Proceduri și Tehnici de Degustare Distilate

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 792
Mărime: 47.81KB (arhivat)
Publicat de: Luiza Botezatu
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Palinca se serveşte in pahare mici de 50-100 ml, insă la degustare se folosec pahare mari de tip ,,balon’’. Aceste pahare au o baza foarte largă şi apoi se îngustează spre gura paharului astfel aroma ajungând direct la nivelul nasului pentru a fii simţită la întensitate maximă.

De-a lungul timpului fiecare popor a încercat sa-si arate ospitalitatea prin diferite modalitati, ajunse în cursul anilor ca obiceiuri. Cel mai frecvent obicei este acela de a-si invita oaspetii la masa, prilej prin care îsi puteau arata vrednicia prin varietatile de feluri de mâncare. Totodata, o mâncare buna era însotita si de o bautura tare, care avea rolul sa stârneasca pofta oaspetelui si sa poata consuma din toate bucatele gazdei. Cum aceste bauturi erau bogate în alcool si mesenii consumau doar în timpul mesei, acestea au primit numele de bauturi aperitive. Bauturile aperitive se servesc în cantitati de 50-100 ml., în prima parte a meniului, însotind gustarile reci sau calde. Se servesc simple sau combinate sub forma de coctailuri aperitive. Bauturile aperitive stimuleaza pofta de mâncare.

Bauturile aperitive s-au diversificat în timp, ele capatând caracteristicil fiecarui popor în parte. Astfel românilor le sunt caracteristice tuica, palinca si rachiurile din fructe, grecii si-au evidentiat ouzo-ul, rusii si popoarele nordice au votca sau vodka, iar popoarele anglo-saxone au whiskey-ul. Chiar daca au denumiri diferite, toate aceste bauturi se aseamana prin faptul ca sunt obtinute în urma distilarii musturilor fermentate din fructe sau cereale.

Preview document

Proceduri și Tehnici de Degustare Distilate - Pagina 1
Proceduri și Tehnici de Degustare Distilate - Pagina 2
Proceduri și Tehnici de Degustare Distilate - Pagina 3

Conținut arhivă zip

  • Proceduri si Tehnici de Degustare Distilate.docx

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Ai nevoie de altceva?