Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 1432
Mărime: 15.57KB (arhivat)
Publicat de: Crin Mureșan
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Vasiliu
Academia De Studii Economice Facultatea de Comerţ

Extras din referat

Introducere

Schwarzmuller este al patrulea producător de suprastructuri, remorci şi semiremorci, deasemenea lider de piaţă în Austria şi în multe ţări europene, cu livrări anuale de cca. 12.000 de vehicule comerciale. Ea are un capital social total de 9.962.000 lei subscris şi vărsat integral, reprezentat de 9.962 părţi sociale înregistrate la valoarea nominală de 1.000 lei fiecare.

Schwarzmuller Romania a fost înfiinţată în anul 2002, când a început ca birou de vânzări vehicule. Ea are sediul în satul Dragomiresti Deal,comuna Dragomireşti Vale, nr.203, judeţul Ilfov şi este înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului J23/1195/2008, CUI: RO 14835621. Obiectul principal de activitate al SC Schwarzmuller Romania SRL este 4519- Comerţ cu alte autovehicule conform clasificării CAEN. Ea are 30 de angajaţi în Romania şi o cifră de afaceri în 2009 de 14.408.229

Datorită dezvoltării continue s-a impus construirea unui sediu propriu în anul 2008 şi extinderea activităţii pe mai multe domenii, respectiv vânzarea de piese de schimb şi service. Având cele mai moderne dotări pentru reparaţia de remorci, semiremorci şi suprastructuri, oferim clienţilor noştri servicii after-sales la cel mai înalt standard de calitate.

Firma se mândreşte cu o tradiţie de 140 de ani în domeniul vehiculelor comerciale. Fondată de către potcovarul Joseph Schwarzmuller, firma a funcţionat ca fierărie în Passau timp de două generaţii. În anul 1963, domnul Wilhelm Schwarzmuller senior a pus bazele fabricii principale din Freinberg. Fii săi, Wilhelm junior şi Egon Schwarzmüller au dezvoltat începând cu anii 1960 ceea ce a devenit concernul de astăzi. Acum firma este condusă de către a cincea generaţie, şi anume doamnele Manuela Hasenberger-Schwarzmuller şi Beate Paletar.

Schwarzmuller nu este numai producător, ci şi-a construit şi o reputaţie deosebită prin oferta completă de service. Operaţiunile calitative de reparaţii şi mentenanţă sunt posibile în ateliere dotate la cel mai înalt standard, cu depozite bine aprovizionate şi personal perfecţionat continuu. Pe lângă acestea putem răspunde cerinţelor individuale ale clienţilor noştri prin oferta de închiriere, având la dispoziţie un parc auto foarte divers.

Ei sunt prezenţi în 20 de ţări europene şi garantează clienţilor o calitate ridicată a tuturor vehiculelor Schwarzmuller şi un service de primă clasă.

2. Identificarea activităţilor logistice

Actvitatea derulată de Schwartzmuller Romania se referă în principal la: comercializarea şi/ sau închirierea vehiculelor agabaritice, comercializarea pieselor de schimb pentru vehicule agabaritice, service auto, garare vehicule clienţi.

Tipurile de vehicule agabaritice comercializate de Schwartzmuller Romania de-a lungul timpului au fost:

- vehicule pentru transport buşteni, autovehicule pentru exploatare forestieră,

- vehicule basculabile, suprastrucuri, remorci cu axe centrale, semiremorci,

- vehicule cu platformă, suprastructuri, remorci cu axe contrale, semiremorci.

Semiremorcile (noi şi second-hand) oferite pentru vânzare şi închiriere în prezent sunt construite după anul 2001 şi sunt caracterizate de următorii parametri:

- număr axe: 3;

- greutate totală: 35t;

- greutate proprie: 6t;

- sarcină utilă: 28 t;

- dimensiuni interioare: cca. 13.620 mm/2.480 mm.

Un sortiment mare de piese de schimb originale, accesorii şi dotări opţionale de la producătorii consacraţi, asigură clienţilor calitate şi siguranţa‚ în exploatare.

Reprezentanţa de service este utilată cu cea mai modernă tehnică de service, cum ar fi standuri de testare frânare de ultimă generaţie, sisteme de redresare şasie, care sunt adecvate pentru orice tip de remorcă, semiremorcă sau camion. Repară si întreţine orice tip sau marcă de vehicul, indiferent dacă este construit din oţel sau aluminiu. De asemnea oferă şi un serviciu mobil de depanare, rapid şi eficient, accesibil la orice oră.

Departamentul de logistică al companiei este alcătuit din 6 persoane: Emil Drugulescu-coordonator logistică, un gestionar depozit şi 4 şoferi. Ei sunt responsabili cu aprovizionarea de semi-remorci şi piese de schimb, transportul, depozitarea şi distribuţia acestora către clienţi.

În cadrul societăţii, activităţile logistice pot fi împărţite în 2 forme fundamentale:

- logistica globală şi

- logisica internă a întreprinderii.

Logistica globală este cea care optimizează un flux continuu de semi-remorci şi piese de schimb: achiziţia acestora de la furnizorul din cadrul grupului din Austria sau Ungaria şi transportul pe cale terestră asigurat de transportatori de renume precum Barrichello, M.H.S. Truck & Bus şi Feher Krisz până la showroom-ul/depozitul/service-ul din Dragomireşti.

Preview document

Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL - Pagina 1
Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL - Pagina 2
Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL - Pagina 3
Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL - Pagina 4
Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL - Pagina 5
Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Analiza Sistemului Logistic la SC Schwartzmuller SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managementul Proiectelor

DESCRIEREA AFACERII Strategia companiei O alta noutate in strategia de dezvoltare a companiei noastre este extinderea business-ului in segmentul...

Înființare firmă - vulcanizare auto

1. Prezentarea ideii de afaceri. În acest plan de afacere urmărim deschiderea unei vulcanizări la standarde ridicate, în oraşul Brăila, într-o...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?