Cauzele supraalimentației și obezității la americani

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3955
Mărime: 120.63KB (arhivat)
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Varga Dorin
Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor

Extras din referat

Cauzele supraalimentaţiei şi obezităţii la americani. Elemente care determină această maladie

Acest referat conţine rezultatele studiilor făcute de către doctorul Brian Wiansink, directorul universităţii alimentare şi de brand din statul Illinois, america. Aceste rezultate sunt obţinute în urma unor teste făcute în bucătării, restaurante şi magazine alimentare cooperante, pentru a înţelege cum clienţii aleg şi consumă alimentele. În acest referat este vorba despre factorii psihologici care duc populaţia americană, în mod inconştient, la supraalimentaţie şi implicit, conduc la creşterea numărului de obezi din Statele Unite ale Americii.

I. Descrierea modului de nutriţie în Statele Unite, în ziua de azi.

În ziua de azi se pune problema firească dacă avem capacitatea naturală de a alege ceea ce este bine pentru noi, sau doar reacţionăm la stimulii care sunt percepuţi din mediul exterior. Practic, este foarte greu pentru un om obişnuit să îşi aducă aminte mereu să nu consume unele prăjituri, sa omită uneori consumul cartofilor prăjiţi sau sa refuze o mână în plus de bomboane M&M. Din această cauză, credem că mai bine încetăm să controlăm mediul înconjurător într-un mod în care ne-ar ajuta să alegem unele alimente mai sănătoase şi mai bune.

Pentru a crea un asemenea mediu exterior, trebuie să ne concentrăm asupra factorilor care ne îndreaptă în mod inconştient spre supraalimentaţie. Majoritatea persoanelor nu sunt preocupate dacă să consume supa sau salata, si mai degrabă sunt preocupaţi dacă să mănânce jumate de supă şi jumate de salată, sau şi supa şi salata. In mod normal, oamenii sunt conştienţi despre alimentele care sunt sănătoase pentru ei şi despre cele care le fac rău. Problema este că ei nu ai idee despre cât trebuie să consume sau chiar cât de mult au mâncat deja. Stomacul nostru nu este capabil să ţină socoteala. Odată ce am început să mâncăm, dovezile dispar. Problema este că, tocmai faptul că nu înţelegem cât de mult trebuie să mâncăm, este un lucru care determină creşterea numărului de obezi în America.

II. Care ar fi factorii suplimentari, pe lângă supraalimentaţie, care contribuie la creşterea în greutate a populaţiei?

În prezent, sunt un număr foarte mare de factori care influenţează creşterea în greutate. Din nefericire, majoritatea factoriilor afectează populaţia la un nivel inconştient, şi pot fi foarte puternici. Unul dintre ei este mărimea ambalajelor pentru alimente. Este uimitor cum un lucru atât de minor poate influenţa atât de mult, mai ales caracterul de consumator al omului. S-au efectuat aproximativ 47 de teste referitoare la acest fenomen. Într-un studiu, s-a dat unui grup o pungă de jumătate de kilogram de bomboane de M&M, iar altui grup o pungă de 2 kilograme de bomboane şi subiecţii au fost rugaţi să se uite la un clip video, pe parcursul lui putând consuma respectivele bomboane. La finalul filmului, au fost măsurate consumurile. S-a constat că cei care aveau pungi de 2 kilograme au consumat de cel puţin două ori mai mult decât cei care au avut pungi de jumătate de kilogram.

Într-un alt studiu, unui grup li s dat într-o cutie de 2 kilograme de paste o cantitate de 1 kilogram de paste, iar altui grup i sa pus în cutii de un kilogram de paste exact această cantitate. La final, în urma consumului, s-a constat că persoanele cu acele cutii de 2 kilograme, au consumat cu până la 30% mai multe paste, deşi toată lumea a avut aceeaşi cantitate de alimente.

Din toate testele făcute a reieşit că ambalajele mai mari încurajează oamenii să consume între 19 şi 40% mai multe alimente.

III. Alţi factori externi care influenţează pozitiv creşterea în greutate a oamenilor

Un alt factor, de care ştie toată lumea este existenţa restaurantelor de tip fast-food. În ziua de ai, în america, la fiecare kilometru de drum este un asemenea local. Această situaţie nu putea fi întâlnită în urmă cu 50 de ani. în plus la acest lucru, la fiecare parter de bloc pot fi găsite magazine care vând alimente semipreparate sau care sunt foarte uşor de preparat şi care au un gust deosebit de bun. Singurul lucru care îţi mai rămâne de făcut acasă este să în bagi într-un cuptor cu microunde şi masa este gata, fără a fi nevoie de o gospodină expertă în reţete. Toate aceste elemente contribuie foarte mult la supraalimentaţie, deoarece alimentele pot fi preparate foarte uşor şi foarte repede, de către oricine. Oricând ne este foame, ne putem satisface nevoia alimentară.

Un alt element major care are ca rezultat obezitatea este variaţia alimentară. Sunt foarte multe persoane care urmează cure de slăbit şi care scapă de kilogramele în plus, cel puţin la început. Acest lucru se datorează faptului că urmează un regim foarte sever, care permite hrana cu legume şi carne de vită doar de 3 ori pe zi. După o anumită perioadă, apare starea de plictiseală în consumul unor anumite alimente din dietă, iar astfel apar alte tentaţii. Totuşi, au apărut de curând alimente sărace în grăsimi, carbohidraţi şi alte elemente asemănătoare, aşa numitele alimente sănătoase legale, care mai aduc o tentă de varietate în alimentaţie. Totuşi, după o vreme, şi această tentă va dispărea uşor - uşor.

Preview document

Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 1
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 2
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 3
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 4
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 5
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 6
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 7
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 8
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 9
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 10
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 11
Cauzele supraalimentației și obezității la americani - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Cauzele Supraalimentatiei si Obezitatii la Americani.doc

Ai nevoie de altceva?