Biblioteca

Comportamentul de Grup si Eficienta Organizationala

Referat / Management
Informatii Referat:
Numar de pagini: 8
Marime arhiva: 36.32Kb
Contine fisiere: docx
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Management
Nota pe site: 8 Comportamentul de Grup si Eficienta Organizationala, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Comportamentul de Grup si Eficienta Organizationala.docx

Extras din document:

1. Grupuri și munca în echipă
În grupul din care fac parte (colectivul firmei de construcții la care sunt angajat pe postul de director de aprovizionare) a avut loc un conflict în momentul în care colegul de departament a fost acuzat pe nedrept de către directorul departamentului de finanțe că a întărziat la îndeplinirea sarcinilor care i-au fost acordate. Cauzele acestui conflict au fost neînțelegerile dintre cei doi angajați; lipsa de comunicare între ei a determinat apariția conflictul. Soluționarea a avut loc după două zile de conflict, moment în care directorul general a stabilit că vina nu-i aparține angajatului acuzat, ci firmei de utilaje de unde organizația se aproviziona cu materii prime, firmă ce nu a trimis la timp comanda. Rolul meu în această situație a fost de observator și de moderator al problemei, încercând să fiu imparțial.
Performanța grupului la locul de muncă este rezultatul nemijlocit al efortului angajaților, influențat de abilitățile și de perceperea (întelegerea) sarcinilor ce le revin. Așadar, performanța poate fi văzută ca fiind în strânsă relație cu efortul depus de angajați, abilitățile acestora, perceperea locului și rolului postului pe care îl ocupă fiecare memebru al grupului în cadrul organizației.
Efortul, care rezultă din motivare, se referă la cantitatea de energie (fizică și/sau mentală) utilizată de anagajați pentru îndeplinirea unei sarcini.
Abilitățile sunt caracteristicile personale ale angajaților folosite pentru îndeplinirea sarcinilor. Ele nu fluctuează prea mult într-o perioadă scurtă de timp.
Perceperea (înțelegerea) rolului în organizație se referă la direcția în care grupul crede că ar trebui să-și canalizeze eforturile în muncă.
Pentru a atinge un nivel acceptabil al performanței trebuie ca toate cele trei componente descrise mai sus să depășească un nivel acceptabil.
Contribuția personală la succesul grupului constă în asigurarea ordinii și liniștii în cadrul grupului, acest lucru fiind suficient deoarece există respect și colaborare între membrii grupului.
2. Leadership
Liderul organizație este reprezentat de directorul general. Caracteristicile de personalitate ale acestuia sunt: spirit introvertit/extrovertit, independență, încredere în sine, caracter hotărât, tendința de autoritarism, spirit amiabil/agresiv, înclinații de dominare/subordonare. Comprotamentele care îl califică ca fiind un lider de succes sunt: dovedește entuziasm, susține alți oameni, recunoaște eforturile individuale, ascultă ideile și problemele indivizilor, oferă direcții, demonstrează integritate personală, practică ceea ce predică, încurajează munca în echipă, încurajeaza în mod activ feedbackul, dezvoltă alte persoane.
Managereul general este un leader charismatic deoarece este o persoană carismatică, care au un talent nativ deosebit în a-i influenţa într-o manieră profundă pe cei din jur. Liderul organizației se caracterizează printr-o încredere foarte mare în propriile resurse, în propriile valori, dar şi în abilitatea sa de a obţine ceea ce îşi dorește.
Liderul prezintă următoarele calităţi :
-capacitatea de a creea o viziune ce este de natură să evidenţieze un viitor dorit, strălucitor pentru susţinătorii săi. Această capacitate are în vedere următoarele elemente observate la comportamentul liderului în cadrul organizației:
• articularea unei viziuni convingătoare;
• stabilirea unor aşteptări înalte;
• modelarea unor comportamente competitive.
-capacitatea de a energiza, în special printr-o implicare personală ridicată. Liderul orgnizației conduce prin propriul său exemplu, el nu cere altora să facă ceea ce el însuşi nu face. Capacitatea de energizare cuprinde următoarele aspecte întâlnite în activitatea acestuia în cadrul organizației:
• evidenţierea propriului angajament;
• exprimarea încrederii personale;
• obţinerea şi utilizarea succesului.


Previzualizare pagini: (8)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Managementul Resurselor Umane - Grupurile de Munca
  Referatul contine 14 pagini in format doc cu o marime totala de 27.08 KB.
  Preview document similar
  Management si Comportament Organizational
  Referatul contine 14 pagini in format doc cu o marime totala de 30.02 KB.
  Preview document similar
  Managementul Financiar - Obiect, Rol, Functii si...
  Proiectul contine 28 pagini in format doc cu o marime totala de 368.84 KB.
  Preview document similar
  Management General si Management Educational
  Cursul contine 97 pagini in format doc cu o marime totala de 198.48 KB.
  Preview document similar
  Managementul Lucrului in Echipa
  Cursul contine 34 pagini in format doc cu o marime totala de 94.72 KB.
  Preview document similar
  Comunicare Organizationala
  Referatul contine 26 pagini in format doc cu o marime totala de 30.74 KB.
  Carti recomandate:
  Zoltan Bogathy
  Cunoasterea tehnicilor si metodelor psihologice de cercetare si interventie constituie un avantaj strategic pentru orice practician in psihologia muncii si organizationala. Autorii manualului imbina experienta academica si cea practica, promovand indrumarea eficienta in spatiul psihologiei aplicate. Pe parcursul capitolelor, cititorii acestei... citeste tot
  Mihaela Vlasceanu
  Analiza amanuntita a comportamentului organizational face ca lucrarea Mihaelei Vlasceanu sa fie una de referinta in literatura romaneasca de specialitate. Pana acum, tema a fost abordata doar colateral sau analizata pe domenii mai inguste. Cititorul va gasi in acest volum o abordare pe mai multe niveluri a comportamentului organizational... citeste tot
  Lawrence G. Hrebiniak
  Conceperea unei strategii este un proces dificil,aplicarea ei este inca si mai dificila. Cartea de fata este cu siguranta ghidul complet de care aveti nevoie pentru a pune in practica strategia dvs. de afaceri. Veti invata cum: sa adunati la un loc competentele necesare aplicarii strategiilor pe termen scurt cu ajutorul unor planuri pe... citeste tot