Biblioteca

Managerii si Autoritatea

Referat / Management
Informatii Referat:
Numar de pagini: 15
Marime arhiva: 26.62Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Management
Nota pe site: 9 Managerii si Autoritatea, 9 out of 10 based on 2 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Managerii si Autoriatea.doc

Din cuprins:
1. Managerul - rol si interactiuni
1.1 Introducere
1.2 Conceptul de manager
1.2.1. Definirea mangerului
1.2.2. Sfera calităţilor, cunoştinţelor şi aptitudinilor managerilor
1. 3. Stiluri de conducere
1.3.1.Abordarea prin prisma trăsăturilor leaderului
1.3.2. Abordarea prin prisma comportamentului leaderului
2. Funcţiile manageriale
2.1 Rolul managerilor în societatea contemporană
3. Managerii- Componenta determinată a oricărei organizaţii
3.1.Managerii- categorie distincta si componenta cea mai importanta a oricarui department
4.Tipologia managerilor

Extras din document:

I Managerul - rol si interactiuni
1. Introducere
Adeseori capacitatea de a conduce şi un manager eficient sunt atribuite calităţii de “charismatic”. În mod evident, cu cât un manager este bine pregătit în mai multe domenii cu atât mai mare este potenţialul său de eficacitate, cu condiţia ca el sa se adapteze astfel încat sa folosească aptitudinile potrivite la momentul potrivit.
Schimbările sociale şi de altă natură tind să reducă masura în care managerii se pot baza pe autoritatea lor formală pentru a-şi executa funcţia. Astfel au devenit mai impotante stilurile politice de management, care fac uz de autoritatea formală doar în ultimă instanţă, deşi unele schimbări ale condiţiilor economice au dus uneori la un reviriament al stilurilor manageriale mai importante.
Totusi se manifestă înca o mare varietate a situaţiilror în care se pot afla managerii. Mulţi sunt şi factorii care-şi pun amprenta asupra stilului corespunzator într-o anumită situaţie. Unii dintre aceşti factori sunt prezenţi pe parcursul lucrării, inclusiv efectul deosebirilor regionale şi problemele cu care se confruntă managerii care lucreză în străinătate. Este de asemenea explicat conceptul de agresivitate şi impoortanţa sa pentru management.
II. Conceptul de manager
2.1. Definirea mangerului
Din analiza definiţiilor mangerului sau cadrului de conducere se constată două abordări principale. O primă abordare, include în categoria managerilor nu numai cadrele de conducere propriu-zise, dar şi personalul de specialitate. Pentru o asemenea abordare pledeaza şi Peter Drucker, după ce face o analiză evolutivă a cadrelor de conducere.
O a doua tendinţă include în categoria managerilor numai persoanele care efectiv deţin posturi manageriale, adică acelora care le sunt nemijlocit subordonaţi alţi componenţi ai firmei, ce iau decizii de conducere, deci care influenţează în mod direct acţiunile si comportamentul altor persoane.
Materia primă a managerilor o reprezintă potenţialul subordonaţilor şi propriul lor talent de a conduce. Managerii exercită în mod permanent, integral sau parţial, funcţii de previziune, organizare, coordonare, antrenare şi evaluare, referitoare la procesele de muncă exercitate de subordonaţii lor.
Aceasta a doua abordare o considerăm mai riguroasă, întrucât în delimitarea managerilor se reflectă mai adecvat specificul procesului de conducere. Prima abordare este deficitară pentru că nu face deosebirea între specialiştii şi funcţionarii aparatului managerial (care asigură baza informaţională necesară managementului întreprinderii şi participă temporar la realizarea unor segmente ale proceselor şi relaţiilor manageriale) şi managerii propriu-zis, a căror misiune principală constă în exercitarea, previziunii, organizării, coordonării, antrenării si evaluării muncii primilor.
2.2. Sfera calităţilor, cunoştinţelor şi aptitudinilor managerilor
Specificul proceselor manageriale se reflectă atât în proporţia superioara în care managerii trebuie să posede o serie de calităţi, cunoştinţe, aptitudini si comportamente necesare tuturor componenţilor firmei, cât şi o serie de cunoştinţe şi aptitudini specifice acestui domeniu. Din prima categorie fac parte: inteligenţa, memoria, spiritul de observaţie, capacitatea de concentrare, saănătatea caracterul, calităţi necesare în orice profesie, dar la dimensiuni sporite pentru manageri, dată fiind complexitatea şi dificultatea proceselor manageriale. Managerii trebuie să posede într-o proportie sporită şi o serie de cunoştinţe economice, psiho-sociale, juridice, tehnice, matematice şi statistice, de cultură generală etc. şi aptitudini de autoperfecţionare continuă, de a lucra în echipă s.a. Aşa cum au răspuns managerii din 28 de tări, capacitatea de a decide, cunoştinţele manageriale, cunoştinţele economice, abilitatea de a dirija oamenii şi capacitatea de autoperfecţionare continuă au un rol prioritar.


Previzualizare pagini: (15)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Administrarea Corporativa - Functiile Managerilor...
  Referatul contine 13 pagini in format doc cu o marime totala de 35.01 KB.
  Preview document similar
  Femeia Manager in Romania
  Proiectul contine 18 pagini in format doc cu o marime totala de 473.1 KB.
  Preview document similar
  14 Trepte spre Formarea Mea ca Manager European
  Referatul contine 22 pagini in format doc cu o marime totala de 37.49 KB.
  Preview document similar
  Rolul Managerului European - Managerii si Societatea...
  Referatul contine 30 pagini in format doc cu o marime totala de 69.42 KB.
  Preview document similar
  Profesionalismul Managerului – Garantia Eficientei...
  Referatul contine 30 pagini in format doc cu o marime totala de 71.49 KB.
  Preview document similar
  Rolul Managerului, a Stilului si Tipului de Management
  Proiectul contine 9 pagini in format doc cu o marime totala de 18.73 KB.
  Carti recomandate:
  Cristina Simion
  Ghidul managerului de presa a fost realizat cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, in cadrul programului O presa locala mai puternica. Autorii sunt Vlad A. Arghir, Liviu Burlacu, Daniel Cristescu, Silviu Ispas, Delia Mucica, Arina Ureche si Cristina Simion -coordonatoarea volumului. citeste tot
  Karen Berman, Joe Knight, John Case
  Sa intelegem finantele si ceea ce se ascunde in spatele acestora Ar fi normal ca orice manager de afacere sa utilizeze datele financiare pentru a lua decizii, a aloca resurse si a stabili cheltuieli bugetare. Dar, adevarul este ca celor mai multi le este greu sa aplice si cele mai simple instrumente financiare in munca lor cotidiana. Chiar si... citeste tot
  Jim Barrett
  In procedurile de recrutare, selectare si evaluare, veti intalni teste de aptitudini concepute pentru a va determina competenta si potentialul de reusita.

  Teste supreme de aptitudini este cea mai mare si mai diversificata carte de acest gen, continand peste 1.000 de intrebari similare celor din evaluarile reale si adresandu-se... citeste tot