dispozitive medicale, plante medicinale şi produse din plante medicinale, suplimente alimentare şi in care se execută prescripţii magistrale şi oficinale. Medicamentele de uz veterinar pot fi deţinute in condiţiile legii. Eliberarea medicamentelor către populaţie se face numai cu amănuntul şi este interzisă autoservirea. Farmacia poate elibera medicamente şi dispozitive medicale pe condici de aparat pentru dispensare medicale de intreprindere, şcolare şi din cluburi sportive.


Previzualizare pagini: (9)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Biologie si Farmacologie Celulara I
  Cursul contine 41 pagini in format pdf cu o marime totala de 2.85 MB.
  Preview document similar
  Hipertensiunea Arteriala - Cauze si Tratamente
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 48.08 KB.
  Preview document similar
  Antidiabetice Orale
  Referatul contine 63 pagini in format doc cu o marime totala de 331.03 KB.
  Preview document similar
  Caracterizarea Fizico-Chimica a Medicamentelor Oculare
  Referatul contine 20 pagini in format doc cu o marime totala de 156.32 KB.
  Preview document similar
  Atributiile Colegiului Farmacistilor din Romania
  Referatul contine 14 pagini in format doc cu o marime totala de 22.34 KB.
  Preview document similar
  Organizarea Productiei si a Muncii in Sectia de...
  Proiectul contine 31 pagini in format doc cu o marime totala de 82.58 KB.
  Carti recomandate:
  Aurelia Nicoleta Cristea
  Aceasta carte este publicata la editura Medicala. In volumul II al cartii de farmacie clinica, dedicat de aceasta data farmaciei de spital, se pastreaza modul de abordare a asistentei farmaceutice a pacientului lansat in primul volum, dedicat farmaciei comunitare, raspunzand prin cunostiinte practice de farmacoterapie stiintifica si rationala... citeste tot
  Crin Marcean, Vladimir-Manta Mihăilescu
  Ghidul de farmacologie este conceput conform curiculei in vigoare pentru invatamantul postliceal sanitar, pentru asistenti medicali generalisti, dar si pentru asistenti de farmacie. Dorind ca ghidul sa fie cat mai util viitorilor asistenti medicali si asistenti de farmacie, s-a pus accentul pe indicatiile de utilizare, contraindicatiile,... citeste tot
  Crin Marcean, Vladimir-Manta Mihailescu
  Ghidul de farmacologie este conceput conform curriculei in vigoare pentru invatamantul postliceal sanitar, pentru asistenti medicali generalisti, dar si pentru asistenti de farmacie.
  Dorind ca ghidul sa fie cat mai util viitorilor asistenti medicali si asistenti de farmacie, s-a pus accentul pe indicatiile de utilizare, contraindicatiile,... citeste tot