Fructul de Rodie

Referat / Industria Alimentara
Informatii Referat:
Numar pagini: 9 pagini
Marime arhiva: 353.09 KB
Contine fisiere: doc
Numar fisiere: 1 fisier
Nota pe site: Nota  8 Fructul de Rodie , 8 out of 10based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Andreea Radulescu
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?
 • Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.
 • Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.
 • Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.
 • Click pentru mai multe detalii.

Extras din document:

Numele de Rodie deriva din semi-francezul "pomme granete" in forma literara "mar insamantat", fiind uneori asociata si cu numele de "Mar Chinezesc". Numele rodiei in botanica este "Punica Granatum" si se traduce ca "Mar cu multe seminte."

Cultura Frumusetea rustica a rodiei a fost de mult o inspiratie pentru cei dintre noi care scriu: poeti, scriitori, pictori sau sculptori. Chiar si Biblia sau scrierile lui Homer spun despre un fruct rodie. Mituri antice citeaza acest fruct ca fiind un fruct favorizat de zei. Rodiile pline de seminte simbolizeaza fertilitate in invataturile Chinezesti, Greci, Persiene, Romane si Evreiesti. Ele simbolizeaza speranta in arta Crestina. Conform traditiei evreiesti, rodiile reprezinta simbolul prosperitatii.

Origine Acest fruct isi are originea in Asia Tropicala, dar a fost cultivat in intreaga Mediterana si Orientul Mijlociu.Istoria crediteaza calugarii spanioli pentru aducerea reodiei in California acum 200 de ani.

Surse Desi rodiile cresc si in cateva zone Sudice ale americii, productia comerciala are loc in valea San Joaquin din California. Aproximativ 75% din recolta este vanduta in SUA. Producatorii Californieni exportand restul de 25% catre Japonia, Taiwan, Hong Kong, Australia, Singapore si Orientul Mijlociu sau Mexico.

Soiuri Sezonul incepe la inceputul lunii August cu Granada si soiurile timpurii PiciorulDealului, urmate de "inceput de Minunat", si "Minunat". Livrarile soiului Minunat, care alcatuieste 80% din recolta Californiana, se gasesc pe piata din Octombrie pana in Decembrie, avand ca si sezon de varf lunile Noiembrie si Decembrie. Rodiile cresc pe un copac still arbusti, cu flori de culoarea portocaliu-rosiatica si frunze lucioase.

Recolta Lucratorii recolteaza rodiile manual, incepand cu inceputul lunii august, pana pe la mijlocul lunii Noiembrie. Rodiile sunt apoi in curs de expediere pana la sfarsitul lunii Decembrie. Un acru tipic, cu 110 copaci de rodie, rezulta in 600-800 cutii de 12.7kg de rodie.

Dimensiuni La fel ca si orice alt material biologic, dimensiunile variaza si in cazul rodiilor. O rodie medie este in aproximatie de dimensiunea unei portocale mari si cantareste aproximativ 254 de grame. Complet rotunjita, cu o coroana cu tepi arsi.

Arile Fructele de rodie de culoarea unui rubin la care ne referim ca si seminte se numesc arile. Fiecare aril este un saculet delicios de suc de rodie, care inconjoara samanta. Rodiile contin in medie 840 de arile care sunt compartimentate intre o membrana dura si lucioasa. Culoarea arilelor difera de la roz la rosu inchis. Fie ca inghiti semintele sau le scuipi apoi afara, este o chestiune de preferinta personala.

Aroma Aroma Rodiei este dulce, cu putin acrisor, reprezentand gustul perfect. Soiurile primare (Granada si Early Foothill) au un continut ridicat de zahar si un gust mai dulce decat gustul celui de-al patrulea soi, soiul Minunat (Wonderful).


Fisiere in arhiva: (1)

 • Fructul de Rodie.doc

Previzualizare pagini (9):


  Documente similare:

  Preview Procedee si Scheme Tehnologice de Fabricare pentru Diferite Conserve de Fructe
  Procedee si Scheme Tehnologice de Fabricare pentru...
  Referatul contine 29 pagini in format doc cu o marime totala de 74.84 KB.
  Preview Conservarea Sucurilor de Fructe cu Ajutorul Radiatiilor Ultraviolete
  Conservarea Sucurilor de Fructe cu Ajutorul...
  Proiectul contine 33 pagini in format doc cu o marime totala de 84.2 KB.
  Preview Proiect Citrice
  Proiect Citrice
  Proiectul contine 31 pagini in format doc cu o marime totala de 842.16 KB.
  Preview Tehnologia Procesarii Extractelor de Afine
  Tehnologia Procesarii Extractelor de Afine
  Proiectul contine 12 pagini in format doc cu o marime totala de 13.53 KB.
  Preview Fructe Exotice Benefice Organismului Uman
  Fructe Exotice Benefice Organismului Uman
  Referatul contine 17 pagini in format ppt cu o marime totala de 2.31 MB.
  Preview Prepararea Sucului Natural din Fructe - Citrice
  Prepararea Sucului Natural din Fructe - Citrice
  Proiectul contine 34 pagini in format doc cu o marime totala de 146.94 KB.