Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 1555
Mărime: 114.62KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Universitatea „Lucian Blaga” SIBIU

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. 1. Denumirea produsului si incadrarea lui
  3. 2. Destinatia produsului
  4. 3. Aspecte inovative
  5. 4. Reteta de fabricatie pentru 100kg produs finit
  6. 5. Descrierea materiilor prime si auxiliare
  7. 6. Schema tehnologica
  8. 7. Caracteristicile produsului finit
  9. 8. Ambalarea, etichetarea si pretul produsului

Extras din referat

1.Denumirea produsului .Categoria de produse din care face parte

Produsul “El vis” se incadreaza in categoria produselor de caramelaj tari si are drept.

slogan: El vis, bomboana din paradis.

Dropsurile cu ardei capia sunt produse zaharoase care cuprind in compozitia lor zahar ,sirop de

glucoza,apa,pasta de ardei, acid citric si esenta de afine rosi.

Ideea gustului de dulce a fost descoperita pentru prima dată de oamenii cavernelor care mâncau miere,iar de-a lungul timpului,egiptenii ,arabii şi chinezii au preparat fructe şi alune învelite în miere pentru a satisface nevoia gustului de dulce. În Europa ,în Evul Mediu ,costul ridicat al zahărului a făcut ca bomboanele să fie o delicatesă pe care şi-o permiteau doar oamenii bogaţi ,bomboanele din zahăr topit devenind însa cunoscute abia în secolul al XVII-lea în Anglia şi în coloniile americane. Fabricarea dulciurilor s-a dezvoltat rapid ca industrie la începutul secolului al XIX-lea prin descoperirea sucului dulce din sfeclă ,fabricarea bomboanelor tari din menta sau dropsuri din lamaie a devenit una din cele mai populare . Industria produselor de caramelaj , în special cea a dropsurilor a manifestat o creştere rapidă în ultimii ani în diverse ţări din întreaga lume.

2.Destinatia produsului

Cu exceptia copiilor sub 3 ani si diabeticilor produsul se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori in special acelora care necesita un aport mare de energie.Valoarea energica a produsului se incadreaza pana la 1870KJ/100g produs.

3.Aspecte inovative

Dropsurile sunt produse zaharoase care cuprind in compozitia lor zahar ,sirop de glucoza,apa, precum si alte ingrediente care contribuie atat la imbunatatirea propietatilor gustative cat si la marirea sortimentelor .

Produsul,, El vis” se diferențiază de alte produse din această categorie prin conținutul de ardei capia care vine cu aport de culoare naturala provenita din ardeiul capia , substanțe nutrivite și textura dar si prin esenta de afine rosi (Vaccinium myrtillus ).

4.Compoziție 100 kg produs finit

Zahăr Sirop de glucoză Apă Pastă ardei Capia Acid citric Esență de afine roșii

64,1 kg 44,9 kg 21,16 L 5 kg 1 kg 0,051 kg

5.Materii prime

Zaharul (zaharoza) - constituie materia primă de baza a produselor zaharoase, putând reprezenta între 50 și 70% din substanța uscata a acestora. Zahărul utilizat la fabricarea produselor zaharoase trebuie să aibă o puritate de 99,75 - 99,8% zaharoză raportată la substanța uscată, umiditate de maximum 0,1%, cenușă maximum 0,3%, substanțe reducătoare maximum 0,05%.

Siropul de glucoza. Este utilizat la fabricarea produselor zaharoase și are un conținut mediu de substanță uscată de 78 - 80%, din care dextroza și substanțe reducătoare, calculate ca dextroză, minimum 38 - 42%. Proporția de participare a siropului de glucoza la fabricarea produselor pe bază de caramel este cuprinsă între 5 și 100% față de masa zahărului. Glucoza din siropul de glucoză are rolul de a împiedica cristalizarea zaharozei în soluție, ceea ce permite creșterea concentrației maselor la fierbere, fără riscul cristalizării zaharozei.

Ardei capia

Compozitie chimica:

Datorită numeroaselor varietăţi, ardeiul prezintă importanţă deosebită pentru îmbunătăţirea consumului de legume şi asigurarea unei nutriţii corespunzătoare

- glucoza, fructoza, zaharoza, amidon, pectine, lipide, carotenoide, bogat in vitamina A si mai ales B1, B2, C, E, P, PP, enzime, ulei eteric si substante minerale.

Esenta de affine rosii

In traditia populara: este pretuit pentru fructele sale dulci-acrisoare.

Din afine se prepara bauturi racoritoare si alcoolice (sirop si afinata) si produse alimentare (gem, marmelada) Sucul din fructe se folosea la colorarea vinurilor, iar in trecut se folosea la vopsitul firelor si tesaturilor. Compozitie chimica: fructele- tanin, pectine, mirtilina, zaharuri, provitamina A, vitamina B1, B2, C, E, PP, acizi: citric, benzoic, malic, oxalic, tartric, succinic, malic, lactic, principii bacteriostatice..

Apa

Apa este un lichid inodor, insipid și incolor, de cele mai multe ori, sau ușor albăstrui sau chiar verzui în straturi groase. Apa este o substanță absolut indispensabilă vieții, indiferent de forma acesteia, fiind unul dintre cei mai universali solvenți.

Preview document

Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 1
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 2
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 3
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 4
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 5
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 6
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 7
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 8
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 9
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 10
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 11
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 12
Produse de caramelaj tari - dropsuri el vis - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Produse de Caramelaj Tari - Dropsuri El Vis.doc

Alții au mai descărcat și

Tehnologia obținerii berii

Berea este o bautura alcoolica nedistilata, obisnuita prin fermentarea cu drojdie a unui must realizat din malt, apa si fiert cu hamei. Unii...

Industrie chimică alimentară

Proprietati mecanice - Elasticitatea - Plasticitatea - Duritatea - Rezistenta Proprietati fizice - Electrice - Magnetice - Optice -...

Ai nevoie de altceva?