Biblioteca

Proiect de Colectare Selectiva a Deseurilor in Comuna Floresti,Judetul Cluj

Referat / Management, Ecologie
Informatii Referat:
Numar de pagini: 8
Marime arhiva: 41.12Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domenii: Management, Ecologie
Nota pe site: 8 Proiect de Colectare Selectiva a Deseurilor in Comuna Floresti,Judetul Cluj, 8 out of 10 based on 1 rating
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Proiect de Colectare Selectiva a Deseurilor in Comuna Floresti,Judetul Cluj.doc

Extras din document:

1. DESCRIEREA PROIECTULUI
Ce reprezintă colectarea selectivă
Colectarea selectivă a deşeurilor este soluţia la îndemâna tuturor şi presupune depozitarea deşeurilor în locuri special amenajate în vederea reciclării. Conform HG 621/2006 (completată şi modificată prin 1872/2006), instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile, persoanele fizice sunt obligate să colecteze selectiv deşeurile de ambalaje în containere diferite, inscripţionate în mod corespunzător şi amplasate în locuri speciale accesibile cetăţenilor.
tritoni.wordpress.com
• Hârtie şi cartoane (ziare, reviste, tipărituri, cutii de detergenţi, de cereale etc.), ce pot fi vândute la tonetele special amenajate;
• Ambalaje PET şi alte materiale plastice (pungi, folii, cutii de iaurt, butelii de la produse cosmetice şi de curăţenie etc.), ce pot fi reciclate;
• Deşeuri feroase (fier, tablă ş.a) şi doze metalice, ce pot fi valorificate la punctele “REMAT”
• Sticle şi cioburi; vânzarea ambalajelor din sticlă la centrele care seocupă cu achiziţionarea acestora;
Deşeurile de ambalaje
Deşeurile de ambalaje reprezintă toate ambalajele şi materialele de ambalare care nu se mai folosesc, care sunt aruncate la gunoi. Deşeurile reprezintă una dintre principalele cauze ale poluării. Din fericire, multe dintre ele sunt reciclabile, iar reciclarea şi refolosirea lor ca materii prime, este cea mai indicată metoda pentru reintroducerea în circuitul economic.
Principiul reciclării
Reciclarea presupune separarea şi colectarea materialelor în vederea transformării lor în produse utile noi. O mare parte din aluminiul, sticla, hârtia sau oţelul folosite astăzi în întreaga lume sunt deja provenite din reciclare. Sticla şi oţelul pot fi reciclate nu doar o dată, ci de nenumărate ori. Reciclarea aluminiului şi oţelului utilizat la cutiile de băuturi, a hârtiei şi cartoanelor, a sticlei, precum şi a anumitor mase plastice constituie peste tot în ţările occidentale o industrie înfloritoare.
Ce tipuri de deşeuri se vor colecta în cadrul acestui proiect ?
Ţinând cont şi de practica în domeniu, de posibilităţile efective de colectare şi de implicare a agenţilor economici, colectorii din zona au stabilit ca prin acest proiect să se colecteze separat doar plasticul, sticla şi hârtia. Celelalte deşeuri colectându-se după vechiul sistem.
Sistemul de colectare.
Pentru colectare deşeurilor s-au format grupuri de câte trei recipiente, pentru cele trei tipuri de materiale colectate. Astfel, deşeurile de plastic şi hârtie au fost colectate în recipiente tip cub confecţionate din plasă sudată iar sticla în cutii confecţionate din OSB.
Unde: Prezentul proiect îşi propune realizarea colectării selective a deşeurilor Comuna Floresti precum şi o serie de activităţi de implicare a tineretului în acţiuni de voluntariat legate de natură, aer liber, de diverse activităţi colective de voluntariat.
Scopul proiectului constă în îmbunătăţirea sistemului de colectare selectivă a comunei şi de valorificare a deşeurilor prin implementarea unui sistem de colectare selectivă şi transportarea acestora.
Grupul ţintă al proiectului: o populatie de aproape 20.000 cu 5.000 de locuinte ocupate si alte 10.000 in constructie plus 15.000 fiind existente si/sau in faza de proiect, populatia este in crestere. La o medie de 3 persoane pe locuinta, populatia va ajunge la 45.000 spun specialistii imbiliari.
Principalele activităţi sunt: organizarea activităţii Unităţii de Implementare a Proiectului; monitorizarea şi evaluarea proiectului; achiziţionarea serviciilor de proiectare şi realizarea proiectului tehnic; organizarea procedurii de achiziţie şi contractarea lucrărilor de construcţie; realizarea lucrărilor de construcţii; achiziţionarea eurocontainerelor, vehiculelor şi a echipamentelor specifice; recrutarea şi selectarea persoanelor pentru posturile nou create; achiziţionarea serviciilor de instruire şi instruirea persoanelor pentru exploatarea investiţiei; achiziţionarea serviciilor de promovare şi realizarea campaniei de conştientizare a populaţiei şi de promovare a proiectului şi a serviciilor nou create.


Previzualizare pagini: (8)

  Comentarii:

  UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI FACULTATEA DE BUSINESS SPECIALIZARILE ADMINISTRAREA AFACERILOR SI MANAGEMENT HOTELIER


  Documente similare:
  Preview document similar
  Managementul Deseurilor de Tip Namoluri de la...
  Referatul contine 34 pagini in format doc cu o marime totala de 1.46 MB.
  Preview document similar
  Colectarea, Transport, Depozitarea, Prelucrarea si...
  Proiectul contine 41 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 6.35 MB.
  Preview document similar
  Gestionarea Deseurilor in Romania
  Referatul contine 9 pagini in format doc cu o marime totala de 20.06 KB.
  Preview document similar
  Deseuri Periculoase
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 870.45 KB.
  Preview document similar
  Colectarea si Transportul Deseurilor
  Proiectul contine 25 pagini in format doc cu o marime totala de 1.65 MB.
  Preview document similar
  Monitorizarea Deseurilor din Judetul Bacau
  Proiectul contine 107 pagini in format doc, ppt cu o marime totala de 2.15 MB.
  Carti recomandate:
  Aceasta colectie cuprinde o selectie dintre cele mai savuroase Bancuri, grupate tematic in 5 volume de buzunar: Bancuri semnificative cu si despre copii Bancuri cu talc despre unele animale care ne inconjoara Bancuri super erotice Bancuri faimoase cu si despre celebritati citeste tot
  Mostenire apasatoare a programului dezvoltarii masive, strict functionaliste, din perioada comunista, la care se adauga cresterea necontrolata a suburbiilor dupa anii 90, locuirea la bloc trezeste reactii negative atat din partea celor care le locuiesc, cat si din partea celor responsabili cu proiectarea si, mai ales, integrarea lor in peisajul... citeste tot
  Am scris aceasta carte "Contractul individual si contractul colectiv de munca", predominant practica, din dorinta de a oferi practicienilor dreptului, o selectie de jurisprudenta relevanta in materia contractului individual si al celui colectiv de munca.

  Pentru a fi un instrument de lucru util, am apreciat necesara prezentarea... citeste tot