Biblioteca

Responsabilitatile Managerului Financiar

Referat / Management
Informatii Referat:
Numar de pagini: 16
Marime arhiva: 20.36Kb
Contine fisiere: doc
Numar de fisiere: 1
Tip document: Referat
Domeniu: Management
Nota pe site: 8 Responsabilitatile Managerului Financiar, 8 out of 10 based on 1 rating
Profesor indrumator / Prezentat Profesorului:
Klaus Schebesch
Valoare:
Ce sunt punctele? Ce sunt punctele?

Punctele reprezinta moneda de schimb a site-lui.

Ai nevoie de ele ca sa downloadezi documente si le poti primi incarcand documente pe site.

Daca nu vrei sau nu poti face asta, punctele se pot cumpara foarte usor prin SMS, Card sau PayPal.

Click pentru mai multe detalii.

Fisiere in arhiva: (1)

 • Responsabilitatile Managerului Financiar.doc

Extras din document:

Mananagementul financiar a devenit o veriga importanta in conducerea inteligenta a companiilor. Cea mai mare parte a conflictelor ce tin de domeniul financiar si declinul unor organizatii au ca principala cauza un management defectuos imprimat de insuficientele cunostiinte din domeniul Managementului Financiar.
In ziua de azi, intr-o intreprindere, nu se poate realiza nimic, daca nu se cunoaste managementul financiar. Totul trebuie sa fie legal, pentru a nu se ajunge la fraude fiscale. Iar necunoasterea sau neintelegerea manage-mentului financiar, poate duce la comiterea acestor fraude chiar neintentionat.
Managementul este unul din factorii esentiali care explica de ce o tara este bogata sau saraca. Menagementul este o arta si nu una oarecare, ci arta artelor pentru ca pune in valoare talentele oamenilor. Din cele doua definitii rezulta ca managementul are un pronuntat caracter uman. Conducerea inseamna o retea de oameni care lucreaza impreuna pentru a atinge obiectivele urmarite de catre firme, fiecare structura a firmei isi organizeaza si conduce propriile afaceri cu singurul amendament ca trebuie sa-si justifice rezultatele in fata conducerii companiei din care face parte.
Factorii care stimuleaza oamenii:
- Atribuirea de responsabilitate ( acesteia i se acorda 24% din economia generala a mijloacelor de stimulare );
- Delegarea de autoritate 16%;
- Salariul 15%;
- Stimularea salariatului de a-si forma o cariera 14,7%;
- Ambitia 8,8%;
- Crearea posibilitatii ca salariatul sa-si formeze un renume 6,7%;
- Gradul de siguranta pe care il garanteaza firma;
- Politica de cadru a firmei 3,6%;
- Premierea 2%;
- Asajarea orarului de lucru cu interesele salariatilor;
- Utilizarea rationala a factorilor geografiei.
Conceptul de management financiar
Teoria financiara cunoaste o multime de definitii a activitatii si a managementului financiar ca stiinta. Activitatea financiara cuprinde procesul de elaborare si implementare a deciziilor financiare in cadrul intreprinderii. Managementul financiar poate fi privit ca un ansamblu de masuri si activitati in cadrul unei organizatii si care in conformitate cu obiectivele puse contribuie la dirijarea fluxurilor financiare. Managementul financiar in cadrul intreprin-derii este responsabil de obtinerea si utilizarea fondurilor banesti de o maniera care sa duca la maximizarea valorii firmei. Iar principalul indicator al succe-sului intreprinderii este maximizarea continua a valorii intreprinderii si implicit a avutiei proprietarilor ei. Altfel spus aceasta practica include toate activitatile indreptate spre gestiunea cu finantele, determinate de scopurile si structura intreprinderii. Iar rolul gestiunii financiare este de a fi un intermediar intre firma si pietele de capital, unde se afla principalele surse de bani, de a asigura continuitatea activitatilor firmei.
Gestiunea financiara asigura procurarea banilor necesari de pe pietele de capital, dirijeaza procesul de investire a acestor bani in active pe termen lung si curente, care apoi generând fluxuri pozitive de bani, trebuie sa asigure rambursarea imprumuturilor, plata dividendelor si dobânzilor, si sursele necesare pentru dezvoltare.
Domeniul de studiu al managementului financiar cuprinde principalele teorii ale finantelor moderne, compartimentele analitice ale contabilitatii (analiza starii financiare a intreprinderii, analiza si gestiunea creantelor etc.) si compartimente ale teoriei gestiunii corporatiilor. Managementul financiar se prezinta ca o sinteza a finantelor, managementului firmei si contabilitatii.
Managementul financiar in cadrul intreprinderii se bazeaza pe dirijarea activelor si pasivelor intreprinderii. Deosebim gestiunea financiara, pe termen scurt, a activelor si pasivelor curente si gestiunea financiara pe termen mediu si lung, a activelor si pasivelor permanente.


Previzualizare pagini: (16)

  Documente similare:
  Preview document similar
  Managementul Proiectelor
  Cursul contine 70 pagini in format doc cu o marime totala de 162.44 KB.
  Preview document similar
  Managementul Financiar al Firmei
  Cursul contine 130 pagini in format doc cu o marime totala de 175.59 KB.
  Preview document similar
  Managerii si Stilul de Conducere din Europa
  Referatul contine 10 pagini in format doc cu o marime totala de 11.9 KB.
  Preview document similar
  Managerul - Rol si Interactiuni
  Proiectul contine 14 pagini in format doc cu o marime totala de 28.92 KB.
  Preview document similar
  14 Trepte spre Formarea Mea ca Manager European
  Referatul contine 22 pagini in format doc cu o marime totala de 37.49 KB.
  Preview document similar
  Managementul si Analiza Situatiilor...
  Proiectul contine 53 pagini in format doc cu o marime totala de 1.4 MB.
  Carti recomandate:
  Elaine Cohen
  UN PARTENERIAT NECESAR PENTRU DEZVOLTAREA UNOR PRACTICI RESPONSABILE IN AFACERI
  Va intrebati ce legatura exista intre responsabilitatea sociala corporatista si resursele umane?
  Ei bine, departamentele de resurse umane joaca un rol critic in promovarea valorilor sociale si in instituirea unei culturi organizationale adecvate.... citeste tot
  Paul Bran, Ionela Costica
  Am considerat necesar ca tratarea fenomenului mondo-financiar si monetar sa se realizeze pe baza conceptelor generale ale stiintei economice, dar cu o aplecare mai pregnanta asupra mecanismelor intime, fizice chiar, ale activitatii umane din acest domeniu. De aceea, manualul este intitulat Economica fenomenului mondofinanciar si monetar,... citeste tot
  Karen Berman, Joe Knight, John Case
  SA INTELEGEM FINANTELE SI CEEA CE SE ASCUNDE IN SPATELE ACESTORA Ar fi normal ca orice manager de afacere sa utilizeze datele financiare pentru a lua decizii, a aloca resurse si a stabili cheltuieli bugetare. Dar, adevarul este ca celor mai multi le este greu sa aplice si cele mai simple instrumente financiare in munca lor cotidiana. Chiar... citeste tot