Biblioteca

Incendii Naturale

Referat / Geografie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 6
Marime arhiva: 3.22Mb
Contine fisiere: ppt
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Geografie
Nota pe site: 7 Incendii Naturale, 7 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

  • Incendii Naturale.ppt

Extras din document:

Incendiile naturale
Incendiile naturale nu reprezintă fenomene climatice de risc propriu-zise, dar sunt foarte strâns legate de condiţiile climatice, atât în privinţa factorilor pregătitori, cât şi pentru cei declanşatori.
Există mai mulţi factori care condiţionează declanşarea şi evoluţia unui incendiu. În primul rând, trebuie menţionate condiţiile meteo-climatice. Astfel, secetele prelungite reprezintă un factor pregătitor foarte important, după cum temperaturile ridicate contribuie la accentuarea stării de uscăciune. Descărcările electrice sunt, de cele mai multe ori, factorul declanşator al unui incendiu natural, iar vântul intens are un rol major în propagarea şi intensificarea focului, viteza de înaintare a acestuia aflându-se în raport direct cu viteza vântului.
Incendiul poate fi provocat de:
electricitatea atomsferică (trăsnetul);
razelele solare;
autoaprinderile datorate fie descompunerilor anumitor substanţe, fie fixării oxigenului din aer;
eruptii vulcanice;
cutremurelor de pământ;
furtunie puternice;
meteoriţi care distrugând anumite instalaţii;
În propagarea incendiile naturale au un rol important:
viteza vântului (la o viteză a vântului de 10 km/h viteza de înaintare a focului este de 0,5 km/h, la un vânt de 20 km/h focul înaintează cu 0,75 km/h, iar la o viteză a vântului de 40 km/h frontul de foc se propagă cu 1,75 km/h );
propietatile combustibile ale masei vegetale (Acestea, la rândul lor, diferă în funcţie de tipul de vegetaţie, de densitatea plantelor, de dezvoltarea lor pe verticală şi pe orizontală, de umiditatea frunzelor (vii şi moarte), a ramurilor şi a tulpinilor);
caracteristicile reliefului (focul se extinde mai rapid pe pante, deoarece căldura degajată usucă vegetaţia din părţile superioare ale versanţilor, după cum şi viteza vântului creşte pe măsura creşterii altitudinii).
Incendii determinate de descărcările electricităţii atmosferice (trăsnetul)
Trăsnetul este o descarare electrica, însoțită de o lumină vie și de un zgomot puternic care are loc între cer și pământ.
În general, trăsnetul lovește clădirile înalte, rețelele electrice, construcțiile de metal, apa raurilor și a lacurilor, arborii înalți și izolați cu trunchiuri drepte. Mai favorizează lovirea trăsnetului umiditatea, înălțimea și forma obiectelor, precum si mișcarea și aglomerările de oameni sau animale.
Sub acțiunea sa obiectele de fier se magnetizează, unele se topesc, sau chiar se volatizeaza. Obiectele inflamabile se aprind, solul nisipos se topeste, stancile devin lucioase, copacii se rup în aschii sau se aprind, peretii cladirilor se crapa, se darama.
Incendii determinate de razele solare
Aceste incendii sunt mai puţin frecvente decât cele provocate de trăsnet, dar le întâlnim totuşi în locuri deschise, cum sunt pădurile cu multe uscături, miriştile etc. in situatii cand razele solare sunt concentrate prin intermediul unor obiecte intr-un singur focar fixat pe substante sau obiecte inflamabile.
Aprinderile datorate razelor solare sunt foarte rare deoarece soarele trecând la meridianul unui punct, razele sale vor fi concentrate numai în timp foarte scurt pentru a putea determina o aprindere, presupunând că toate celelalte condiţii sunt favorabile.


Comentarii:

Facultatea de Geografie


Documente similare:
Preview document similar
Manastirile din Nordul Bucovinei
Proiectul contine 36 pagini in format doc cu o marime totala de 5.36 MB.
Preview document similar
Hazardele Naturale, Cauze si Implicatii in Turism
Proiectul contine 80 pagini in format doc cu o marime totala de 3.71 MB.
Preview document similar
Evaluarea Aspectelor privind Planificarea Urbana la...
Proiectul contine 10 pagini in format doc cu o marime totala de 15.66 KB.
Preview document similar
Mediul Padurilor Boreale
Referatul contine 16 pagini in format doc cu o marime totala de 2.46 MB.
Preview document similar
Targul Mures
Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 1.05 MB.
Preview document similar
Sighisoara
Referatul contine 16 pagini in format ppt cu o marime totala de 4.17 MB.
Carti recomandate:
Traian Ungureanu
Care sunt interesele umbroase si complicitatile care guverneaza olimpiadale moderne? Cand vom izbuti sa povestim pe intelesul tuturor intamplarile care i-au avut in centru pe Dobrin, Dumitrache si alti disparuti care ne-au luminat tineretea? Ce incendiu a mistuit mintea, geniul si firea lui Bobby Fischer? Cat de mult a suferit fotbalul englez... citeste tot
Care sunt elementele din care este constituita lumea? Apa, aerul, focul, pamantul sunt indispensabile vietii pe planeta albastra. Copiii vor invata ca fiecare element se materializeaza in natura sub diferite forme: apa - ploaie, zapada, roua, grindina, ceata etc., pamantul - zacaminte naturale, munti, campii etc. Toate aceste 4 elemente sunt... citeste tot
Hyman P. Minsky
In opera sa capitala, Minsky isi prezinta propria teorie financiara a investitiilor, una deschizatoare de drumuri, care azi ne uimeste prin relevanta ei. Renumitul economist ne explica de ce economia globala a trecut prin perioade de inflatie incapacitanta, de somaj in crestere si de diminuare accentuata a activitatii - si de ce economia... citeste tot